Nogomet

Miškić: "Moramo iskoristiti prilike za gol koje dobijemo"

Josip Tolić • petak, 06.07.2012.
Miškić: "Moramo iskoristiti prilike za gol koje dobijemo"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nakon utakmice drugog kola Europskog prvenstva za nogometaše do 19 godina između Hrvatske i Francuske (0:1), hrvatski reprezentativac Danijel Miškić ekskluzivno za Sportnet komentirao je utakmicu u kojoj Kockasti nisu bili u najboljem izdanju. Ipak, vjeruje da će biti bolje u ključnom ogledu protiv Srbije.

Poslije uvodnog remija protiv Engleske (1:1), hrvatska nogometna reprezentacija U19 izgubila je susret drugog kola na EP-u u Estoniji. Bolja je bila selekcija Francuske pogotkom Folquiera u 79. minuti.

"U defenzivi nismo tako loše izgledali; stajali smo čvrsto i gusto. Imali su dobar dio utakmice posjed lopte. Kad smo je mi uzeli, izgledalo je to jako dobro, ne znam zašto to nismo mogli češće činiti", izjavio je nakon utakmice samo za Sportnet veznjak Danijel Miškić, koji je u igri proveo svih 90 minuta.

"Na trenutke je bilo dosta slobodnog prostora između linija, ali ga nismo koristili, što zbog loše pas-igre, što zbog lošeg otvaranja napadača. To je bio najveći problem u napadu", komentirao je igrač sesvetskog Radnika razloge neefikasnosti Hrvatske.

Vjeruje da momčad može vratiti igru iz prvoga kola. "Moramo igrati kao protiv Engleza, dokazali smo da to možemo. Moramo iskoristiti prilike za gol koje dobijemo", istaknuo je.

Izabranicima Dinka Jeličića slijedi ključan ogled sa Srbijom u kojem mogu osigurati plasman na Svjetsko prvenstvo iduće godine, a postoje izgledi i za plasman u polufinale. "Nadamo se da će nas sreća pomaziti da Englezi kiksaju i prođemo u polufinale. Međutim, Srbija nije loša ekipa, nisu uzalud tu, a i uvijek postoji nacionalni naboj", zaključio je Miškić.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!