Nogomet

Toplak pristao pa odbio dolazak u Široki, novi trener je Slaven Musa

Josip Tolić • ponedjeljak, 13.08.2012.
Toplak pristao pa odbio dolazak u Široki, novi trener je Slaven Musa
Foto: Martina Japundžić

Sapunica pod nazivom "trener Širokog Brijega" dobila je, čini se, svoj završetak. Nakon što je Slovenca Marijana Bloudeka trebao zamijeniti bivši trener Cibalije Samir Toplak, Varaždinac je naposljetku ipak odbio dolazak u Hercegovinu pravdajući se obiteljskim problemima, a uprava kluba s Pecare reagirala je dovevši Slavena Musu, bivšeg igrača i trenera Zrinjskog.

Novi trener nogometnog doprvaka Bosne i Hercegovine, Širokog Brijega, bit će 41-godišnji Mostarac Slaven Musa. S Plavima će Musa potpisati dvogodišnji ugovor, a njegovo službeno predstavljanje bit će u petak na stadionu Pecara.

Treći je ovo strateg Širokog u sezoni 2012./2013. Slovenac Marijan Bloudek poveo je momčad u novu sezonu, no nakon ispadanja u drugom pretkolu Europske lige od irskog predstavnika St. Patrick'sa te razočaravajućeg remija na domaćem terenu u prvom kolu domaćeg prvenstva protiv Slavije iz Sarajeva (0:0), uprava kluba uručila mu je otkaz.

Još u petak klub s Pecare objavio je kako je dogovorio sve uvjete s bivšim trenerom Cibalije i Varaždina Samirom Toplakom, te je i sam Varaždinac u intervjuu za Sportnet rekao kako se raduje dolasku u novu sredinu i prilikom za osvajanje naslova, no nenadani rasplet dogodio se u nedjelju kada je tajniku Bevandi javljeno kako Toplak ipak neće moći preuzeti Širokobriježane "zbog obiteljskih problema".

Rješenje za klupu tako se moralo potražiti drugdje, i već u ponedjeljak dogovorena je suradnja s Musom, koji se kao igrač proslavio igrajući za Zrinjski, a kao trener vodio je mostarski Branitelj i Zrinjski. Na početku ove sezone preuzeo je GOŠK, međutim mandat na klupi kluba iz Gabele trajao mu je tek dva kola.

Novi trener Širokobriježana prvi će ispit na klupi Plavih imati u subotu, 18. kolovoza kada na Pecaru u sklopu trećeg kola BH Telecom Premijer lige BiH dolazi momčad Radnika iz Bijeljine. Klub se nalazi u dosta teškoj situaciji, nakon dva kola na kontu ima tek jedan osvojeni bod; pomoćni trener Anto Kokić s momčadi je doživio poraz u drugom kolu na gostovanju Pod Bijelim Brijegom od sastava Zrinjskog (1:0).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!