Nogomet

Werder pobijedio u utrci za traženim češkim reprezentativcem

Borna Rupnik • petak, 22.06.2012.
Werder pobijedio u utrci za traženim češkim reprezentativcem
Foto: EPA

Nakon dobrih predstava u češkom dresu na Europskom nogometnom prvenstvu, potvrđeno je kako će Theodor Gebre Selassie naredne sezone nositi dres njemačkog prvoligaša Werdera iz Bremena...

Theodor Gebre Selassie, 25-godišnji desni branič Slovana iz Libereca, karijeru će nastaviti u najvišem razredu njemačkog nogometa. Potpisao je četverogodišnji ugovor s Werderom iz Bremena, koji će postati pravovaljan kada češki reprezentativac prođe liječnički pregled, što je tek formalnost.

Iza njega je 14 utakmica u dresu nacionalne selekcije, a za svoje je nastupe na Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini zaradio brojne pohvale. Nakon osvajanja skupine A, uz poraz od Rusije i pobjede nad Grčkom i Poljskom, Češka je u četvrtak navečer ispala u četvrtfinalu od Portugala.

"Odluka o transferu u Werder definitivno je prava. To je stabilan klub bogate tradicije, a ciljevi mu uvijek visoki. Želim uspješnu sezonu u Slovanu nadograditi dobrim igrama za Werder", izjavio je Theodor Gebre Selassie.

Za njegove je usluge bilo zainteresirano više klubova, otkrio je glavni direktor Werdera govoreći o potpisu: "Drago nam je da smo ga uspjeli uvjeriti da dođe baš k nama, iako je na stolu imao razne ponude. Vrlo je talentiran i ostavio je odličan dojam na velikom natjecanju".

EP 2012. - Skupina A

1Češka 34:5-16
2Grčka 33:304
3Rusija 35:3+24
4Poljska 32:3-12

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.06.2012. u 01:36
    stari mu je nasao cehinju pa se vi mislite :P
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.06.2012. u 14:06
    napokon ćemo u bundesligi vidjeti čeha etiopijskog podrijetla? pa da, to smo oduvijek sanjali, sve ove godine priželjkivali... čeh etiopijskog podrijetla je definitivno ono što je nedostajalo bundesligi.
    Obrisan korisnik
  • cameosis22.06.2012. u 19:17
    momak je ceh, a ne stranac. da je stranac, ne bi smio igrati za cesku reprezentaciju. odlicno da cemo u bundesligi napokon vidjeti i ceha etiopijskog podrijetla!
    cameosis
  • Obrisan korisnik22.06.2012. u 18:38
    Gebre Selasije svakako ugodno iznenađenje turnira.Werder s njim dobija puno
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.06.2012. u 16:13
    otac mu je iz etijopije a majka iz češke!!! da se ne pitate kako stranac igra za češku!!!
    Obrisan korisnik