Rukomet

Super Globe: Rukometašima Kiela lakši trening, Al Sadd slavio nakon preokreta

Mihaela Bradovski • utorak, 28.08.2012.
Super Globe: Rukometašima Kiela lakši trening, Al Sadd slavio nakon preokreta
Foto: Davor Sajko

Drugoga dana Super Globea u skupini B sastali su se osvajač Lige prvaka Kiel i australski Sydney University, odnosno domaćin Al Saad i azijski prvak Mudhar. Prema očekivanjima njemačka je momčad upisala uvjerljivu pobjedu nakon koje je samostalno zasjela na prvo mjesto, dok je drugi dvoboj dana ponudio puno više zanimljivosti, no ne i atraktivnosti s obzirom na čvrstu obrambenu filozofiju oba sastava...

Sydney University - THW Kiel 13:40 (7:21)

Nakon što su u prvom kolu u posljednjoj četvrtini susreta slomili domaćina Super Globea Al Sadd, momčad pojačanu trenerom i sedmoricom igrača Montpelliera, rukometaši Kiela u utorak su se sastali s prvakom Oceanije Sydney University. I dok je to Australcima bila prilika da dokažu koliko mogu protiv trenutno jednog od najjačih rukometnih kolektiva svijeta, Zebrama je 60 minuta drugog kola došlo kao lakši trening.

Gislasonov je sastav od samoga starta puštao protivničke duge napade, a zatim je s očekivanom lakoćom koristio sve pogreške i posebno se nazabijao iz kontranapada. Upravo na taj način kreirana je uvodna 5-0 serija u kojoj se istaknuo Sigurdsson, autor prva tri pogotka. Za razliku od susreta s domaćinom, stručni stožer Kiela odlučio je od prve minute na vrata postaviti Thierryja Omeyera, koji je susret završio s 10 obrana od 17 pokušaja, odnosno 58.8 posto uspješnosti.

Alfred Gislason: "Jučer smo pobijedili nakon jedne teške borbe, no danas smo imali dosta lakši posao. Bez obzira na sve, u susret smo ušli s respektom prema protivniku, a zahvaljujući visokoj koncentraciji obrane i našeg vratara uspjeli smo se odvojiti odmah na početku."

Francuski je vratar po prvi puta loptu iz svoje mreže morao vaditi u sedmoj minuti kada je za 1:5 pogodio Junker. Nakon drugog australskog pogotka, onog u desetoj minuti, uslijedila je nova serija Kiela, a kolika je razlika u kvaliteti između ova dva protivnika govori podatak da su Zebre već u 12. minuti postigle jednak broj pogodaka kao u čitavom jučerašnjem prvom poluvremenu. A bilo je to pola sata u kojima su, izuzev Omeyera, na terenu bila ljetna pojačanja i igrači "iz drugog plana".

Prvo poluvrijeme završilo je visokim vodstvom njemačkog prvaka, Kiel je u nastavak ušao s +14, odnosno trostruko više postignutih pogodaka u odnosu na australsku momčad. Tri su zgoditka za redom šuteri prošlogodišnjeg osvajača ovog turnira postigli na kraju prvog dijela i pridodaju li se tome nova četiri na startu nastavka dolazimo do 25:7 rezultata nakon 33 minute igre.

Najuspješniji period Zebri ipak je bio onaj od 38. do 49. minute za vrijeme kojeg su redom pogađali Klein, Hansen, Zeitz (2), Palmarsson (2) i jednako toliko puta kapetan Ahlm. Sydney University na svoj je deseti pogodak čekao točno 50 minuta, pogodio je tada za 10:35 Charpentier, a konačnih 13:40 postavio je Luka Krajnc u posljednjoj sekundi dvoboja.

Rene Toft Hansen u ovu je pobjedu ugradio osam pogodaka, jedan manje postigao je Sigurdsson, a nastup nisu upisali jedino Jicha i bolesni Narcisse. Andreas Palicka u drugom je dijelu zaustavio pet pokušaja Australaca. S druge strane, Gertsch je skupio sedam obrana, a Winkler tek dvije u prvih 12 minuta susreta. Najuspješniji je u napadu Sydneya bio Szklarski s pet zgoditaka.

Al Sadd - Mudhar 34:31 (15:17)

Momčad domaćina, koju na ovogodišnjem Super Globeu vodi strateg Montpelliera Patrice Canayer slavila je u drugom kolu po recepti po kojem je od Kiela svladana dan ranije. Azijski prvak Mudhar odlično je otvorio susret i 3:2 iz pete minute uskoro pretvorio u 8:2, a posebno se istaknuo četverostruki strijelac Weal Jallouz. Osim toga, raspoložen je na vratima Mudhara bio Abdulhussain. Čvrsta i agresivna bila je obrana momčadi u vodstvu pa joj zarađenu prednost nije bilo teško čuvati sve do samog kraja prvog dijela.

Poredak i raspored, Skupine B

Ljestvica nakon 2. kola
1. THW Kiel 2 0 0 69:39
2. Mudhar 1 0 1 63:61
3. Al Sadd 1 0 1 60:60
4. Sydney University 0 0 2 40:72

Raspored 3. kola
THW Kiel - Mudhar
Al Saad - Sydney University

Iako su u 25. minuti gubili sa šest razlike, rukometaši Al Sadd, zahvaljujući ponajprije Draganu Gajiću, uspjeli su na predah otići pri -2, odnosno 15:17. Potpuno različit bio je ulazak u drugu polovicu dvoboja, pa tako već nakon dvije minute igre Accambray donosi izjednačenje katarskom sastavu. U listu strijelaca po se puta upisuje i Nikola Karabatić čije je bolja igra značila i Al Saddov povratak i u konačnici pobjedu. Upravo su on i njegov klupski i reprezentativni kolega Accambray svojim individualnim potezima u idućim minutama povlačili domaćina prema vrlo važnom trijumfu.

U 45. minuti susreta zbog grubog zaustavljanja jedne kontre Aljanasi zarađuje treće isključenje, a samo četiri minute kasnije na tribini mu se priključuje i Alabas. U tih posljednjih 15-ak minuta dvoboja igrači Mudhara pokušavali su vratiti svoju defenzivnu čvrstoću iz prvog dijela, no nerijetko su u tome i pretjerali. Četiri minute prije kraja Aboalraha je svojoj momčadi dao posljednju nadu, no nakon posljednjeg time-outa pitanje pobjednika u potpunosti je riješeno. Pogodak nakon kojeg su se igrači azijskog prvaka predali bio je onaj Accambraya za končanih 34:32 nešto više od minute prije isteka vremena.

Najbolji pojedinac Al Sadda protiv Kiela, vratar Primož Prošt i drugoga je dana turnira pružio dobru predstavu u konačnici skupivši 17 obrana. Jednu više kod poraženog sastava upisao je Abdulhussain. Deset puta varao ga je Gajić, šest Karabatić i Krad, a pet Tej i Accambray. Jallouz je utakmicu završio kao najbolji strijelac unutar svog sastava s postignutih osam golova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.08.2012. u 07:37
    Može i u futsalu golman imat 20 obrana a primit 7 komada. Ako su oni pred tobom nesposobni što je golman kriv ili sad taj sport ne valja jer se dogodi takvih par utakmica.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.08.2012. u 21:39
    Kakav je to rukomet kad golmani obrane 17 lopti a momčadi svejedno prime preko 30 golova!?
    Obrisan korisnik