Nogomet

Ševčenko: "EP je bio uspjeh za Ukrajinu, pobjeda protiv Švedske je bila više od utakmice"

Mišo Gulić • utorak, 03.07.2012.
Ševčenko: "EP je bio uspjeh za Ukrajinu, pobjeda protiv Švedske je bila više od utakmice"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Dojmovi o netom završenom Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini još uvijek pristižu sa svih strana, a svoje poglede iznio je i legendarni ukrajinski napadač Andrij Ševčenko, posebno istaknuvši važnost domaćinstva.

Ukrajina je najbolji mogući način prvenstvo otvorila pobjedom protiv Švedske u utakmici u kojoj je Ševčenko pokazao dio svog velikog nogometnog talenta, no nastavak natjecanja je donio i poraze od Francuske i Engleske, što je značilo i oproštaj od turnira.

"Euro je definitivno bio velika stvar za Ukrajinu. Bilo je ovo naše prvo pojavljivanje na završnici, a unatoč činjenici što se nismo plasirali u narednu fazu, smatram da smo napravili dobar posao", rekao je Ševčenko za njemački Kicker.

Ukrajinski napadač posebno je istaknuo važnost domaćinstva te približavanje nogometa svim stanovnicima Ukrajine na jedan novi način i kroz jedno novo iskustvo: "48 milijuna Ukrajinaca je imalo iskustvo kao nikada do sada i to je velika stvar za našu državu. Sasvim sigurno, bio je ovo povijesni trenutak za ukrajinski narod."

Pobjeda protiv Švedske i postignuta dva gola Ševčenku će ostati u najljepšem sjećanju: "Europsko prvenstvo je bio uspjeh za Ukrajinu, pobjeda protiv Švedske je bila više od utakmice, a dva zgoditka u prvoj utakmici su možda i najvažniji u mojoj karijeri."

Ukrajinac je već ranije donio odluku da nakon Eura zaključi reprezentativnu karijeru, dok o klupskoj još uvijek nije donio konačnu odluku.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometEuro 2012.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!