Ostali sportovi

MLB: Youkilis se odlično snašao u južnom dijelu Chicaga

Filip Jukić • petak, 06.07.2012.
MLB: Youkilis se odlično snašao u južnom dijelu Chicaga
Foto: Filip Jukić

Odigrane su i predzadnje serije uoči All-Star pauze 2012. godine u MLB-u. Derbi NL-a odigran je u Washingtonu, dok je onaj AL-a odigran u Chicagu. U Detroitu su domaći Tigersi i gosti iz Minnesote odigrali zanimljivu divizijsku seriju s izrazito turbulentnom, zadnjom utakmicom dvoboja.

Washington - San Francisco (9:3, 9:4, 6:5)

Igra Nationalsa u 2012. godini je cijelo vrijeme na visokoj razini, međutim ono što su pokazali u seriji protiv Giantsa je posebna priča. U tri utakmice serije ostvarili su čak 37 udaraca preko kojih su došli do 24 runa. Svaki puta kad bi došli do vodstva, bacačka ekipa je spretno čuvala rezultat i tako dovela Natse na +16 u omjeru pobjeda i poraza. Posebno produktivnu igru Washington je pokazao na američki dan nezavisnosti kada su zabilježili 12 udaraca od kojih je čak njih četiri rezultiralo odlaskom loptice van granica igrališta. U ovoj seriji je Edwin Jackson došao do svoje pete pobjede sezone te je na taj način i on došao do pozitivnog bacačkog omjera pobjeda i poraza.

Chicago White Sox - Texas (19:2, 5:4, 2:1)

Chicago White Soxi su u tri utakmice protiv aktualnog viceprvaka i momčadi s najviše pobjeda u ligi došli do tri pobjede. Međutim, ono što "bode oči" je činjenica da su u prvom susretu ove serije postigli čak 19 runova do kojih su došli preko 21 udarca i jedne obrambene greške Texasa. Zvijezda večeri bio je pridošlica Kevin Youkilis koji je crvenu boju bostonskih čarapa zamijenio bijelom čikaških te odmah u prvih nekoliko utakmica pokazao kako je pravo pojačanje za momčad iz Illinoisa. S tri udarca i 4 RBI-a vodio je svoju novu momčad do prve pobjede u seriji. Iako su se do kraja serije palice Soxa malo "ohladile", Texas nije uspio doći niti do jedne pobjede u ovom dvoboju, izgubivši preostala dva susreta minimalnim razlikama.

Detroit - Minnesota (4:6, 6:8, 5:1, 7:3)

Izrazito zanimljivi divizijski dvoboj odigran je na Comerica Parku gdje su Tigersi i Twinsi u konačnici podijelili pobjede. Nakon što je Minnesota u prva dva susreta uspjela doći do dva slavlja, domaćini su preokrenuli stvari u nastavku te ipak izbjegli gubitničku seriju. Najintrigantniji susret odigran je na kraju serije. Naime, ta utakmica je uz dvije obrambene pogreške ponudila i nekoliko nespretnih poteza, čak tri izbacivanja igrača na kućnoj bazi, udarce koji su bili na samom rubu toga da postanu foul ballovi, sudare tijelima suigrača te čak 15 udaraca Twinsa preko kojih su uspjeli doći do samo tri runa. Pobjedu Tigersima u ovom dvoboju osigurao je Prince Fielder svojim 13 homerom sezone u osmoj izmjeni.

Ostale serije

Yankeesi su tek u trećem susretu serije protiv Tampe Bay uspjeli doći do pobjede te tako učvrstiti svoju prvu poziciju u diviziji. Pobjeda im je dobrodošla i iz razloga što im slijedi gostovanje u, uvijek omraženom i na Yankse posebno "napaljenom" Bostonu. Metsi su na svom terenu u New Yorku uspjeli ostvariti ukupno slavlje protiv Philadelphije, isto kao i Pittsburgh protiv Houstona, uz tu razliku da Piratesi svojim gostima nisu prepustili niti jednu pobjedu.

Još je preostao jedan komplet serija do All-Star pauze u MLB-u. Definitivno najviše pozornosti privlači već spomenuti dvoboj Yankeesa i Red Soxa. Zanimljivo će biti i u Pittsburghu gdje razigrani domaćini dočekuju, nakon teške serije u Washingtonu destabilizirane Giantse. Dodgersi će svoju krizu nakon prve pobjede u seriji pokušati okončati u Arizoni, dok će Texas u tri susreta ugostiti Twinse iz Minneapolisa.

MLB, rezultati, 5. srpnja:
Detroit - Minnesota 7:3
Milwaukee - Miami 0:4
Chicago White Sox - Texas 2:1
Pittsburgh - Houston 2:0
Washington - San Francisco 6:5
Cleveland - Tampa Bay 3:1
Toronto - Kansas City 6:9
Atlanta - Chicago Cubs 7:3
NY Mets - Philadelphia 6:5
St. Louis - Colorado 6:2
Arizona - LA Dodgers 1:4
LA Angels - Baltimore 9:7
San Diego - Cincinnati 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.07.2012. u 15:23
    prognoze za home run derby na forumu. ak je neko zainteresiran...
    Obrisan korisnik