Ostali sportovi

Fernandez: "Hrvatska, Danska i Španjolska favoriti Skupine B"

Mihaela Bradovski • petak, 27.07.2012.
Fernandez: "Hrvatska, Danska i Španjolska favoriti Skupine B"
Foto: Kristijan Komarica

Kapetan francuske reprezentacije, Jérôme Fernandez, s dozom opreza osvrnuo se na protivnike u Skupini A, ali i na reprezentacije koje bi se na drugoj strani terena trebale naći u drugom, eliminacijskom krugu rukometnog turnira...

Pred kapetanom Les Expertsa četvrte su Olimpijske igre, a kao jedan od najiskusnijih igrača velike generacije pripada grupi pojedinaca pred kojima je jedno od posljednjih velikih natjecanja. 35-godišnji lijevi vanjski na Europskom prvenstvu u Srbiji proživio je neke od najtežih sportskih, ali i privatnih trenutaka, no ususret samom početku natjecanja u Londonu ističe kako je siječanj zaboravljen i kako su svi unutar ekspedicije koncentrirani na utakmicu otvaranja.

A prva na redu na putu prema obrani pekinškog zlata je Velika Britanija. "Velika Britanija je potpuna nepoznanica i nominalno najslabija reprezentacija u skupini. Takvih susreta ima i na svjetskim prvenstvima protiv 'egzotičnih' reprezentacija, mi ovdje trebamo odigrati jako kako bismo na pravi način ušli u turnir."

Argentina, a posebno Tunis, dvije neeuropske momčadi, favoritima ove skupine mogle bi napraviti probleme ako koncentracija neće biti na najvišem nivou, smatra Fernandez.

"Argentina je u posljednjih nekoliko mjeseci odigrala puno mečeva, pokazali su napredak završivši 12. na SP-u i igraju dobar rukomet. Međutim, nisu fizički dovoljno snažni da bi naudili onim najboljim reprezentacijama. Protiv nas će igrati na sve ili ništa i moramo biti oprezni. Tunis je reprezentacija koja nam uvijek stvori probleme. Upišemo pobjedu, ali nikada to nije lako. Dosta njenih članova igra u francuskoj ligi i dobro se poznajemo."

Kao najveće konkurente u borbi za najviši plasman vidi, naravno, Islanđane i Šveđane, a prisjetio se i posljednjeg dvoboja protiv trupa Gudmundura Gudmundssona.

"Island je izuzetno opasan, vrlo jaka i borbena momčad koja je bila u finalu posljednjih Igara. Posljednji put smo igrali na Europskom prvenstvu i završilo je neriješeno, ali tu utakmicu ne treba previše gledati. Mi nismo bili psihološki sposobni pobijediti, a oni nisu imali za što igrati. Švedska je vrlo nepredvidljiva reprezentacija, sposobni su biti odlični, ali i razočarati. 2011. su na Europskom prvenstvu izgubili od Argentine pa kasnije igrali odlično, nama je pobjeda protiv njih vrlo važna zbog lakšeg puta do četvrtfinala."

I Skupina B, prema francuskom kapetanu ima tri izrazita favorita, dvije reprezentacije koje bi se trebale boriti za preostalo mjesto, ali i potencijalnu opasnost u azijskom predstavniku.

"Što se tiče druge skupine, Hrvatska, Danska i Španjolska očiti su favoriti na papiru, ne smijemo zaboraviti niti Mađarsku, Srbiju, a Južna Koreja iako autsajder, mnogima bi mogla stvoriti probleme ne budu li oprezni. Olimpijske igre specifično su natjecanje, nitko nije bezopasan. Ovo je vrlo teška skupina i ne bih mogao prognozirati protiv koga bismo mogli igrati u sljedećoj rundi. Moglo bi to biti dobro za nas jer njih očekuje pet teških mečeva dok bi mi trebali biti svježiji. Ali prvo se treba i sam plasirati dalje."

Nakon Velike Britanije u prvom kolu, Francusku u drugom očekuje Argentina (31. srpnja), dva dana kasnije Tunis, dok je ždrijeb htio da oni najteži protivnici ostanu za kraj. 4. kolovoza Fernandez i društvo snage će odmjeriti s Islandom, a prvi dio natjecanja zaključit će susret sa Švedskom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometOlimpijske igre
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.07.2012. u 18:00
    jako teska skupina za nas....na knap cemo proci
    Obrisan korisnik