Tenis

Kiša zaustavila nalet Murraya

Branimir Korać • ponedjeljak, 02.07.2012.
Kiša zaustavila nalet Murraya
Foto: EPA

Marin Čilić i Andy Murray nisu uspjeli završiti svoj dvoboj četvrtog kola Wimbledona. Kiša je prekinula meč nakon dvadesetak minuta igre u drugom setu pri velikoj prednosti britanskog tenisača...

Tijekom povijesti znalo se dosta puta dogoditi da jedan igrač igra odlično, ima prednost i onda dođe do kišnog prekida i meč se okrene na drugu stranu. Sjetimo se samo dvoboja Gorana Ivaniševića i Tima Henmana, nadamo se da ćemo sličan scenarij gledati i u susretu Marina Čilića i Andyja Murraya.

Čilić i Murray su bili drugi na redu na terenu broj jedan nakon 14 sati, kiša je padala i prije početka programa na tom terenu i vremenska prognoza za danas nije bila dobra. Šarapova i Lisicki su prije njih uspjeli dovršiti svoj meč, a zatim je došao red na dvoboj koji je nama najzanimljiviji. Izdržali su nešto više od sat vremena kada je počela padati kiša i meč je prekinut. Murray je u tom trenutku imao 7:5, 3:1 i 40:0 na svom servisu.

Nagađalo se kako bi meč mogao biti prebačen na središnji teren nakon dvoboja Đokovića i Troickog, no organizatori su odlučili kako nijedan meč neće biti prebacivan te su završili program i zakazali nastavak za utorak. Tako će sutradan zgusnuti program suprotno najavama započeti već u 12 sati kako bi se nadoknadili zaostaci.

Što se tiče odigranog dijela meča Čilića i Murraya, naš tenisač je odlično krenuo, ali što je meč više odmicao, to je Murray igrao sve bolje, a Čilić bio u sve većim problemima. Već na startu je Marin napravio break koji Murray vraća kod 2:1 da bi do kraja seta obojica držali servis. Za Čilića je bio koban 12. gem u kojem ulazi u krizu, Murray osjeti kako mu se pruža prilika i dolazi do 0:40 i tri set lopte. Koristi odmah prvu nakon pogreške Čilića i uzima set sa 7:5.

Uslijedio je drugi set koji je prekinut u pravo vrijeme. Marin je kod 2:1 izgubio svoj servis i Murray je u sljedećem gemu poveo s 40:0 te se nalazi na pragu vodstva 4:1. Tu je došlo do kišnog prekida koji možda poremeti Murrayu koncentraciju na početku nastavka i dozvoli Marinu povratak u set. U stanju u kakvom su igrači bili uoči prekida, Murray je bio zreo za uzimanje seta.

Wimbledon, tenisači, četvrto kolo:
Andy Murray (Velika Britanija, 4) - Marin Čilić (Hrvatska, 16) 7:5, 3:1 (40:0).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.07.2012. u 14:59
    stvarno igra kao da nema mozga! užas za gledati
    Obrisan korisnik
  • interreg03.07.2012. u 14:58
    Torrente, rijetko koji igrac moze dobiti nabrijanog Murraya (nije da ga volim al zna covjek igrat): osim top 3 mozda jos samo Tsonga. ;-)
    interreg
  • Obrisan korisnik03.07.2012. u 14:52
    svaka čast marinu na dosadašnjim rezultatima, ali brate mili negledljiv je na terenu. beskrvan, neagresivan. nikakav. takav igrač ne može pobijediti nabrijanog murraya...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.07.2012. u 01:02
    Stvarno bi trebao više izlaziti na mrežu. Izradi poen i onda ga odbije dovršiti, ko da se boji! On i Petra da se spoje to bi bio idealan igrač/ica. Petra izlazi i onda kad ne izradi poen do kraja, a Marin kad treba izać ne izađe. Al dobro za to je potrebno iskustvo. nemožemo očekivat... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.07.2012. u 00:51
    kako cilic nemoze shavtit da treba doc nekad i na mrezu jebemu mater???danas je dosel par puta i udaril lopticu u pm...ne shvacam kako nemoze taj volej naucit
    Obrisan korisnik