Nogomet

Ibraimi: "Dinamu se možemo osvetiti, ne bojimo ga se. Kod kuće ćemo mi biti gospodari"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 23.08.2012.
Ibraimi: "Dinamu se možemo osvetiti, ne bojimo ga se. Kod kuće ćemo mi biti gospodari"
Foto: Kristijan Komarica

U zanimljivom dvoboju Dinamo je uspio svladati Maribor, ali rezultat daje nadu Slovencima da bi mogli napraviti preokret u Ljudskem vrtu. 2:1 iz Maksimira smatraju dostižnim rezultatom, ali nisu posebno zadovoljni jer misle da su mogli i bolje proći...

Gol u gostima Mariboru ostavlja dobre šanse uoči uzvratnog dvoboja četvrtog pretkola Lige prvaka. Nespretna reakcija Milana Badelja mogla bi skupo stajati Dinamo, jednako kao i promašene prilike, međutim iako oni sami nisu ugurali loptu u mrežu, Mariborčani vjeruju da su zaslužili i bolji rezultat u ovom dvoboju.

Aleš Mertelj: "Prikazali smo dva lica, nije ista stvar proučavati protivnika na videu i na travnjaku. U prvom poluvremenu smo stoga bili lošiji, ali kada smo uočili njihove slabosti, shvatili smo kako trebamo igrati. Vrućina nam nije bila problem, profesionalci smo, moramo biti spremni igrati u svim uvjetima, uostalom kako je bilo nama, bilo je i njima"

"Dobro je to što imamo i dalje aktivan rezultat. Ako smo već morali izgubiti, dobro je da smo izgubili uz postignut gol u gostima, ali ostaje šteta što nismo iskoristili neke prilike kod 1:1. No to je nogomet, optimist sam, Dinamo u Mariboru čeka pakao i vjerujem da su šanse za prolaz 50:50", rekao je nakon susreta vratar slovenskog prvaka Jasmin Handanovič.

Jedan od onih od kojih su u Maksimiru najviše strahovali je makedonski reprezentativac Agim Ibraimi. Odigrao je solidnu utakmicu, ali su ga u većem dijelu susreta Dinamovi igrači dobro zatvorili.

"Ne možemo biti zadovoljni jer smo odigrali dobru utakmicu, ali ipak nismo pobijedili. Dinamu se možemo osvetiti, ne bojimo ga se, u Mariboru ćemo mi biti gospodari. Na našem stadionu su padale veće momčadi nego što je Dinamo, vjerujem da ćemo uspjeti", zaključio je Ibraimi.

Među onima koji smatraju da je Maribor morao slaviti u Maksimiru je i igrač sredine terena Aleš Mertelj. Bez obzira na poraz, i on vjeruje da će u Mariboru biti drugačija priča i da će njegova momčad uspjeti proći u skupine Lige prvaka.

"Već smo pokazali da se možemo vratiti nakon poraza. U Mariboru moramo odigrati pametno, imati loptu u svom posjedu i prikazati igru kakvu očekuju naši navijači, igru europskog Maribora. U Maksimiru smo bili dobri i trebali smo slaviti, ne možemo biti zadovoljni porazom."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.08.2012. u 23:08
    Puknut će  kao kokice pod pritiskom ovi Slovenci! Uopće se ne bojim za Dinamov prolaz u ligu prvaka.Tamo zabijamo bar dva komada.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.08.2012. u 14:34
    zanima me koje su to puno veće momćadi od dinama padale u mariboru? haha
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.08.2012. u 14:58
    jesu se ovi slovenci digli ko da su na kreku otpisuju nas ko da idemo u madrid igrat
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.08.2012. u 14:47
    stvarno ne razunijem koju su to utakmicu igrali... 2 100% šanse na cijeloj utakmici, a Dinamo 5-6 + 2 puta okvir gola ... znači rezulta bi da su sve šanse iskorištene bio 7 : 2 .... jer ovo što imaju postignut gol nije bilo iz neke šanse... dobro, ako i to računamo onda 7: 3 ...
    Obrisan korisnik
  • FMfanatic23.08.2012. u 12:33
    čuj ovog smiješnog slovenca ...
    FMfanatic