Košarka

Ukić: "Mislim da ću se brzo uklopiti u Panathinaikosovu filozofiju"

Josip Tolić • srijeda, 19.09.2012.
Ukić: "Mislim da ću se brzo uklopiti u Panathinaikosovu filozofiju"
Foto: Ivana Karačić

Novi razigravač Panathinaikosa Roko-Leni Ukić stigao je u Grčku i pridružio se treninzima svoje nove momčadi. Izjavio je kako je imao obvezu ostati s hrvatskom reprezentacijom sve do kraja kvalifikacijskog ciklusa jer je kapetan te da se fizički osjeća odlično.

Hrvatski košarkaški reprezentativac Roko-Leni Ukić pridružio se momčadi Panathinaikosa početkom ovog tjedna i startao s treninzima u Grčkoj.

"S hrvatskom reprezentacijom obavio sam sve što je trebalo. Znam da je PAO već počeo s pripremnim utakmicama, da su momci odigrali dvije zahtjevne i da su jednu dobili. Sve se čini dobro sudeći prema onome što sam dosad čuo. Naši će se oporavljenici kroz sljedećih nekoliko dana priključiti i tada ćemo svi biti na okupu, te zajednički nastaviti raditi na pripremama za iduću sezonu", izjavio je Ukić po dolasku u Grčku za službene stranice Panathinaikosa.

Nema dvojbi da će se brzo snaći u novoj sredini.

"Umoran nisam. Malo sam možda mentalno 'iscijeđen' jer su nam posljednje dvije utakmice u reprezentaciji bile samo odrađivanje posla. No, kapetan sam momčadi i bila mi je obveza ostati uz nju do kraja. Fizički se osjećam izvrsno i vjerujem da ću igračku filozofiju vrlo brzo usvojiti."

Splićanin je spreman nositi igru zelenih "onoliko koliko će to biti spremni prihvatiti moji suigrači", a dočekalo ga je i pitanje o završetku akcija sa sirenom, nešto što mu nije stran pojam.

"Uvijek se nadam da ću imati te šuteve i uvijek se nadam da ću ih realizirati. Nikad mi to nije bio problem. Čak niti šutnuti tricu. Jedino bih želio izbjeći slobodna bacanja", zaključio je aludiravši na promašaje na kraju kvalifikacijske utakmice protiv Ukrajine kada je dvaput promašio pobjedu pri izjednačenom rezultatu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.09.2012. u 09:01
    Raspao se najbolji dvojac Evrope Diamatidis-Batista. Baš je tako koliko para - toliko muzike.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.09.2012. u 15:13
    Koliko para toliko muzike. Nisu više za najviše domete, ali da će svakome bit tvrd orah to nema sumnje.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.09.2012. u 15:11
    ''Izjavio je kako je imao obvezu ostati s hrvatskom reprezentacijom sve do kraja kvalifikacijskog ciklusa jer je kapetan'' Svaka čast Roko, mogao bi Repeša od tebe nešto naučiti.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.09.2012. u 14:32
    sve osim free throws.....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.09.2012. u 14:04
    Ne znam što su vidili u tebi da su te doveli.
    Obrisan korisnik