Nogomet

Široki Brijeg opet razočarao navijače

Ivana Karačić • ponedjeljak, 06.08.2012.
Široki Brijeg opet razočarao navijače
Foto: Ivana Karačić

Na otvaranju nove sezone domaće lige koja se sada službeno zove BH Telecom Premijer liga Široki Brijeg je odigrao mršavih 0:0 protiv Slavije na domaćem terenu. Gosti iz Istočnog Sarajeva bili su bliži pobjedi, a nemoć svoje momčadi priznao je i trener Marijan Bloudek koji je igru svojih igrača nazvao nogometnom antipropagandom. Razočarani su ostali i navijači.

Široki Brijeg - Slavija 0:0

BH Telecom Premijer liga BiH, 1. kolo
Stadion Pecara, gledatelja: 600
Suci: Elmir Pilav (Sarajevo), Dujak (Odžak) i Udovičić (Prijedor)

Žuti kartoni: D. Džidić '26, Vidić '36, Ješe '45, Ivanković '56, Šilić '59 i Wagner '62

Isključenje: službeni predstavnik Širokog Soldo '62 i pomoćni trener Slavije Simić '62

Široki Brijeg: Bilobrk, Ljubić (od ´76 Bloudek), D. Džidić (od '46 I. Džidić), Ješe, Bertoša, Ivanković, Zlomislić, Ćorić, Wagner, Šilić, Kordić (od '65 Roskam),
Trener: Marijan Bloudek

Slavija: Dujković, Svitlica, Aleksić, Papaz, Perišić, Dudo, Fazlagić (od '77 Mirosavljević), Kokot (od '89 Bešlija), Mamić, Rašević, Vidić (od '90 Pušara)
Trener: Vlado Čapljić

Nogometaši Širokog Brijega nakon neplaniranog ispadanja u 2. pretkolu Europske lige od irskog St. Patricksa još jednom su razočarali svoje navijače. Na otvaranju domaće sezone sa Slavijom iz Istočnog Sarajeva, koja se ljetos u posljednjem kolu spasila od ispadanja odigrali su samo 0:0. Razočarali su navijače igrom i pristupom. Na kraju kad se sve zbroji mogu biti sretni što je završilo 0:0, jer Slavija je imala izglednije prilike.

U prvome poluvremenu gosti su imali dvije prilike za pogodak, a možda su oštećeni i za nedosuđen jedanaesterac u 36. minuti kad je Vedran Ješe oborio Lazara Vidića, a sudac to procijenio simuliranjem napadača gostiju. Osim pokušaja Dine Ćorića, domaći u prvom dijelu nisu stvorili izgledniju priliku za pogodak.

U nastavak je Široki Brijeg ušao odlučnije. Pritisak domaćih igrača donio je veliku priliku Daliboru Šiliću nakon ubačaja Marija Ljubića, no domaći kapetan s tri metra promašio je vrata Ratka Dujkovića. U 61. minuti Krešimir Kordić je ubacio dobru loptu pred vrata gostiju a Dino Ćorić je glavom poslao loptu desetak centimetara od lijeve Dujkovićeve vratnice.

Minutu kasnije zaiskrilo je na klupama. Nakon oštrog starta Wagnera na igraču Slavije s klupe je skočio trener gostiju Vlado Čapljić. Prema njemu je krenuo službeni predstavnik domaći Dragan Soldo. Pale su ružne riječi, a isključeni su Dragan Soldo i Čapljićev asistent Aleksandar Simić. Sve se brzo smirilo, a u završnici utakmice Slavija je preko Zorana Kokota i Lazara Vidića promašila velike prilike za pobjedu.

"Rezultat nije realan. Slavija je trebala pobijediti jer nas je nadigrala. Ono što su moji igrači pokazali je nogometna antipropaganda. Nije valjao ni pristup, ni organizacija igre", rekao je domaći trener Marijan Bloudek, dok je Vlado Čapljić naglasio: "Mi smo došli igrati na pobjedu. Imali smo padova u igri, ali smo pritisak izdržali zahvaljujući sreći i pristupu. Na kraju smo mogli i pobijediti".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!