Nogomet

Smuda: "Gotovo je, 100 posto odlazim"

Mišo Gulić • nedjelja, 17.06.2012.
Smuda: "Gotovo je, 100 posto odlazim"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Česi su se u Wroclawu minimalnim slavljem nad domaćinom Poljskom plasirali u četvrtfinale Eura. Poljski izbornik u prvim je izjavama najavio kraj svog puta na klupi poljske reprezentacije i usput se zahvalio svima na podršci.

Petr Jiraček je golom u 72. minuti srušio snove Poljaka u drugi krug natjecanja te izazvao veliko oduševljenje manjeg dijela navijača koji je na stadionu Miejski u Wroclawu navijao za Čehe.

Iako su domaćini imali sjajno otvaranje, prijetili sa svih strana, kako je susret odmicao tako je i njihova snaga kopnjela, što je do izražaja pogotovo došlo u drugom dijelu kada su u potpunosti nadigrani i samim time izbačeni van Eura.

Poljski izbornik Franciszek Smuda je bio neutješan i u prvim izjavama najavio svoj odlazak nakon Eura: "Ovo je 100 posto kraj moga puta. Ugovor mi završava nakon Eura i hvala vam svima.

Poljski izbornik potom je pokušao objasniti gdje je pošlo po zlu: "Dali smo sve od sebe. Na našu nesreću imali smo previše krivih dodavanja, dok smo u drugom dijelu morali "tući" da dođemo u posjed lopte. Igrači su bili previše samouvjereni, na poluvremenu smo dogovorili neke stvari u svlačionici, ali na terenu se to nije vidjelo."

Na kraju izlaganja Smuda je izrekao za njega gorku istinu. "Nemamo se što lagati, Češka je u nastavku bila puno bolja momčad i zasluženo upisala pobjedu. Nismo imali nikakve šanse niti u kontranapadima, odlično su čitali igru. Jednostavno su bili puno bolji."

Nije samo Smuda bio iznimno razočaran. Kapetan Jakub Blaszczykowski je također bio utučen i teško je pronalazio riječi. "Sve u svemu, s ovog natjecanja nosimo lijepa sjećanja i možemo samo reći - hvala. Ovo je trenutak kada moramo reći da je vrijeme za korak dalje, zauvijek ćemo se sjećati ovog Prvenstva, ali moramo misliti na sutra."

Za razliku od komornog raspoloženja u poljskom taboru, Česi su, očekivano, uživali. Izbornik Michal Bilek bio je zadovoljan igrom svojih igrača, no spušta loptu na zemlju i već priprema momčad za četvrtfinale.

"Prvo poluvrijeme nije bilo i tek smo krajem prvog dijela počeli igrati nogomet. Na odmoru sam igračima objasnio da moraju ostati koncentrirani i pažljivi u posljednjoj liniji. Kada su nas pokušali napasti, obrana im je ostajala dosta slabo postavljena i to smo koristili u protuudarima. Nastavljamo put, idemo u četvrtfinale gdje ćemo pokušati doći do pobjede."

Bilek je objasnio izostavljanje Tomasa Rosickog: "Tomas je pokušao, ali na zagrijavanju je osjetio kako neće moći igrati i nismo riskirali. Još uvijek je teško reći hoćemo li moći na njega računati u sljedećem susretu. Znamo da je njegov izostanak veliki hendikep, ali danas ga je Kolar odlično odmijenio."

EP 2012. - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Grčka1:0Rusija
Češka1:0Poljska
1Češka 34:5-16
2Grčka 33:304
3Rusija 35:3+24
4Poljska 32:3-12

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH17.06.2012. u 13:01
    Nakon ovoga je i vrijeme da ode Smuda i pokupi svoja muda koja nije imao hrabrosti pokazati u utakmici na sve ili ništa.
    ALGHAZANTH
  • Obrisan korisnik17.06.2012. u 12:25
    nije izvukao ni 50% od potencijala ekipe, neobjasnjivi padovi u drugim poluvremenima, inertnost u dovodjenju kljucnih odluka... preloše
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.06.2012. u 10:02
    Steta sto poljska nije osla dalje,ipak je prvenstvo kod njih,ajmo ukraina sada :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.06.2012. u 02:11
    Zar je naš bolji?
    Obrisan korisnik
  • ManchaVerde17.06.2012. u 01:24
    Uvjerljivo najlosiji izbornik Eura...
    ManchaVerde