Nogomet

Video: Hrvatska U19 reprezentacija nije uspjela zadržati francuske napade

Josip Piršljin • petak, 06.07.2012.
Video: Hrvatska U19 reprezentacija nije uspjela zadržati francuske napade

Hrvatski nogometni reprezentativci do 19 godina odigrali su drugu utakmicu na Europskom prvenstvu u Estoniji. Nakon remija s Engleskom, izabranici Dinka Jeličića minimalno su izgubili od jake Francuske i time bitno otežali nastojanja da se probiju u polufinale.

Francuska - Hrvatska 1:0 (0:0)

Europsko prvenstvo U19, skupina B, 2. kolo
Haapsalu, stadion Haapsalu
Sudac: Vadims Direktorenko (Litva)

Strijelac: 1:0 - Folquier 79'

Francuska U19: Areola - Foulquier, Samnick, Umtiti, Pogba - Kondogbia, Vion (od 60' Bosetti), Bahebeck (od 90' Ba), Digne - Plea (od 37' Ngando), Veretout
Izbornik: Pierre Mankowski

Hrvatska U19: Sluga - Gorupec, Aleksić, Mrzljak, Mitrović - Čalušić, Pajač (od 67' Miloš), Močinić, Dugandžić (od 59' Čolak) - Miškić, Pavičić (od 80' Pongračić)
Izbornik: Dinko Jeličić

Mladi Kockasti nisu uspjeli otkinuti barem bod prvacima iz 2010. godine. Dobro su se držali sve do 79. minute kada je Francuska probila čvrsti obrambeni zid i osigurala polufinale nakon slavlja od 3:0 protiv Srbije s kojom će se Hrvatska sresti u posljednjem kolu. Treba joj što veća pobjeda uz poraz Engleske od Francuza kako bi prošla dalje.

U prvom je poluvremenu Francuska u nekoliko navrata opasno zaprijetila hrvatskim vratima na kojima je vrlo dobro branio Simon Sluga. Francuzi su bili bolji i više pokušavali, dok hrvatski nogometaši nisu ozbiljnije ugrozili gol Alphonsea Areole.

Prvu veću priliku na utakmici Francuzi su imali u devetoj minuti kada je opasno pucao Thibaut Vion, no mladi vratar Rijeke uspio je zaustaviti njegov pokušaj. U izglednim situacijama su se potom našli i Alassane Plea i Jean-Cristophe Bahebeck, no nisu bili precizni.

Tricolori su cijeli prvi dio utakmice napadali i pokušavali probiti hrvatsku obranu, ali ona je bila čvrsta i uspjela je zadržati "nulu" do odmora. Napada je bio odsječen, a u prvih 45 minuta susreta hrvatski reprezentativci nisu uspjeli uputiti udarac prema suparničkim vratima.

Hrvatska je bolje ušla u nastavak utakmice i u 49. minuti preko Marka Dugandžića prvi put pucala prema Areoli koji je bio na mjestu. Najbolju priliku izabranici Dinka Jeličića imali su pet minuta kasnije kada je Domagoj Pavičić s dobre pozicije pucao preslabo i lopta je otišla pred gola.

Hrvatska obrana odolijevala je francuskim napadima do 79. minute. Tada je u vodstvo prvake iz 2010. godine doveo Dimitri Foulquier prekrasnim pogotkom. Obrambeni igrač Rennesa dalekometnim udarcem s otprilike 25 metara uspio je prebaciti Slugu i postaviti 1:0. Taj se rezultat održao do kraja utakmice i Francuzi su zasluženo među četiri najbolje reprezentacije na turniru.

U drugom susretu skupine Engleska je očekivano svladala Srbiju rezultatom 2:1 i za prolaz u polufinale bit će joj dosta i bod protiv Francuske. Pogotke za Gordi Albion postigli su Afobe i Redmond, a za Srbe je smanjio Ninković.

Skupina B, 2. kolo:
Francuska - Hrvatska 1:0
Engleska - Srbija 2:1

Poredak:
1. Francuska 6 bodova
2. Engleska 4 boda
3. Hrvatska 1 bod
4. Srbija 0 bodova

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.07.2012. u 03:07
    Nismo bas stvorili nekih prilika na ovoj tekmi, no mogli smo izvuci nerijeseno dosta cvrsta nam je obrana bila i francuzi nisu bog zna sto napravili, niti bi zabili onaj gol da Sluga nije uprskao stvar...ali trebalo bi sada pobijediti srbiju i otic na svijetsko prvenstvo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.07.2012. u 01:03
    hajdukovci su ''ozlijeđeni'' zbog ranijeg iživljavanja saveza nad njima.. šteta za rebića, bio bi najbolji igrač turnira, kovačić također da ga je dinamo pustio. a glede livaje, taj se ''pokazao'' dovoljno, krenio je nezaustavljivo stopama velikog tičinovića..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.07.2012. u 00:50
    Sluga bi se trebao ozbiljno zapitati što se dešava, ovo mu je već 3 kiks u posljednih 5 utakmica, imao je 2 kiksa tokom kvalifikacije protiv gruzije i sad ovaj u najmanju ruku glupi i pacerski gol, odličan nastup protiv engleske, loš protiv francuske neko bi trebao s malim... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Showballs07.07.2012. u 00:19
    Bez uvrede, al zapitam se jel neki uopće prate zbivanja. Već je 100 put napisano zašto nema Hajdukovaca, Kovačić, Rebić, Livaje, itd. Al evo, da utvrdimo gradivo: Hajdukovci - "ozlijeđeni" Rebić - ozlijedio se na zadnjoj pripremnoj tekmi protiv Lokomotive Kovačić - ne pušta ga Dinamo... [više na forumu]
    Showballs
  • Obrisan korisnik06.07.2012. u 21:18
    nije bilo hajdukovih juniora inače bi ih dobili......
    Obrisan korisnik