Nogomet

Čačić: "Publika je prepoznala Dinamo, a nitko nije favorit protiv nas"

S Maksimira:Borna Rupnik • srijeda, 08.08.2012.
Čačić: "Publika je prepoznala Dinamo, a nitko nije favorit protiv nas"
Foto: Kristijan Komarica

Dinamov trener Ante Čačić mirno je prokomentirao sigurnu pobjedu svoje momčadi nad Šerifom i plasman u četvrto pretkolo Lige prvaka. Nakratko se vratio i kažnjenom dvojcu, a dotaknuo se i maksimirskih tribina...

Pobjedom 4:0 nad prvakom Moldavije, momčad Ante Čačića potvrdila je prednost iz prvog susreta. U Tiraspolu je bilo 1:0 pa Dinamo bez primljenog pogotka u trećem pretkolu nastavlja svoj put prema Ligi prvaka.

"Gole činjenice govore da je Dinamo osigurao još osam utakmica u Europi i čestitam svojim igračima. Momčad je u usponu, nisu nas pokolebale sve ove situacije oko kluba, ostvarili smo željeni rezultat", konstatirao je Čačić po završetku utakmice.

"Ne čitam novine, jave mi ponešto prijatelji o napisima o mom otkazu. Na mojoj poziciji je to neminovno, ali ja radim svoj posao na način na koji smatram da je najbolji. Drugačije ne znam, dugo sam u ovom poslu, moram kao u šahu gledati deset poteza unaprijed, a novinari moraju ispuniti svoje stranice".

Je li Dinamo odigrao svoju najbolju ovosezonsku utakmicu, unatoč izostanku Sammira i Pokrivača? "Teško mi je to reći. Neke smo utakmice odigrali najmanje u egalu s ovom. Pokazali smo da imamo širinu".

"Žalosti nas kada netko iskoči na način na koji nije primjeren poslom kojim se bavi. Sammiru i Pokrivaču bit će izrečene novčane kazne i bit će opet priključeni momčadi, nadam se da se to više neće ponavljati. Ibanez i Čop, kao i ostale zamjene u proteklim utakmicama, dali su svoj doprinos i dokazali da postoji dobar odnos igrača na terenu i onih s klupe", dodao je.

Još je nekoliko riječi posvetio modroj desetki, vjerujući kako nediscipline više neće biti: "Želim Dinamo koji neće ovisiti niti o jednom igraču. Sammir je među našim najboljim igračima, to nije dvojbeno, dvojbeno je samo stavlja li se on na pravi način unutar momčadi".

Iako je Dinamo imao rezultat koji ga je vodio dalje, zbog ubačenih baklji na teren sudac je u dva navrata upozorio na mogući prekid utakmice.

"Nelagoda oko mogućeg prekida uvijek egzistira u podsvijesti. Srećom, do toga nije došlo. Publika je prepoznala Dinamo i bodrila nas tijekom utakmice. Hvala im na tome", prokomentirao je Dinamov strateg.

Postoje li u taboru prvaka Hrvatske želje uoči ždrijeba u petak? "Nemam želja. Koga god Dinamo dobije, s pravom ćemo se nadati Ligi prvaka. Nitko nije favorit protiv nas", odgovorio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • The Phantom09.08.2012. u 15:51
    Još će Čačić postat najpoznatiji brk  Jao jao
    The Phantom
  • Obrisan korisnik09.08.2012. u 14:43
    BI san skeptik prema gospodinu Čačiću ali sad vidim da je sasvim ok ko trener..I on i mišo su dobitak za HNL...
    Obrisan korisnik
  • nido09.08.2012. u 12:54
    Nesto moram priznati ovome Čačiću: niti jedan trener posljednjih godina u Dinamu nije koristio ovoliko igraca i ovoliko rotirao a da rezultat ne trpi. Svaka druga tekma i drugacija postava, nova imena unutra i tu moram reci svaka cast sve dok se prolazi dalje pa kako god. I zato ga decki u... [više na forumu]
    nido
  • Obrisan korisnik09.08.2012. u 11:59
    Dinamo je stvarno dobra ekipa kad se Badelju da u ruke da vodi ekipu. Pravi lider i znalac, od početka me podsjeća na Bobana, mada nema takav kvalitet, ali je dovoljno dobar. Ekipa je popunjena izvrsno na skoro svim mjestima osim lijevog beka (ne mogu shvatit da je Cufre potjeran!), još kad se... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Mithrandir09.08.2012. u 11:29
    Čestitke gospodinu Čačiću. Spominje se doza sreće koju ima. Ponekad sreću treba "isprovocirati". Trener Čačić ima jedan vrlo pošten i pravilan odnos prema poslu koji radi. Vrlo nogometno-sportski odnos. Tko je pratio mogao je to primjetiti u njegovim izjavama, razgovorima s njim, podrška... [više na forumu]
    Mithrandir