Nogomet

Casillas: "Nadam se da će Benzema imati loš dan protiv nas"

Josip Piršljin • četvrtak, 21.06.2012.
Casillas: "Nadam se da će Benzema imati loš dan protiv nas"
Foto: Kristijan Komarica

Vratar španjolske nogometne reprezentacije Iker Casillas smatra kako će mu u dvoboju njegove momčadi s Francuskom u četvrtfinalu Europskog prvenstva veliku opasnost predstavljati Karim Benzema. Ipak, nada se kako će loše odigrati u subotu.

Španjolska i Francuska su uspješno završile svoj nastup u grupnoj fazi Eura. Pri tome su svjetski prvaci bili konkretniji osvajanjem prvog mjesta u skupini C, dok su Tricolori bili drugoplasirani iza Engleske. Takav splet okolnosti donio je međusobni omjer ovih dviju velikih europskih reprezentacija u četvrtfinalu.

Iker Casillas je u tri dosadašnja susreta primio jedan pogodak i želi takav učinak zadržati i nakon subote, a mišljenja je kako mu planove može pokvariti suigrač iz Real Madrida Karim Benzema: "Stvarno sam sretan što igram u istom klubu kao i on. Sada nas je sudbina stavila na suprotne strane", rekao je.

"Benzema je fantastičan igrač, nadam se da će protiv nas imati loš dan", pohvalio je Casillas francuskog napadača premda Benzema u dosadašnja tri nastupa za momčad Laurenta Blanca nije zabio niti jednom.

Europski prvaci iz 2000. godine odigrali su solidnu partiju protiv Engleske i razveselili svoje navijače protiv Ukrajine, no spušteni su na zemlju u posljednjem kolu kada ih je svladala Švedska. Unatoč promjenjivoj formi, Casillas ne misli kako će ih Furija lakoćom proći.

"Nitko u našoj reprezentaciji ne misli kako će to biti 'šetnja u parku'. Morat ćemo se dobro potruditi da bismo ih pobijedili", zaključio je ponajbolji nogometni vratar današnjice.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.06.2012. u 11:52
    Da Benzema nije zabio nijednom, ali neznam zašto niste napisali da je asistirao za 2 od 3 ukupna njihova gola?
    Obrisan korisnik