Nogomet

Schweinsteiger: "Italija je bila vrlo pametna"

Borna Rupnik • petak, 29.06.2012.
Schweinsteiger: "Italija je bila vrlo pametna"
Foto: EPA

Njemački kapetan Philipp Lahm i njegov suigrač Bastian Schweinsteiger pridružili su se ocjenama kako se poraz od Italije mogao izbjeći s manje pogrešaka, ne bježeći od samokritike...

Ispadanje Njemačke u polufinalu Europskog prvenstva teško je palo i Bayernovom dvojcu, Philippu Lahmu i Bastianu Schweinsteigeru. Italija je bila bolja rezultatom 2:1 te će na noge Španjolskoj u borbi za europsku krunu.

"Napravili smo nekoliko glupih pogrešaka i omogućili Italiji postizanje pogodaka. U drugom poluvremenu smo pokušali sve, no prekasno smo smanjili rezultat. Imali smo moju priliku početkom nastavka, to je bila šansa za povratak", izjavio je njemački kapetan.

Lahm se potom još jednom vratio na obrambene propuste koji su skupo koštali Nijemce: "To nam se ne smije događati. Uz takve pogreške sigurno slijedi muka protiv tako potkovane momčadi kao što je Italija. Nedostajalo nam je i malo sreće, ali vidjelo se kako je teško ispraviti pogreške. Svi su porazi gorki, posebno u ovoj fazi natjecanja, pogotovo kada vidite koliko potencijala ima ova momčad".

Schweinsteiger je odao priznanje suparniku za postavljenu igru i kažnjavanje njemačkih slabosti: "Italija je bila vrlo pametna. Iskusni su i teško je protiv njih loviti izjednačenje nakon što smo pogriješili kod prvog gola".

"Drugi je bio još gori. Nedostajalo nam je sreće i odlučnosti, neke su se lopte njima sretno odbijale, a uložili smo mnogo truda kako bismo preokrenuli stanje na terenu. Zamalo smo i uspjeli, a vjerujem da ćemo na idućem velikom natjecanju biti kvalitetniji", dodao je Schweini.

EP 2012. - Skupina B

1Njemačka 35:2+39
2Portugal 35:4+16
3Danska 34:5-13
4Nizozemska 32:5-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.06.2012. u 16:35
    Kaže se da je lako biti General poslje bitke-Talijanima čestitke na sjajnoj taktičkoj i tehnički besprjekorno odigranoj partiji
    Obrisan korisnik