Košarka

Ukić: "Glad za trofejima mi je najveća motivacija"

Ante Zovko • utorak, 24.07.2012.
Ukić: "Glad za trofejima mi je najveća motivacija"
Foto: Kristijan Komarica

Iako je priznao da je imao finacijski unosnije ponude iz Rusije, hrvatski razigravač Roko Ukić nakon potpisa s Panathinaikosom otkrio je što je presudilo u odabiru nove igračke sredine.

Panathinaikos je osmi klub u karijeri Roka Ukića koji je prošlu sezonu završio u istanbulskom Fenerbahčeu koji vodi Neven Spahija. Tijekom ljeta, otkrio je u razgovoru za službene stranice nove momčadi, imao je nekoliko ponuda:

"Bilo je ovo ljeto kao nijedno prije što se transfera tiče. Nisam htio žuriti jer sam bio svjestan da je nekoliko zemalja, ne samo klubova, nego zemalja u financijskim problemima. Najbolje ponude stigle su iz Rusije, imao sam i ponudu iz Španjolske, ali nije sve u novcu. Važni su košarka i moja obitelj. Panathinaikos je izrazio interes i osvojio me pristupom. Osjećao sam se polaskan jer sam uvijek cijenio Panathinaikos i općenito grčku košarku."

Nakon osvajanja svojeg osmog europskog naslova i poraza u prošlosezonskom polufinalu Eurolige, Panathinaikos je napustio trofejni trener Željko Obradović, kao i nekoliko važnijih igrača.

No, Ukić dolazi u i dalje konkurentnu momčad u kojoj su kroz povijest od Hrvata nastupali i Arijan Komazec, Damir Mulaomerović, Nikša Prkačin, Dino Rađa, Stojko Vranković i Andrija Žižić.

"Grci poznaju košarku, a pobjednički mentalitet je jako važan", rekao je Ukić. "Procjenjujući prednosti i nedostatke ponude, odlučio sam reći 'da' jer su prednosti prevagnule."

"Neće biti lako ni novom treneru ni igračima, ali oni koji pristanu igrati u Panathinaikosovu dresu, svjesni su da se od njih očekuje jednaka kvaliteta i trofeji. U Panathinaikosu nema onih neće dati sto posto od sebe na terenu u svakoj utakmici. Imam mnogo energije, volje za igranjem, a možda je najvažnije da sam gladan trofeja. Ta glad mi je najveća motivacija."

Najvažnija igračka karika Panathinaikosa i dalje je u zelenom dresu. Dimitris Diamantidis i sljedeće sezone će organizirati napade grčkog velikana. Ukić smatra da će se nadopunjavati:

"Različiti smo igrači, ali mislim da ćemo biti međusobno komplementarni."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.07.2012. u 22:47
    stvarno si ti garancija trofeja i uspjeha indijancino!!!
    Obrisan korisnik