Ostali sportovi

Mata: "Olimpijsko zlato za potvrdu da smo najbolji"

Branimir Korać • subota, 21.07.2012.
Mata: "Olimpijsko zlato za potvrdu da smo najbolji"
Foto: Kristijan Komarica

Nakon osvajanja naslova svjetskih prvaka te obrane naslova europskih prvaka, Španjolci traže zlato i na Olimpijskim igrama u Londonu. Juan Mata vjeruje kako su sposobni za osvajanje najsjajnijeg odličja...

Chelseajev veznjak Juan Mata bit će jedan od predvodnika španjolske nogometne reprezentacije na predstojećim Olimpijskim igrama u Londonu. Od Mate se puno toga očekuje, a on na kraju očekuje zlatno odličje.

"Želimo osvojiti zlato i pokazati da smo najbolja nogometna sila svijeta. Svi pričaju o finalu Španjolska - Brazil, ali to me previše ne zanima, idemo iz utakmice u utakmicu, svaki protivnik može biti opasan na svoj način", tvrdi Mata.

Mata je posebno istaknuo reprezentaciju Velike Britanije koja ima nekoliko vrlo dobrih pojedinaca.

"Velika Britanija je složila odličnu reprezentaciju. Imaju definitivno šansu osvojiti turnir, igraju pred svojim navijačima što im je veliki plus, a ukoliko se Daniel Sturridge oporavi u kombinaciji s Craigom Bellamyjem će predstavljati veliku opasnost po svakog protivnika."

U Španjolskoj se najviše očekuje upravo od Mate, no on spušta loptu na zemlju i tvrdi kako reprezentacija ne ovisi o pojedincu.

"Španjolska ima sreće što ima niz igrača koji su prošli puno toga. Nemojte misliti da ćemo Jordi Alba, Javi Martinez i ja biti nekakvi spasitelji, svaki igrač je vrlo važan. Mi smo jaki kao momčad, a ne kao individualci", dodao je Mata.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.07.2012. u 19:55
    Nije ni španjolska B puno slabija od A repke... oni mogu složiti 5 momčadi.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.07.2012. u 16:24
    nema sanse da osvoje pored brazilaca,spanija bez xavi,inieste,casilasa,xabi alonsa,pujola je smijesna,dok brazilci idu maltene sa klasicnom prvom postavom jer im je repka izuzetno mlada i trebali bi to napokon uzet
    Obrisan korisnik