Nogomet

3. HNL Sjever: Koprivnica "razbila" Podravac u Virju, probuđeno Međimurje

Ivan Dominik • nedjelja, 26.08.2012.
3. HNL Sjever: Koprivnica "razbila" Podravac u Virju, probuđeno Međimurje
Foto: Sandro Donda

Drugo kolo 3.HNL regije Sjever igrano je i kompletirano u subotnje popodne, a bilo je jednako zanimljivo, ako ne i više, kao i samo otvaranje prvenstva. Nedelišće se s Davorom Piškorom oporavilo od "birokratskog" poraza, Koprivnica je najavila kandidaturu za najviša mjesta u ligi, odličnu obranu igra Mladost iz Ždralova, dok su sve ostale ekipe prosječne, izuzev "probuđenog" bivšeg prvoligaša Međimurja...

Nedelišće - Podravina

Nakon što su u prvom kolu na otvaranju prvenstva upisali pobjedu nad Viroviticom, koja im je kasnije za "zelenim stolom" oduzeta, nogometaši Nedelišća morali su se u svom drugom domaćem nastupu iskupiti svojim navijačima. Idealna prilika za to bilo je gostovanje Podravine iz Ludbrega Derbi kola poslužio je svrsi za domaćine koji su nakon teške borbe u neizvjesnoj utakmici ipak nadigrali Podravinu rezultatom 2:0.

Gostujući je sastav bolje otvorio susret, imao je posjed lopte i napadačku inicijativu, no, iako je Nikola Valjak na početku utakmice uspio pogoditi i stativu, nisu Podravci uspjeli ugurati loptu iza leđa Nikole Posavca na vratima Nedelišća. Gosti nisu uspjeli zabiti iz dosta prigoda, ali ni igrači Nedelišća nisu bili sretniji u tomu te je jedini opasan u njihovim redovima bio Davor Piškor. No, kada se već činilo da na poluvremenu neće biti golova, jedan je slobodan udarac odlično izveo Danijel Jagec i pogodio za vodstvo domaćih u 37. minuti, a s 1:0 Nedelišća završio je prvi dio utakmice.

Nastavak je donio jednaku veliku borbu za svaki metar na terenu, "probudio" se i Saša Hojski kod gostiju te je u par navrata sjajno prijetio Posavcu. Međutim, gosti uz sva nastojanja nisu uspjeli probiti "čeličnu" obranu domaćih, a propuštene im je prilike naplatio Piškor koji je realizirao situaciju jedan na jedan s vratarem Podravine i udvostručio vodstvo domaćih. Podravina se više nije mogla oporaviti pa je utakmica mirno privedena kraju sigurnim slavljem za Nedelišće.

Ivančica - Graničar Kotoriba

Na Gradskom stadionu u Ivancu domaći je sastav furiozno apsolvirao goste iz Kotoribe. Graničar je ostao bez šansi protiv raspoloženih igrača Ivančice koji su utakmicu riješili u praktički prvih pola sata dvoboja. Domaći su poveli rano, već u desetoj minuti je mrežu Dina Jambresa načeo Dario Ribić, a samo 17 minuta kasnije je za 2:0 pogodio Vilim Puclin. Niti 120 sekundi kasnije bilo je već 3:0 za domaće i to zahvaljujući odličnom udarcu Dominika Božaka koji je odsjeo iza leđa vratara Graničara.

Niti to nije bilo dovoljno Ivančici kojoj je gotovo svaki udarac na gol gostiju pronalazio put do mreže. Utakmicu je potpuno riješio Karlo Murić, koji je zabio za 4:0 u 35. minuti, dok je posao dovršen do pauze; naime, u 41. je na nevjerojatnih 5:0 Ivančice postavio Božak svojim drugim pogotkom susreta. Nakon odmora domaćin se potpuno opustio i predao inicijativu Graničaru koji je to iskoristio za zabijanje dva utješna pogotka. Oba pogotka poniženih gostiju bili su djelo Emanuela Matoteka, koji je u drugom dijelu ušao s klupe, a zbila su se u razmaku od tri minute. No, bodovi su ostali u Ivancu.

Slatina - Čakovec

Slabašni Čakovec stigao je u goste uvijek teško pobjedivoj Slatini. Domaćin, koji je bio izraziti favorit u ovom susretu, imao je imperativ pobjede pred domaćom publikom kojoj se vratio nogomet u grad, a Slatinčani stoga nisu smjeli razočarati. Krenulo je sve po planu za domaće i Danijel Ciglar, ponajbolji ofenzivac Slatine, pogodio je za 1:0 već u 17. minuti susreta. No, Slatina nije uspjela na bolji način kapitalizirati svoju bolju igru u prvom dijelu te je stoga kažnjena pred kraj prvog dijela jer je izjednačio Nenad Hanc za Međimurce.

Međutim, nakon pauze uslijedila je fanatična i osjetno bolja igra Slatinčana koja je plodove dala već poslije samo sedam minuta igre u drugom poluvremenu. Strijelac prvog gola i kasniji igrač utakmice, Danijel Ciglar, opet je bio precizan kod domaćih za 2:1, a konačna potvrda slavlja domaćih došla je na samom isteku 90. minute kada je Denisa Krkleca svladao Goran Kizivat. Vrijedna tri boda i više nego dobra igra bili su zadovoljavajući faktori u podravskoj ekipi koja je osvojila tri prva boda u novom prvenstvu.

Bjelovar - Mladost Ždralovi

Svoju prvu utakmicu u novoj sezoni odigrao je i Bjelovar, kojeg još uvijek čeka nadoknada dvoboja iz prvog kola protiv Čakovca, a taj će susret biti odigran tek 12. rujna ove godine. Stoga je otvaranje prvenstva u Bjelovaru za taj klub predstavljao izazov pobjede nad Mladosti iz Ždralova, a već je sami početak utakmice sugerirao da put do trijumfa neće biti lak ni za jednu momčad.

Utakmica je bila siromašna kvalitetnim potezima i dobrim nogometom, velikih prilika na obje strane nije bilo, ali se u igrama obje ekipe nazire ogroman prostor za napredak. U prvom dijelu nije bilo ljepote te je završen bez pogodaka, u drugom se igra malo rasplamsala, međutim, niti jedan klub nije uspio postići toliko željeni pogodak. Zato je utakmica za zaborav završila mirnom podjelom bodova u Bjelovaru. Mladosti je to bio drugi remi bez golova zaredom, jer je u prvom kolu isto odigrala protiv Međimurja, čime je pokazala dosta dobru obrambenu igru.

Međimurje - Croatia Grabrovnica

Nakon gostujućeg remija u Ždralovima, Međimurje je konačno startalo pobjedom u prvenstvo i to kod kuće nadvisivši Croatiju iz Grabrovnice uz 3:1. Međimurci su se mučili tijekom cijelog prvog dijela, bili su bolja ekipa i stvarali su šanse, ali nisu uspjeli do poluvremena zabiti zgoditak, dok su solidni gosti većinu vremena bili u podređenoj poziciji, premda su imali i svojih šansi koje su ostale neiskorištene. No, u drugom je dijelu postalo vatreno.

"Pipu je otvorio" Antonio Dodlek kojem je uspjelo svladati gostujućeg vratara Hrvoja Zdelara, a nedugo nakon prvijenca Međimurja u novoj sezoni 3.HNL Sjever, pogodio je i kapetan Mustafa Menzil iz penala za udvostručenje vodstva crveno-crnih. Dvije minute potom smanjio je Ivan Begović, čime je pokazao da se Croatia nije predala i da to ne namjerava učiniti. No, nije se do kraja susreta mnogo pitalo goste jer su Čakovčani igrali sjajno i šest minuta prije kraja potvrdili pobjedu golom Roberta Skolibera za krajnjih 3:1 za Međimurje na Stadionu SRC Mladost.

Križevci - Polet Sv. Martin na Muri

Križevčani su se skroz oporavili od debakla u prvom kolu i poraza kod Croatije od 5:0 te su u domaćem susretu nadigrali Polet iz Svetog Martina na Muri. Polet je tako nakon remija kod kuće s Podravcem doživio i prvi poraz u novoj sezoni, dok još uvijek čeka na pobjedu u 3.HNL. Križevci su otvorili susret s Poletom iznenađujuće dobrom igrom te su već u 18. minuti došli do vodstva golom Aleksandra Korenike.

To vodstvo Križevčana trajalo je jako dugo, poslije poluvremena igra se potpuno primirila i činilo se kako će domaći sastav odnijeti laki plijen i tri boda, ali onda su se uzburkale strasti jer je suđena najstroža kazna za Polet u 76. minuti utakmice. Nju je realizirao gostujući kapetan Boris Hren, no ni to nije bilo dovoljno poletu da do kraja izvuče pozitivan rezultat. Ljuta momčad Križevaca jurnula je na gol Međimuraca i otišla po pobjedu, koju joj je na kraju i donio junak susreta, Ivan Lacković, džoker s klupe domaće ekipe. Lacković je zabio u kasnoj fazi susreta i osigurao svojoj ekipi prve bodove u novoj nogometnoj godini.

Podravac Virje - Koprivnica

Sraz i derbi Podravine u drugom su kolu odigrali Podravac i Koprivnica, dva kluba velikog međusobnog rivalstva. Pred preko 300 gledatelja na Sportskom parku u Virju domaći su Podravci doživjeli nevjerojatan šok. Koprivnica je odigrala neprikosnoveno i domaćima priuštila težak poraz odnijevši pritom kući sva tri boda. No, na početku susreta nije izgledan bio takav scenarij jer su domaći poveli već u petoj minuti, a strijelac je bio Miroslav Šklebar.

Ubrzo je Koprivnicu u utakmicu vratio Marko Radotović izjednačujućim zgoditkom, a potpuni je preokret donio Milan Manojlović, ponajbolji nogometaš Koprivnice kojem je taj gol bio i drugi u sezoni i to u drugom susretu zaredom. S 2:1 za goste sviran je i kraj prvog dijela, a u drugom se domaćin potpuno raspao te je Koprivnica lako došla do visoke pobjede. Na otvaranju nastavka Radotović je zabio svoj drugi gol utakmice za 3:1, a posao je dovršio Gabriel Vinicius Neves zabivši za konačnih 4:1 i katastrofu Podravca.

Virovitica - Mladost Prelog

Još jedan susret momčadi iz Podravine i Međimurja bio je i dvoboj Virovitice s gostujućom Mladosti iz Preloga. Zanimljivi i efikasan susret otvorio je odmah gostujući sastav pogotkom u uvodnim minutama susreta kada je Davor Balent poslao loptu u mrežu domaćih. No, Virovitica, iako šokirana, nije napustila koncept svoje igre te se ubrzo čvrstom igrom vratila u utakmicu. Izjednačio je Kristijan Tadić već poslije 20 minuta igre, a potom je apsolutni preokret u prvom dijelu režirao Filip Škaro, koji je pred sam kraj prvog dijela zabio za 2:1 domaćina.

U drugi dio ušlo se oprezno s obje strane, no bilo je vidljivo kako je gostujući sastav konkretniji, željniji igre i pogotka te dobrog rezultata. Ekipa iz Preloga nije se predavala i željela je izjednačenje konstantnim napadima. Možda su se i domaći malo previše bili opustili, međutim, bilo kako bilo, izjednačenje je za uporne Međimurce stiglo tek sredinom drugog dijela. Pogodak je postigao ponovno Balent, razveselio svoju momčad i navijače, ali i osigurao bod svom klubu, budući da do kraja susreta golova više nije bilo.

3. HNL - Sjever

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Virovitica2:2Mladost Prelog
Podravac1:4Koprivnica
Radnik Križevci2:1Polet Sveti Martin
Međimurje3:1Croatia Grabrovnica
Bjelovar0:0Mladost Ždralovi
Slatina3:1Čakovec
Ivančica5:2Graničar Kotoriba
Nedelišće2:0Podravina
1Mladost Ždralovi 3064:22+4268
2Međimurje 3058:21+3767
3Podravina 3079:43+3660
4Croatia Grabrovnica 3073:37+3655
5Nedelišće (-1)3064:45+1953
6Virovitica 3059:42+1750
7Bjelovar 3048:33+1543
8Polet Sveti Martin 3040:42-242
9Graničar Kotoriba 3047:56-941
10Koprivnica 3054:54039
11Ivančica 3055:65-1031
12Mladost Prelog 3045:86-4131
13Podravac 2935:63-2829
14Slatina 3039:82-4328
15Čakovec 2939:69-3026
16Radnik Križevci 3033:72-3923

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometHNLDruga NL
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Weasley29.08.2012. u 08:21
    svaki od pet saveza će biti središte, dvije ili tri sezone mislim da traje mandat
    Weasley
  • Obrisan korisnik28.08.2012. u 20:45
    Da, kvalitetni izvještaji na Sportnetu, ali ovi koji ažuriraju stranicu Nogometnog središta Koprivnica ne rade ništa, mlađe kategorije pionira odigrale 3 kola, ali rezultata još nema, čak ni u glasniku nema rezultata!!! Vratite središte u Varaždin!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.08.2012. u 21:13
    sjajan osvrt i izvještaji odigranog kola
    Obrisan korisnik

3. HNL - Sjever

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Virovitica2:2Mladost Prelog
Podravac1:4Koprivnica
Radnik Križevci2:1Polet Sveti Martin
Međimurje3:1Croatia Grabrovnica
Bjelovar0:0Mladost Ždralovi
Slatina3:1Čakovec
Ivančica5:2Graničar Kotoriba
Nedelišće2:0Podravina
1Mladost Ždralovi 3064:22+4268
2Međimurje 3058:21+3767
3Podravina 3079:43+3660
4Croatia Grabrovnica 3073:37+3655
5Nedelišće (-1)3064:45+1953
6Virovitica 3059:42+1750
7Bjelovar 3048:33+1543
8Polet Sveti Martin 3040:42-242
9Graničar Kotoriba 3047:56-941
10Koprivnica 3054:54039
11Ivančica 3055:65-1031
12Mladost Prelog 3045:86-4131
13Podravac 2935:63-2829
14Slatina 3039:82-4328
15Čakovec 2939:69-3026
16Radnik Križevci 3033:72-3923