Nogomet

Del Bosque: "Opasno je previše hvaliti Španjolsku"

Borna Rupnik • srijeda, 11.07.2012.
Del Bosque: "Opasno je previše hvaliti Španjolsku"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Vicente del Bosque, izbornik španjolske nogometne reprezentacije, prokomentirao je velike uspjehe svojih igrača, ali i španjolskog sporta općenito, uoči Olimpijskih igara u Londonu...

Furija je trijumfom u Poljskoj i Ukrajini ispisala novu stranicu nogometne povijesti, osvojivši tri velika natjecanja zaredom, što nikada prije nikome nije pošlo za rukom. No, izbornik Vicente del Bosque poziva na oprez.

"Opasno je previše hvaliti Španjolsku. Osim toga, to nije ni sasvim normalno jer od 16 zemalja sudionica Europskog prvenstva njih 15 mora negdje ispasti. Ima pozitivnih stvari i u porazu", izjavio je Del Bosque španjolskim medijima.

Bacio je odmah i pogled u budućnost, prema nadolazećim Olimpijskim igrama u Londonu. Tamo će španjolska nogometna reprezentacija u skupini zaigrati protiv Japana, Hondurasa i Maroka.

"Nadam se da će španjolski sportaši igrati važnu ulogu na Olimpijskim igrama, unatoč svim poteškoćama svakodnevnog natjecanja i izjednačene konkurencije. Španjolska u posljednje vrijeme postiže velike sportske uspjehe, u različitim sportovima, kako momčadskim, tako i pojedinačnim", rekao je Del Bosque.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.07.2012. u 15:24
    Zna dobro Del Boske što govori.Klima je stvorena takva da svaki plasman osim onog najvišeg spada u neuspjeh.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.07.2012. u 14:16
    Svaka mu čast na ovako fer i poštenim razmišljanjima. Biti čovjek i ostati čvrsto na zemlji i kad si rođeni pobjednik, e to je karakteristika velikih ljudi i velikih nacija. Hrvati bi se mogli ugledati na ovakve ljude. Jer opasno je nekoga previše hvaliti i uzdizati ga kao da je "Bogom... [više na forumu]
    Obrisan korisnik