Rukomet

Zvijezde Montpelliera pojačavaju Katarane na Super Globeu

Mihaela Bradovski • četvrtak, 02.08.2012.
Zvijezde Montpelliera pojačavaju Katarane na Super Globeu
Foto: EPA

Klupsko prvenstvo svijeta za rukometaše, poznato pod nazivom Super Globe, održat će se u organizaciji katarskog Al Sadda koji je već najavio kako će u svojim redovima imati brojne zvijezde...

Već tradicionalno klupsko svjetsko prvenstvo u rukometu ove godine održava se u Katru u organizaciji tamošnjeg Al Sadda. Al Sadd je na svojoj internetskoj stranici već objavio kako će se za to natjecanje tradicionalno pojačati s čak osmoricom igrača iz Montpelliera.

Superkup prebačen iz Münchena

Superkup koji se trebao održati u Münchenu između Kiela i Flensburga ipak se neće održati u Olympiahalle već će se tražiti novi domaćin dvoboja za prvi trofej u sezoni za njemačke klubove. Zbog problema s krovom i štete koja je na njemu nastala, dvorana je do daljnjeg zatvorena za upotrebu te su iz Bundeslige potvrdili kako je obustavljena prodaja ulaznica (prodano ih je već šest tisuća) te se traži novo mjesto odigravanja ovog susreta. Susret između Kiela i Flensburga se trebao održati 21. kolovoza, no postoji mogućnost da će se iz logističkih razloga pomaknuti za slobodni kasniji termin.

Inače, vijest je dočekana kao prilično iznenađenje jer je IHF najavljivao kako će pokušati spriječiti mijenjanje izgleda kompletnih momčadi tako što će slabije momčadi moći uzeti tek dva pojačanja za ovo natjecanje. Al Sadd je suprotno tome već potpisao ugovor s francuskim klubom o ustupanju čak osmorice igrača.

Prema objavi na stranici katarskog kluba, za Al Sadd bi na klupskom prvenstvu prema tome trebali nastupiti i Nikola Karabatić, William Accambray, Cristian Malmagro, Primož Prost, Wissem Hmam, Issam Tej, Michael Guigou i Dragan Gajić, a vodit će ih dugogodišnji strateg francuskog prvaka Patrice Canayer.

Klupsko rukometno prvenstvo će se odigravati od 25. kolovoza do 2. rujna te igrači baš i neće imati previše vremena za odmor nakon Olimpijskih igara u Londonu. Igrače Montpelliera ujedno vrlo brzo očekuju novi izazovi pa će po povratku iz Azije već 8. i 9. rujna braniti naslov na Trophee des Champions gdje će nastupati i Chambery, Nantes i Dunkerque. Nastup u ovom "Kupu prvaka" prošle godine su odradili uspješno i to im je bio prvi osvojeni trofej u minuloj sezoni.

Ovo natjecanje će im dodatno dobro poslužiti u pripremi za novu sezonu u domaćem prvenstvu koje kreće 15. rujna. Pred igračima Montpelliera bit će veliki izazov ponoviti prošlosezonski uspjeh kada su osvojili čak četiri trofeja, jedino natjecanje gdje su ostali "kratki" je Liga prvaka u kojoj je, u osmini finala, bolja bila Barcelona.

Inače, na Super Globeu će osim Al Sadda nastupiti i Kiel, Atletico Madrid, Al-Jaish club Doha (wild card), Metodista Sao Bernardo (Brazil), University of Sydney (Australija), Mudhar (Saudijska Arabija) i Al-Zamallek (Egipat).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!