Nogomet

Zrinjski bolji od Širokog u hercegovačkom derbiju

Ivana Karačić • ponedjeljak, 13.08.2012.
Zrinjski bolji od Širokog u hercegovačkom derbiju
Foto: Ivana Karačić

Hercegovački derbi između Zrinjskog i Širokog Brijega pripao je Mostarcima. Pobjedu je donio Marjanović pogotkom u 21. minuti. Mostarci su imali više izglednih prilika za pogodak, a goste je od većeg poraza spasio vratar Bilobrk. Imali su i Širokobriježani tri dobre prilike, ali su promašili.

Zrinjski - Široki Brijeg 1:0

BH Telecom Premijer liga BiH, 2. kolo
Stadion pod Bijelim Brijegom, gledatelja: 2.000
Suci: Elmir Alečković (Sarajevo), Ibrišimbegović (Travnik) i Širko (Banja Luka)

Strijelac: Marjanović 21'

Žuti kartoni: I. Aničić '26, Serdarušić '31, Arežina '35, Džidić '56, Ivanković '68 i Muminović '90

Zrinjski: Melher, G. Marković, Radeljić, M. Aničić, Stojkić, Miličević (od ´76 Markić), Šćepanović (od '64 Muminović), Pehar, Marjanović, Arežina, I. Aničić (od '88 Bekić),
Trener: Dragan Perić

Široki Brijeg: Bilobrk, Jurčević (od ´80 Bloudek), Džidić, Ješe, Marković, Serdarušić (od '64 Kordić), Ivanković, Ćorić, Wagner, Šilić, Roskam,
Trener: Anto Kokić

Zbog kašnjenja vozila hitne pomoći hercegovački derbi krenuo je s 13 minuta zakašnjenja, a kraj prvoga poluvremena, dok se nisu upalili reflektori, odigran je u polumraku. Sve to nije utjecalo na igru. Nakon obostranog opreza Zrinjski je prvi krenuo odlučnije i to mu se isplatilo. U 21. minuti Luka Bilobrk obranio je šut glavom Mile Pehara, a nakon ubačaja iz kuta Filipa Arežine Lazar Marjanović pogodio je Bilobrkovu mrežu.

Do odmora je Zrinjski vješto čuvao stečenu prednost. Igrači Širokog Brijega nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti izjednačenjem. No, u nastavku su krenuli hrabrije i imali veliku priliku u 61. minuti. Mladi Stipo Marković probio je lijevi bok i zavrnuo loptu u sredinu. Ona je došla do usamljenog Dine Ćorića koji je s tri metra promašio nebranjena vrata.

Poslije tog promašaja napadi Širokog Brijega su splasnuli. Zrinjski je umrtvio igru i prijetio iz prekida. U 79. minuti sjajno je šutirao Arežina, ali je Bilobrk bio siguran. Samo nekoliko trenutaka na drugoj strani Krešimir Kordić stvorio je čistu priliku Mateu Roskamu, no neodlučni Vrgorčanin mlako je šutirao ravno u ruke dobro postavljenog vratara Igora Melhera.

Imali su gosti i sreće u tim trenucima jer je iz brze kontre Igor Aničić pogodio Bilobrkovu vratnicu. Zrinjski je bio bolji, borbeniji i rastrčaniji i zaslužio je sva tri boda, dok je Široki Brijeg za nijansu bio bolji nego u utakmici sa Slavijom, ali još daleko od željene forme. Na klupskoj upravi s Pecare sad je prva zadaća pronaći novog trenera nakon otkaza Marijanu Bloudeku i propalih pregovora s Blažom Sliškovićem i Samirom Toplakom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!