Nogomet

Badelj: "Utakmica s Mariborom sažetak je moje karijere u Dinamu"

Borna Rupnik • četvrtak, 23.08.2012.
Badelj: "Utakmica s Mariborom sažetak je moje karijere u Dinamu"
Foto: Kristijan Komarica

Dinamov kapetan Milan Badelj pobjedom se oprostio od Maksimira, pobjedom u kojoj je postigao i autogol i gol za slavlje Modrih u prvoj utakmici četvrtog pretkola Lige prvaka...

Milan Badelj postao je prvo ime susreta Dinama i Maribora (2:1), ne samo zahvaljujući činjenici da je odigrao svoju pretposljednju utakmicu u modrom dresu, posljednju na maksimirskom stadionu. Kod rezultata 1:0 za Dinamo poslao je loptu iza Ivana Kelave, a u nastavku je postao strijelac pobjedonosnog pogotka.

"Vrlo sam emotivno ušao u ovaj susret, zato sam i pogriješio. Osjećao sam se grozno te se ispričavam svima. Napravio sam sve kako bih se iskupio. Pojeo bih se od muke da nisam zabio za 2:1", izjavio je Dinamov kapetan poslije utakmice.

"Nikad prije u karijeri nisam skinuo dres slaveći pogodak, nisam znao što bih od sreće", dodao je.

Uzvrat u Mariboru nipošto neće biti lak zadatak, ističe Milan Badelj: "Znali smo da nećemo sve dileme riješiti već u prvoj utakmici. Zadovoljni smo zbog pobjede, no uzvratu moramo pristupiti maksimalno ozbiljno".

"Maribor je potvrdio da je dobra, čvrsta i organizirana momčad. Nije ih bilo lako probiti, no na svom će terenu morati zaigrati drugačije. Mi ćemo se držati svoje igre te pokušati dominirati i stvarati prilike", nastavio je.

Tijek zbivanja bio je prilično simboličan, zaključio je Dinamov nogometaš koji će karijeru nastaviti u njemačkom HSV-u, kamo odlazi poslije uzvrata u Sloveniji.

"Ova je utakmica sažetak moje karijere u Dinamu - dobar početak, zatim problemi i loša razdoblja pa dobar završetak. Velika bi bila stvar za Dinamo opet ući u Ligu prvaka, a o eventualnom je povratku još prerano govoriti, makar je Dinamo moj klub", zaključio je Badelj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.08.2012. u 12:44
    bravo milane zasluzio si ovo, kad se sjetim onog idiota blazicka kad si usao prvu utakmicu a on ce ulazi veliki talent ali ima problema sa astmom, koliko ti je stete nanio idot, ali neka ti si zasluzeno nosio traku i svima pokazao kako se voli klub,ali jbg covjek si zelis igrati i vidjeti kakav si... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • snoopy23.08.2012. u 10:18
    sve najbolje, kapetane.. neće biti isto... malo je igrača na toj poziciji koji mogu tako s lakoćom prenijeti loptu od obrane do napada....( barem dostupnih Dinamu)
    snoopy
  • Obrisan korisnik23.08.2012. u 09:59
    Sretno Badelju u novoj sredini-Dinamo gubi velikog igraća, ali to je profesionalizam.Ako uspije vani i u Zagrebu moraju biti ponosni na to
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.08.2012. u 09:32
    Bravo Badelju, sretno ti bilo u karijeri i hvala za sve sto si dao Dinamu!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.08.2012. u 03:07
    Milane Badelju,svako dobro i puno srece u privatnom zivotu i nogometnoj karijeri.Jednoga dana natrag u Dinamo...
    Obrisan korisnik