Olimpijske igre, završnica, četvrtfinale, 04.08.2012, 13:00 h
Japan
Japan 3:0 Egipat
Egipat

Sunce za Japance izašlo i na Old Traffordu

Ivan Dominik • subota, 04.08.2012.
Sunce za Japance izašlo i na Old Traffordu
Foto: EPA

Kao i njihove kolegice nježnijeg spola, Japanci su u nogometnom olimpijskom turniru stigli do posljednje prepreke prije borbe za zlatno odličje. Zemlja izlazećeg sunca podosta je uvjerljivo iz skupine došla među najboljih osam reprezentacija Olimpijskih igara, a potom je za ulazak u polufinale lakoćom deklasirala Egipat 3:0...

Prvi polufinalist olimpijskog turnira u nogometu za muškarce jest izabrana vrsta Zemlje izlazećeg sunca. Prilično uvjerljivo Japanci su stigli do pobjede u svom četvrtfinalnom dvoboju igranom na stadionu Manchester Uniteda, Old Traffordu. Premda na Kazalištu snova ovoga puta nije zaigrao ponajbolji Japanac i član Crvenih vragova, Shinji Kagawa, njegovim sunarodnjacima to i nije previše zasmetalo da "razmontiraju" Egipćane.

Protiv afričkog predstavnika Japanci su bili ekspresni i uvjerljivi te su već u ranoj fazi utakmice, nakon puno boljeg starta u susret, i poveli. Već je 14. minuta ogleda bila kobna za najbolju afričku nogometnu vrstu na ovim Igrama te jedinu uz Senegal koja je prošla među najboljih osam reprezentacija turnira. Tada je za Japan zabio Kensuke Nagai, 23-godišnji napadač japanske Nagoye koju vodi srbijanski strateg Dragan Stojković, a time je i otvorena golijada na Old Traffordu.

Tu prednost Japanci su održali do poluvremena, a budući da su tijekom čitavog susreta bili bolji, pitanje su pobjednika riješili lakoćom tijekom drugog dijela utakmice. Za 2:0 pobrinuo se kapetan reprezentacije i branič Maya Yoshida, koji je poentirao u 78. minuti susreta te time riješio pitanje pobjednika ovog četvrtfinala.

"Točku na i" stavio je pet minuta kasnije Yuki Otsu, 22-godišnji veznjak Borussije iz Mönchengladbacha, i tako zaključio priču na Unitedovu stadionu. Poraženi Egipćani ostali su bez šansi u ovom susretu, dok će Japan u polufinalnom srazu dočekati pobjednika iz susreta Meksika i Senegala. Inače, za glatko slavlje Azijata podosta je bio zaslužan i Egipćanin Saadeldin Saad, koji je "pocrvenio" u 41. minuti utakmice.

Olimpijske igre, završnica

četvrtfinale

Japan3:0Egipat
Meksiko4:2 *Senegal
Brazil3:2Honduras
Velika Britanija4:5 **Južna Koreja

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometOlimpijske igre
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!