Nogomet

Prandelli: "Želimo da se ova momčad nastavi razvijati, stoga namjeravam ostati"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 02.07.2012.
Prandelli: "Želimo da se ova momčad nastavi razvijati, stoga namjeravam ostati"
Foto: EPA

Talijanski izbornik Cesare Prandelli ipak je odlučio ostati na kormilu Azzurra, potvrdio je nakon poraza u kijevskom finalu protiv Španjolske...

Italija je u završnom dvoboju Europskog prvenstva ostala praznih ruku. Španjolska je bila bolja s visokih 4:0, uz pogotke Silve, Albe, Torresa i Mate.

Poslije utakmice nestrpljivo se čekala i odluka Cesarea Prandellija, talijanskog izbornika, koji je uoči finala izjavio da razmatra opciju napuštanja svoje funkcije.

"Bilo je trenutaka u kojima nisam bio siguran u svoj ostanak", priznao je Prandelli, "ali nikada nisam imao nikakvih problema u odnosu s Talijanskim nogometnim savezom".

"Ovaj projekt se ipak mora nastaviti. Želimo ga nastaviti i želimo da se ova momčad dalje razvija, stoga namjeravam ostati", rekao je.

Prandelli je na talijansku klupu stigao nakon podbačaja Lippijeve reprezentacije na Svjetskom prvenstvu 2010. godine, a sljedeći mu je zadatak prijateljska utakmica protiv četvrtfinalnih protivnika Engleza u Bernu, 15. kolovoza. U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu Italija će odmjeriti snage s Danskom, Češkom, Bugarskom, Armenijom i Maltom.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometEuro 2012.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!