Nogomet

Vida: "Koga god izvučemo, možemo proći u Ligu prvaka"

Ante Zovko • četvrtak, 09.08.2012.
Vida: "Koga god izvučemo, možemo proći u Ligu prvaka"
Foto: Kristijan Komarica

Osiguranje europske jeseni najvažnije je, slažu se Dinamovi nogometaši nakon što su se s lakoćom revanširali moldavskom Šerifu. Želja za doigravanje nemaju.

Nakon 1:0 u Tiraspolu, hrvatski je prvak u Maksimiru pobijedio 4:0 u Maksimiru pogocima Domagoja Vide, Fatosa Beqiraja, Duje Čopa i Luisa Ibaneza.

Josip Šimunić: "Igrali smo dobro, ali mislim da možemo još bolje. Dominirali smo, bili mirni, stvorili dosta prilika i rano poveli što nam je olakšalo ostatak utakmice. Naravno, kada smo poveli 2:0 oni su morali krenuti na "sve ili ništa" pa nam se otvorilo još prostora u njihovoj obrani."

Rutinski u odnosu na 2010. godinu kad je Šerif šokirao Modre i slavio nakon jedanaesteraca u istoj fazi Lige prvaka, trećem pretkolu. Ove godine Dinamo opet ima priliku osigurati nastup u elitnom europskom natjecanju.

"Bili smo vrlo dobri, zabili dva pogotka u pola sata i onda u nastavku mirno priveli utakmicu kraju te ostvarili uspjeh - osigurali europsku jesen. Petak? Koga god izvučemo možemo proći u Ligu prvaka i to je ono najbitnije", samouvjereno je komentirao Vida za službene klupske stranice.

Gol u Tiraspolu, gol u Zagrebu. Beqiraj polako ulazi u golgeterski ritam. Zasad su efikasna sva tri Dinamova napadača. Crnogorac kaže da je manje bitno tko zabija sve dok netko zabija za pobjedu.

"Ušao sam u formu i stvarno se dobro osjećam. Odigrali smo dobru utakmicu, dominirali svih 90 minuta i na koncu, nakon što smo dvije utakmice bili bolji, zasluženo prošli dalje. Sljedeći krug? Nemam neku želju, ali želimo u Ligu prvaka. Osigurali smo Europsku ligu i time ostvarili cilj, ali želimo još jednom ući među najbolje momčadi Europe."

Milan Badelj vjerojatno je igrao jednu od posljednjih utakmica za Dinamo budući da bi do kraja prijelaznog roka trebao prijeći u HSV.

"Dobili smo ih 5:0 u dvije utakmice i to dovoljno govori", rekao je. "Imali smo dosta prilika, dominirali i zabijali tako da možemo biti jako zadovoljni. Sada se trebamo dobro odmoriti, pred nama su dva tjedna stanke od europskih utakmica, a onda je pred nama novi ispit. Naravno, svi vjerujemo da možemo do Lige prvaka, ali i osiguravanje europske jeseni je veliki uspjeh i moramo biti sretni."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.08.2012. u 20:18
    Vi udarate minuse na realnu stvar. Dinamo neka uđe u LP ali zasluženo protiv AEL-a! Da toliko vjerujete da će Dinamo proći dalje ne bi vas trebalo biti briga koga će izvući za LP.
    Obrisan korisnik
  • javasluk09.08.2012. u 19:02
    Ali je jako žalosno što UEFA ima takve standarde da prvaci liga kao što je Hrvatska moraju toliko trnja i kamenja prolazit da bi osigurali jesen u Europi. Jel zna netko možda podatak koliko od 42 članice UEFe ima onih koje nikad nisu imali klub u skupnom dijelu natjecanja?
    javasluk
  • Obrisan korisnik09.08.2012. u 16:13
    Dinamo ce proc i nece biti sigurno kanta za napucavanje DINAMO SVETINJA <3
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.08.2012. u 15:40
     da, katastrofa, sad mi se više niti ne da pisat komentar ponovno... :/ dajte maknite to. hvala
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.08.2012. u 14:03
    jedno pitanje uredništvu Sportneta.... zašto osvježavate stranice??? napišem pola komentara, stranica se osvježi i sve moram ispočetka.. razumijem za osvježavanje kad prenosite utakmice, ali nije mi jasno zašto osvježavate gotove članke???? nadam se da će netko ovo pročitati i reagirati...
    Obrisan korisnik