Nogomet

Filipović: "Prolaz smo vjerojatno izgubili u Zagrebu"

Ante Zovko • srijeda, 29.08.2012.
Filipović: "Prolaz smo vjerojatno izgubili u Zagrebu"
Foto: Davor Sajko

Iako su priznali da je Dinamo iskusnija momčad, nogometaši Maribora žale za propuštenom prilikom. Hrvatski veznjak Dejan Mezga kaže da ne zna zašto gol slovenskog prvaka nije priznat.

Maribor nastavlja europski put u Europskoj ligi nakon što ga je Dinamo pobjedom 1:0 u utorak eliminirao u doigravanju za Ligu prvaka u Ljudskom vrtu.

Kako je Dinamo slavio u Zagrebu 2:1, a Tonel dao gol u Mariboru, domaćima su bila potrebna dva gola samo za produžetke. Željko Filipović doveo je u pitanje regularnost Portugalčeva pogotka:

"Dali smo sve od sebe. Malo nas je presjekao taj gol na početku. Mislim da smo odigrali dobru utakmicu. Nisam vidio snimku, je li gol bio regularan. Sudac je pokazao na centar, iako je bilo sumnjivo. U prvom dijelu stvorili smo nekoliko prilika. Pitanje je što bi se dogodilo da je priznat izjednačujući gol. Možda bi utakmica otišla u drugom smjeru."

"Prolaz smo vjerojatno izgubili u Zagrebu", dodao je. "Ondje smo imali prilika, ali nismo ih iskoristili. Da smo pogodili još jednom ili dvaput, možda bi bilo 2:1 za nas, ili 2:2 ili 3:2, i tada bi sve bilo potpuno drugačije."

Hrvatski veznjak Dejan Mezga zapitao se zašto nije priznat gol Maribora. "Bio je to sasvim regularan gol. Ne znam zašto ga sudac nije priznao. Da jest, rasplet bi možda bio potpuno drugačiji. Gol nije stigao i nažalost morat ćemo igrati u Europskoj ligi. Odlučio je pogodak koji smo primili na početku. Odjednom smo se našli u zaostatku i morali postići dva gola. Protiv tako dobre momčadi kao što je Dinamo to je teško izvesti."

Agim Ibraimi istaknuo je pozitivno: "Napravili smo korak više u odnosu na prošlu sezonu. Prošle godine smo se morali boriti za Europsku ligu u dodatnim kvalifikacijama, a ove nam je ona bila zajamčena. Jasno je da smo htjeli više. Željeli smo Ligu prvaka, ali nažalost nije išlo. Odigrali smo tešku utakmicu u kojoj je Dinamo pokazao da je iskusniji od nas. Zahvalio bih navijačima na potpori. Oni su za nas bili pobjednici."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.08.2012. u 15:25
    da smo zabili ovo,da smo zabili ono... lik priča ko da im dinamo nikad nije pucao po golu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.08.2012. u 12:22
    igraci maribora ce se jos dugo sjecati ove utakmice i prilika , kao sto se mi sjecamo utakmice protiv reala i one rukavinine prilike !!! uvijek si pod dojmom kad igras protiv velikih momcadi , a dinamo je u ocima igraca maribora velika momcad !!!
    Obrisan korisnik
  • Mihalj29.08.2012. u 11:47
    Maribor je smiješna ekipa.
    Mihalj
  • Obrisan korisnik29.08.2012. u 11:16
    kakav ponisten gol, pa sudac je sudio 3 sekunde prije nego je ovaj pucao...
    Obrisan korisnik
  • vlacng29.08.2012. u 10:59
    Kakav gol,na cemu su ovi slovenci, nasi igraci i golman stali, ovaj opuca pa golu i zali se sto jos nije prinat, OMG,kakvi retardi....
    vlacng