Nogomet

Jeličić: "Svojom smo igrom pomogli Francuskoj"

Lovro Štrbinić • subota, 07.07.2012.
Jeličić: "Svojom smo igrom pomogli Francuskoj"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U drugoj utakmici na Europskom prvenstvu hrvatska reprezentacija do 19 godina poražena je od Francuske s minimalnih 1:0. Izbornik Dinko Jeličić osvrnuo se na taj susret, pomalo razočaran igrom svojih izabranika.

Nakon remija s Engleskom reprezentacija Hrvatske do 19 godina upisala je poraz u susretu protiv Francuske u drugom kolu kontinentalne smotre u Francuskoj. U posljednjoj utakmici u skupini na rasporedu je ogled protiv Srbije.

"Francuska je dominirala tijekom cijelog susreta i vjerojatno su zaslužili pobijediti, ali primili smo prilično nesretan pogodak. Nismo igrali dobro kao u uvodnom susretu protiv Engleske i to je glavni razlog zašto je Francuska bila tako dominantna", riječi su kojima se na poraz od Francuza osvrnuo hrvatski izbornik Dinko Jeličić.

Nastavio je s analizom spomenutog ogleda: "Bili su favoriti, ali mi smo im svojom igrom pomogli. Radili smo mnogo grešaka, uspjeli su stvoriti mnogo prilika, na koncu i zabiti. Većinu susreta proveli smo braneći se i to je razlog brojnih tehničkih grešaka. Prelako smo gubili lopte i zato sam razočaran, jer nismo igrali kao što možemo."

Ovaj poraz Hrvatima neće mnogo značiti ukoliko se u posljednjem kolu rezultati raspletu u njihovu korist. "U posljednjem susretu idemo na pobjedu. I dalje imamo izgleda za polufinale, ali naš primarni cilj je osvajanje pozicije koja nas vodi na Svjetsko prvenstvo. Za to nam treba bod u posljednjem kolu", zaključio je na kraju Jeličić.

Njegov kolega s francuske klupe također je ponudio svoje viđenje utakmice drugog kola. "Nije to bio lagan susret za nas, ali uspjeli smo dominirati i stvoriti nekoliko prilika. Nisam strahovao zbog promašaja, znao sam sa moramo zabiti i na kraju sam zadovoljan i rezultatom i igrom."

"Sad kad smo osigurali polufinale vjeorjatno ću promijeniti neke stvari za zadnji ogled u grupi. No, i dalje ne mislim da smo među favoritima ovog natjecanja, Španjolska i Portugal su, ne mi. Bilo bi lijepo iznenađenje ako osvojimo trofej", poručio je Pierre Mankowski.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!