Košarka

Ekskluzivno: Roko Ukić je novi igrač Panathinaikosa

Bernard Jurišić, Branimir Korać • ponedjeljak, 23.07.2012.
Ekskluzivno: Roko Ukić je novi igrač Panathinaikosa
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatski košarkaški reprezentativac i do kraja prošle sezone član Fenerbahčea, Roko Leni Ukić, novi je član Panathinaikosa. Ukić se povezivao s brojnim klubovima tijekom ovog ljeta, međutim u konačnici je stavio potpis na ugovor s Panathinaikosom...

Hrvatska košarka imat će još jednog igrača u najvećim europskim klubovima. Roko Leni Ukić novi je član Panathinaikosa s kojim je tijekom ponedjeljka potpisao ugovor što nam je i potvrdio.

"Sretan sam što idem u tako veliki klub. Imao sam konkretne ponude iz Španjolske, Rusije i Turske, međutim mislim da sam povukao najbolji potez i ispravno odabrao. Jedva čekam početak nove sezone, bit će pravo zadovoljstvo nastupati za Panathinaikos", izjavio je Ukić za Sportnet.

Panathinaikos je jedan od najvećih europskih klubova i prelazak Ukića u njegove redove još je jedan dokaz koliko je hrvatski reprezentativac cijenjen u košarkaškom svijetu. U Grčkoj će se nastaviti boriti za trofeje na svim razinama, igrat će u jakom i ambicioznom klubu što je dobra vijest i za hrvatsku reprezentaciju.

Tijekom ljeta je bio povezivan s brojnim klubovima, a najglasnije su se spominjali Caja Laboral, Unicaja i Uniks. Prije dva tjedna je dio medija objavio kako je Ukić potpisao ugovor s klubom iz Vitorije, no Ukić je to u razgovoru za Sportnet demantirao.

Panathinaikos je Ukiću osmi klub u karijeri. Profesionalnu karijeru je započeo u dresu Splita da bi nakon toga nosio dres Caje Laboral, Barcelone i rimskog Virtusa prije odlaska u NBA ligu. U SAD se zaputio 2008. godine i tamo je nastupao za Toronto Raptorse i Milwaukee Buckse sve do prije dvije godine kada se vratio u Europu u dres Fenerbahčea.

Ukić se tako zaputio stopama Stojka Vrankovića, Damira Mulaomerovića, Dina Rađe, Jurice Žuže, Arijana Komazeca, Andrije Žižića, Nikole Prkačina, hrvatskih igrača koji su nosili dres ovog europskog diva.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.07.2012. u 20:19
    Još jednom se pokazuje i dokazuje terija zbog čega je za (bankovni račun) bilo kojeg igrača dobro provesti bar sezonu-dvije u NBA ligi pa makar i za manje pare igrao nego u Europi (odnosno sjedio na klupi); zato što nakon povratka u Europu do kraja karijere ima status NBA-igrača i ugovor adekvatan... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.07.2012. u 13:34
    Ode Panatenaikos u bunar, otisao Zeljko a dosao Roko, od ovog se sigurno nece oporaviti.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.07.2012. u 10:22
    panathinaikos se raspo totalno.bolje da je otisao u spaniju ili rusiju ak je vec mogo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.07.2012. u 09:05
    valjda su odlučili u Panathinaikosu da je vrijeme da lopta prestane kružiti oko obrane 
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.07.2012. u 08:21
    roko sad ili nikad, ili si dobar ili nisi....
    Obrisan korisnik