Nogomet

Silva: "Često me pitaju za Ronalda i Messija, ali za mene je najbolji Iniesta"

Josip Piršljin • srijeda, 27.06.2012.
Silva: "Često me pitaju za Ronalda i Messija, ali za mene je najbolji Iniesta"
Foto: Kristijan Komarica

Uoči prvog polufinalnog susreta na Europskom prvenstvu kojeg će odigrati Španjolska i Portugal, igrač Furije David Silva otkrio je kojeg igrača smatra najboljim na svijetu i izrazio uvjerenje kako će njegova reprezentacija igrati finale.

Ukoliko želi proći Portugal, Španjolska će morati zaustaviti njihovog najboljeg igrača Cristiana Ronalda. Iako ga poštuje, David Silva je mišljenja kako on trenutno nije najbolji igrač na svijetu, ali niti Lionel Messi.

"Često me pitaju za Ronalda i Messija oko toga tko je najbolji na svijetu, no jedna stvar je za mene vrlo jasna. Za mene je broj jedan Andres Iniesta", rekao je igrač Manchester Cityja i dodao: "On je moj reprezentativni kolega i vidim da je sposoban činiti vrlo teške stvari na terenu. Andres je čarobnjak s loptom i sjajna osoba, važan igrač za momčad."

Silva je istaknuo kako Furiji neće biti lako protiv sastava Paola Benta, no vjeruje u sposobnosti svoje ekipe: "Spremni smo za tu utakmicu. Znamo da će biti teško, ali smo optimisti. Strah će osjećati Portugalci jer igraju protiv svjetskih prvaka", kazao je.

"Portugal nas je pobijedio nedavno u prijateljskoj utakmici, ali to ne znači ništa. Ovo je polufinale Eura i sve je drukčije. Igranjem još jednog finala sa Španjolskom ispunili bi se snovi mnogima od nas", ističe bivši igrač Valencije.

Silva je na kraju prokomentirao španjolski način igre koji je u posljednje vrijeme bio na meti kritičara: "Ako kontroliramo loptu tada stvaramo prilike za gol. To je naša misija i dat ćemo sve od sebe kako bismo pobijedili."

EP 2012. - Skupina B

1Njemačka 35:2+39
2Portugal 35:4+16
3Danska 34:5-13
4Nizozemska 32:5-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.06.2012. u 06:46
    cak bi se s ovim slozio
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.06.2012. u 23:54
    Za mene je ipak Messi...
    Obrisan korisnik