Nogomet

Xavi: "Finale je bila naša najbolja predstava. Vrlo smo visoko postavili letvicu"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 02.07.2012.
Xavi: "Finale je bila naša najbolja predstava. Vrlo smo visoko postavili letvicu"
Foto: EPA

O španjolskom trijumfu u finalu europske smotre u Poljskoj i Ukrajini progovorio je i Xavi, jedan od motora veznog reda Furije, koji je također zasjao punim sjajem u Kijevu...

Povijesni uspjeh Španjolaca, koji su osvojili i treće veliko natjecanje zaredom, oduševio je i Xavija Hernandeza, člana Barcelone i igrača koji je na Europskom prvenstvu ubilježio najviše točnih dodavanja.

"Finale je bila naša najbolja predstava na Europskom prvenstvu. Odigrali smo potpunu utakmicu, od prve do zadnje minute", rekao je 32-godišnji Španjolac.

"I ja sam odigrao dobro, napokon sam donosio prevagu na terenu i uspio sam upošljavati suigrače iz dubine, što mi u proteklim utakmicama nije polazilo za rukom. To me čini vrlo sretnim", dodao je Xavi.

Španjolski će podvig teško biti nadmašiti, slaže se: "Vrlo smo visoko postavili letvicu. Ljudi neprestano traže sve više od nas i zahtijevaju pobjede. To je teško činiti, ali je i sjajan izazov. Ukoliko me zdravlje posluži, i nakon razgovora s izbornikom, bit ću i u Brazilu 2014. godine".

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.07.2012. u 22:25
    Iako ova igra Xavi - Iniesta, Iniesta - Xavi malo izgleda dosadna, daje rezultate, svaka čast :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.07.2012. u 12:27
    Stvarno sam mislio da će španjolci "puknuti" na ovom EURU bez obzira što imaju super igrače, valjda zato što nikome do sada nije uspjelo održati tako dugo dominaciju. Svaka čast, samo mi je žao što ste čekali finale da ovako atraktivno zaigrate. Čestitka. A mi se sada možemo okrenuti... [više na forumu]
    Obrisan korisnik