Nogomet

Kelava: "Ne znamo mi igrati obrambeni nogomet, no ni Mariboru neće biti lako ako budemo pravi"

Borna Rupnik • četvrtak, 23.08.2012.
Kelava: "Ne znamo mi igrati obrambeni nogomet, no ni Mariboru neće biti lako ako budemo pravi"
Foto: Kristijan Komarica

Jerko Leko i Ivan Kelava slažu se u procjeni da je Dinamo nakon pobjede u prvoj utakmici četvrtog pretkola Lige prvaka bliži prolasku, no traže oprez i lov na barem jedan pogodak u Ljudskom vrtu...

Zagrebački Dinamo idućeg će utorka u Mariboru braniti svoju prednost 2:1 te u slučaju uspjeha i drugu godinu zaredom nastupiti u grupnoj fazi Lige prvaka.

"Zadovoljni smo minimalnom pobjedom, makar je šteta što smo primili taj gol. Draže bi nam bilo 1:0. Imali smo nekoliko šansi u prvom poluvremenu, a njima je jedan skrenuti udarac ušao u mrežu. Da smo na euforiju nakon prvog pogotka zabili još nešto, bilo bi nam lakše. Dali bismo im još par komada.", smatra iskusni Jerko Leko, koji je na poluvremenu svoje mjesto na maksimirskom travnjaku prepustio Ivanu Peki.

Slovenski je prvak sve do 74. minute i pogotka Milana Badelja imao vrlo obećavajući ishod: "Bili smo doveli utakmicu u nezgodne vode, ali smo izvukli pozitivan rezultat. Znamo što možemo očekivati u Mariboru, nisu ovdje gosti jurili izjednačenje jer vjeruju da kod kuće mogu napraviti pritisak i dati gol. Međutim, mi nismo momčad koja se brani, sigurno idemo tamo zabiti".

Ivan Kelava: "Maribor je momčad koja ima simbiozu, ali mi smo pokazali više. Postavili su se nešto defenzivnije, no znali smo da su organizirani i čvrsti, da imaju odlične pojedince uklopljene u kolektiv".

Leko je u prvom poluvremenu bio prilično zaposlen, uglavnom - prekršajima: "Propuštali smo, ja sam pokušavao zatvoriti, stajati i u sredini. Kada ne igraš striktno svoju poziciju ponekad ispadneš malo i žrtva, ali nema problema, sve je podređeno momčadi".

Kako će završiti utakmica u Mariboru? "S obzirom na rezultat i da nikome nije lako pobijediti, realni su izgledi 60-40 za nas. Maribor je pokazao da zna igrati, da ne srlja i to mu ne smijemo dopustiti u uzvratu. Moramo biti oprezni"

Ivan Kelava dao je svoj doprinos pobjedi, a vjeruje da je Dinamo mogao i s boljim rezultatom put Slovenije: "Mogla je naša pobjeda biti i uvjerljivija, imali smo i prečku i vratnicu, imali smo još šansi. Pogodak prednosti je dobar osigurač za uzvrat, ali moramo biti pravi. Ne znamo mi igrati obrambeni nogomet, to nikada nismo ni znali, a Mariborčane će nositi domaća publika. Odigramo li kako znamo, ipak, ni njima neće biti lako"

Kakve su na kraju šanse za plasman u Ligu prvaka? "Šanse su 60-40 za nas". Isto su rekli i Jerko Leko i Josip Šimunić. "Ne, nismo se dogovarali prije", s osmijehom je zaključio Dinamov čuvar mreže.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.08.2012. u 18:20
    Dat će in Janezi papra
    Obrisan korisnik
  • Torca-Dubrava23.08.2012. u 22:53
    drugi put prisilno divoditi one koji su uzeli kartu a nisu se pojavili....da stadion ne bude polu prazan
    Torca-Dubrava
  • Obrisan korisnik23.08.2012. u 16:15
    Maribor je izgledao dobro u drugom dijelu kad je Dinamo prestao igrati(neznam zasto)U prvom dijelu Dinamo je pokazao za koliko su bolji i ako tako odigraju kod njih uvijek im mogu dati golvise.Idemo Dinamo,dokazite da ste ozbiljan klub.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.08.2012. u 14:22
    Teška, ali zaslužena pobjeda! Sad će biti lakše u gostima i vjerujem u još jednu pobjedu! Šteta što 'seronja' nije dobio žuti karton u uzvratu, ovako će opet morat igrat s igračem manje...
    Obrisan korisnik
  • Mihalj23.08.2012. u 12:12
    ni meni nije jasno zašto na desnom boku mora igrati leko, kaj nemamo boljeg i onda još gore uđe peko...
    Mihalj