Nogomet

Tomić: "Bez četiri-pet kvalitetnijih igrača mislim da nemamo što tražiti niti u Drugoj ligi"

Ivana Jurica • ponedjeljak, 09.07.2012.
Tomić: "Bez četiri-pet kvalitetnijih igrača mislim da nemamo što tražiti niti u Drugoj ligi"
Foto: Ivana Jurica

U ranim večernjim satima ovog ponedjeljka s pripremama za drugoligašku sezonu počeli su i nogometaši Šibenika. I dok se i dalje očekuje uplata Hajduka, da bi se mogla skinuti suspenzija i riješiti barem dio gorućih financijskih problema, trener Goran Tomić sa suradnicima okupio je momčad na, kako je kazao, neslužbenom početku treninga u novoj sezoni. Lista igrača koji su prošle sezone nosili šibenske dres, a nisu bili na prvom okupljanju na pripremama za Drugu ligu bila je poduža.

Prvi trening odradilo je ukupno 26 igrača: Hrvoje Slavica, Ivan Živković, Jakov Jelić (vratari), Zvonimir Blaić, Toni Španja, Marko Anić, Roko Mišlov, Marko Bašić, Stevica Dujaković, Miro Slavica (igrali i u prošloj sezoni), Ante Živković, Grgo Živković, Leon Lekaj, Robert Pecollaj, Luka Fuštin, Vice Kendeš i Ivica Zelić (juniori), Krešimir Slugan (bivši junior Šibenika, igrao u Zagori Unešić), četvorica igrača iz Krke Lozovac Dragan Vuković, Mario Marina, Mate Pekas i Šime Deur, Vodičanin Josip Juričev (igrao u Hrvatskom dragovoljcu), Mihovil Reljica Kostić (nastupao za Rudeš, Nehaj i Trnje), Filip Volpi-Kobal (nastupao za Dalmatinac iz Crnog i Raštane), te Jan Knežević (igrao u Njemačkoj).

A koga nije bilo u odnosu na popis igrača iz prošle sezone? Dojučerašnji kapetan Spahija potpisao je za turski Elazigspor, Georgievski je otišao u Steauu iz Bukurešta, a mladi branič Špadina u Lučko. Ugovor je istekao Malčiću, preko arbitraže slobodne papire traže Pešić i Husmani, Grubić nije igrao niti u završnici prošle sezone, nije bilo Vrcića i Šubića, kao ni Vuka i Marune.

Neposredno prije nego su istrčali na travnjak, na prvi trening, igračima se u svlačionici obratio član Uprave i predsjednik Skupštine Damir Čapin. Po izlasku iz svlačionice prenio nam je što je kazao igračima: "Igrači znaju u kakvoj je situaciji klub. Nadamo se da će se uskoro napokon riješiti ova trakavica s Hajdukom. Da će država izaći nam u susret deblokadom računa i da ćemo moći pružiti normalne uvjete za rad našom stručnom stožeru i igračima. To je osnovno što sam rekao. Da nema lažnih obećanja, svi su svjesni u kakvoj se situaciji nalazimo. Poželio sam im sreću u radu, te da se još moramo naoružati strpljenjem, i mi u Upravi i oni u svlačionici."

Na pitanje koje su posljednje informacije u vezi slučaja Rukavina, Čapin je odgovorio: "Trenutno nema novosti".

Igrači su se uputili na travnjak na prvi trening, a pred novinarima je zastao trener Goran Tomić: "Ovo je, rekao bih, prva neslužbena prozivka. U dogovoru s direktorom tek smo danas napravili jednu grupu igrača, plus juniori, da kroz ova tri četiri dana vidimo na koga možemo računati. Prava prozivka bi uslijedila za četiri – pet dana kad se svi kompletiramo jer danas, zbog različitih razloga, nije bilo Vuka, Marune i još nekih igrači. U narednih četiri – pet dana sve ćemo kompletirati".

"Iz ovog je kadra vidljivo da su nam pojačanja apsolutno nužna. Sigurno u svakoj od linija po jedan kvalitetan igrač, jer bit će problem igrati i Drugu ligu. Moje ambicije su gornji dio Druge lige, ambiciozan sam. Želim Šibenik vratiti u vrh. Od Uprave ću tražiti da nam nastoji omogućiti četiri ili pet igrača koji su već igrali Drugu ili Prvu ligu, malo iskusnijih karakternih igrača, jer, iskreno da vam kažem, Druga će liga biti puno zahtjevnija i teža jer bit će tvrđe i teže utakmice. Bez četiri – pet kvalitetnijih igrača mislim da nemamo što tražiti niti u Drugoj ligi. Ako uzmemo u obzir da nas je napustilo četiri – pet igrača iz prvih 11. Mislim da je svima jasno da su nam potrebna pojačanja", jasan je bio Tomić na prvom okupljanju.

A što ako ne bude priželjkivanih pojačanja? "Želio bih da imamo ozbiljnu momčad u Drugoj ligi, ako tako ne bude onda ćemo vidjeti. Borba za ostanak u Drugoj ligi me ne zanima. Hvala Upravi što mi je pružila priliku u Prvoj ligi, ali u Drugoj ligi, da vam iskreno kažem, zanima me samo borba za gornji dio Druge lige", kazao je Tomić i otišao odraditi prvi trening.

Supersport Prva NL

1Šibenik 2959:17+4270
2Zrinski 2844:13+3169
3Vukovar '91 2946:31+1552
4Sesvete 2933:32+139
5Jarun 2932:42-1037
6Dugopolje 2833:37-433
7Dubrava 2828:39-1132
8Cibalia 2828:46-1830
9Croatia Zmijavci 2833:40-729
10BSK Bijelo Brdo 2827:36-927
11Orijent 2831:46-1526
12Solin 2825:40-1520

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.07.2012. u 08:22
    Vjerujem i volio bih da na Šubićevcu nije sve tako crno.Želim Šibenčanima što brži povratak u 1ligu.
    Obrisan korisnik
  • ALGHAZANTH10.07.2012. u 01:25
    Ma... budete vi ispali i u treću.
    ALGHAZANTH