Nogomet

Milanič: "U uzvratu isti pristup, a ovo je slab rezultat"

Iz Maksimira:Tomislav Pacak • srijeda, 22.08.2012.
Milanič: "U uzvratu isti pristup, a ovo je slab rezultat"
Foto: Davor Sajko

Trener Maribora Darko Milanič znao je da je njegova momčad na Maksimiru propustila napraviti i veći korak prema Ligi prvaka nego što je učinila porazom od 2:1. Mariborčani su nakon slabog starta imali dvije sjajne šanse koje nisu pretvorili u pogodak, pa su se morali zadovoljiti s porazom uz postignuti pogodak, što im daje nadu da na Ljudskom vrtu uz minimalnu pobjedu mogu doći do Lige prvaka...

Slovenci su uoči prvog susreta najavljivali da u Zagrebu mogu i do pobjede, pa Milanič nije skrivao da je za njegovu momčad ovaj poraz slab rezultat:

"Dvoboj. srećom, nije okončan. Pred nama je barem još 90 minuta u kojima ćemo probati odigrati kvalitetno kao u drugom dijelu prvog poluvremena i cijelo drugo poluvrijeme gdje smo odigrali kako znamo. Nažalost, nismo iskoristili jako dobre prigode koje smo imali, pa je činjenica da je ovakav rezultat slab."

Gostujući strateg priznao je da se njegova momčad nije najbolje snašla prvih 20-ak minuta, ali brzo su se gosti prilagodili: "Dinamo nas nije ničime iznenadio, bili smo pripremljeni na sve. Dobro smo pratili njihove promjene ritma u sredini terena, iako nas je to u startu malo mučilo dok je Dinamo igrao u dubinu. Kada su naši igrači to prepoznali, više ni to nije bio problem."

Mariborčanima ostaje žaliti za propuštenim prigodama: "Berić je imao fantastične prilike, ne možemo od toga bježati. Rezultat bi bio puno drugačiji da smo tada zabili pogodak."

Milanič je izrazio zadovoljstvo pristupom svoje momčadi, naglasivši da isto želi vidjeti i u uzvratu u kojem ne vidi potrebu za ranim ganjanjem pogotka:

"Na početku smo možda malo bili uplašeni, ali kasnije ne. Vidio sam odličan Maribor, nismo smjeli igrati onako otvoreno kao u domaćem prvenstvu zbog kvalitete suparnika, ali odigrali smo dobro. Utakmica je dugačka, traje 90 minuta, nama je dovoljan jedan pogodak i ne moramo od prve minute krenuti po pogodak, ne moramo igrati drugačije nego danas. Naš pristup je danas bio izvanredan, i to je ono što želimo ponoviti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.08.2012. u 09:40
    E moji Slovenci, da se utakmica igrala petnaest dana vi ne bi uspjeli zabiti pogodak. Stoga budite presretni ovim rezultatom.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.08.2012. u 09:29
    Prvi i jedini udarac u okvir gola im je bio taj pokušaj koji im je poklonio Peko a Kelava obranio. Kaj više reći?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.08.2012. u 08:07
    prije utakmice jasno je da necu reci da je netko bolji od mene, naravno da cu reci da dolazim po pobjedu i da me nista drugo ne zanima. Ali ovo je ipak glupost.... Svaka cast mariboru, ali dinamo ih je dobio uz relativno losu igru. Umjesto da se orjentiraju na to da imaju odlican rezultat u skladu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.08.2012. u 08:07
    dinamo je bolji, a i bolje je da se malo janezi razbahate, jače će tresnuti!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.08.2012. u 07:32
    Loše, loše. Dinamo može puno bolje. Ovi janezi (ako ih uopće ima) su koma. Znam da će te mi sada lupati minuse, ali za dinamo je bolje da igra EL nego LP. Tko ima koristi od LP? Samo ZM koji će inkasirati još 8 milja € i tamo neki Štef koji 2 puta godišnje dođe na Maksimir kada gostuje neki jači... [više na forumu]
    Obrisan korisnik