Nogomet

Bonucci: "Engleska je postala poput talijanske momčadi"

Josip Piršljin • petak, 22.06.2012.
Bonucci: "Engleska je postala poput talijanske momčadi"

Engleska i Italija susrest će se u četvrtfinalu Europskog prvenstva u nedjelju, a uoči dvoboja branič Leonardo Bonucci izjavio je kako sastav Roya Hodgsona sve više sliči na neku talijansku momčad.

Engleska je sa sedam bodova osvojila svoju skupinu na Euru i plasirala se u četvrtfinale. Momčad Roya Hodgsona predstavila je defenzivniji nogomet od očekivanog, a to je prepoznao i Leonardo Bonucci koji će silom prilika najvjerojatnije od prve minute početi protiv Engleza.

"Engleska je postala poput talijanske momčadi zahvaljujući Capellu i ostalim talijanskim trenerima u Premier Ligi. Dosta su napredovali u posljednje dvije godine", rekao je branič koji bi trebao zamijeniti ozlijeđenog Giorgija Chiellinija.

Bonucci je osim dobre obrane, upozorio kako Engleska ima i puno vrhunskih igrača te da se ne treba koncentrirati samo na Waynea Rooneyja: "Engleska je poboljšala igru u obrani i može igrati na kontranapade. Momčad je sastavljena od vrhunskih igrača, ne postoji samo Rooney."

Igrač Juventusa je svejedno dodao: "Mi smo ipak igrali bolje od njih u dosadašnjem dijelu prvenstva." Bonucci je u prošlom susretu morao smirivati svog suigrača Marija Balotellija za kojeg smatra da može odlučiti četvrtfinale: "On je igrač koji čini razliku. Nepredvidljiv je, snažan i moćan. Nažalost, ponekad čini ludosti jer je spontan", zaključio je.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.06.2012. u 16:48
    Ajmo Samsone Wayne pometite te talijanske zapomagače i kukavce!
    Obrisan korisnik