Rukomet

Super Globe: Kiel očekivano do prvog mjesta, domaćin na Atletico Madrid

Mihaela Bradovski • srijeda, 29.08.2012.
Super Globe: Kiel očekivano do prvog mjesta, domaćin na Atletico Madrid
Foto: Davor Sajko

Pobjedama favorita okončano je natjecanje u skupini B ovogodišnjeg Super Globea. Treneru Kiela nakon tri pobjede ostaje zadovoljstvo ispunjenjem cilja - prve pozicije uoči borbi za medalje, dok mu jedine brige uoči polufinala s egipadski Zamalekom zadaje bolest unutar kadra. Domaćin Al Sadd, pojačan Montpellierovim strategom i igračima, u četvrtak očekuje dvoboj protiv Atletico Madrida...

THW Kiel - Mudhar 42:31 (20:14)

Rukometaši Kiela s tri su se pobjede plasirali u polufinale kontinentalnog turnira Super Globe. Iako su u odnosu na jučerašnju utakmicu očekivali teži posao, na kraju su stigli do još jedne uvjerljive pobjede. Igrači Mudhara otvorili su susret na jednak način kao protiv Al Sadda i u uvodnim minutama, nakon 2:2, uspijevali održati minimalnu prednost. U tim trenucima igru sastava u vodstvu vukli su Wael Jallouz i Amine Bannour, zajedno zabivši osam od devet pogodaka svoje momčadi.

Zebre su prvo vodstvo nakon startnih 2:1 ostvarile u 13. minuti kada je mrežu Abdulhussaina pogodio Dominik Klein. Pet minuta kasnije Mudhar stiže na 11:10, no već u istoj minuti Jicha svojim drugim pogotkom poravnava rezultat i započinje Kielovu seriju koju azijski prvak nije imao znanja i mogućnosti zaustaviti. Do kraja prvoga dijela, napade osvajača Lige prvaka predvodili su dvostruki strijelci Klein, Vujin i Sprenger.

Alfred Gislason: "Veliki smo respekt imali prema momčadi Mudhara nakon što su jako ušli u turnir. Željeli smo pobjedu, nju smo i ostvarili. Nisam mogao rotirati koliko u prošlim susretima jer su mi trojica igrača bolesna. 31 primljeni pogodak ne zvuči dobro, ali primarni nam je cilj bio prvo mjesto zbog čijeg ostvarenja u konačnici mogu biti sretan."

Šest pogodaka razlike na odmoru bilo je dovoljno Alfredu Gislasonu za promjenu postave u drugom dijelu pa je tako osim Palicke na vratima, ulogu najraspoloženijeg Kielova šutera preuzeo Sigurdsson. Upravo je on sa svoja dva pogotka iz kontranapada otvorio nastavak dvoboja trećeg kola. U 12. minuti nastavka Jicha, koji je protiv australske momčadi dobio dan odmora, postiže 30. pogodak svoje momčadi; na drugoj strani šuteri Mudhara bili su uspješni 21 put. U idućoj je minuti Sigurdsson pogodio za odlazak na dvoznamenkastu razliku.

Alabdulali, Almohsin i Aboalraha s tri brza pogotka u svega minutu igre smanjili su na 32:24, no to je ujedno bio i posljednji pokušaj Mudhara da proba postići nešto više u ovom susretu. Kiel ponovno na +11 odlazi u 19. minuti zahvaljujući još jednoj prinovi, Patricku Wienceku. Natjecanje po skupinama njemački je prvak zaključio upravo pri toj razlici, odnosno s konačnih 42:31. Narcisse, Ilić i Zeitz nisu nastupili zbog bolesti.

Omeyer i Palicka zaustavili su sedam, odnosno osam šuteva, dok je uvjerljivom porazu pomoglo i vrlo loše izdanje Mudharova vratarskog dvojca Ghazwi - Abdulhussain koji su zajedno obranili svega tri protivnička pokušaja. Osam golova u ovu je pobjedu ugradio Sigurdsson, a šest Vujin, Klein i Sprenger, dok je Wiencek ostao stopostotan (4/4), kao i Ahlm i Hansen, obojica 2/2. Jallouz je baš kao i jučer bio najbolji šuter u redovima Mudhara, s ponovno osam preciznih udaraca.

Al Sadd - Sydney University 34:25 (17:10)

Nakon uvodnog poraza od Kiela, domaćinu je ključan bio dvoboj drugog kola u kojem su slavili protiv prvaka Azije Mudhara. Današnji ogled trećeg kola bio je najlakši za sastav Patricea Canayera. Karabatić, Accambray, Gajić i društvo već su u prvom dijelu riješili pitanje pobjednika i osigurali poziciju u polufinalu. Na putu do one najvažnije utakmice stajat će im pobjednik A skupine, Atletico Madrid. Iako su upisali i treći poraz, rukometaši i struka australske momčadi nije nezadovoljna napustila teren.

Poredak i raspored, Skupine B

Ljestvica nakon 3. kola

1. THW Kiel 3 0 0 111:70
2. Al Sadd 2 0 1 94:85
3. Mudhar 1 0 2 94:103
4. Sydney University 0 0 3 65:106

Za razliku od prva dva dvoboja, strateg francuskog prvaka veću je priliku dao originalnim članovima katarskog kluba, tek povremeno uvodeći, najviše u defenzivnoj fazi, igrače koje je poveo sa sobom u Dohu, izuzev Dragana Gajića koji je ponovno bio šuterski raspoložen. Upravo u trenucima kada na terenu nije bilo pojačanja iz Francuske australska je momčad bila ravnopravna i to je ono što je po završetku susreta kao ohrabrujućom činjenicom iznio njen trener.

Domaćin se počeo odvajati nakon prvih 15-ak minuta igre kada serijom od tri uzastopna pogotka odlazi na 9:4. Autori druge identične serije bili su neumorni asistent Karabatić i Gajić i u tim je trenucima otklonjena sva sumnja da bi Al Sadd mogao izgubiti dvoboj. 17:10 na odmoru na kraju je naraslo na konačnih devet pogodaka razlike i zadovoljstvo u redovima oba sastava.

Dragan Gajić treću je utakmicu za redom postigao najviše pogodaka, ovoga puta sedam iz jednako toliko pokušaja. Igračem utakmice proglašen je domaći Al Shammari koji se u strijelce upisao dva puta manje. Jednako toliko postigao je Diego Llorente u dresu Sydneya.

Super Globe, raspored polufinala:
Al Sadd - Atletico Madrid (petak, 31. kolovoz, 17:30)
THW Kiel - Zamalek (petak, 31. kolovoz, 19:30)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.08.2012. u 23:34
    Mozeli li neko staviti termine utaknica kada se igra kad vec strom imamo,.hvala
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.08.2012. u 20:35
    Ovdje se prenose utakmice,samo isključite zvuk da ne slušate ovog komentatora haha http://shoof.alkass.net/shoof/?live=1
    Obrisan korisnik
  • DeceiverOfFools29.08.2012. u 20:29
    dajte nam kakve streamove, svjetsko prvenstvo klubova a europa nema gdje gledat... sramota
    DeceiverOfFools