Nogomet

Video: Šahtaru pripao najveći ukrajinski derbi, Bilićevi "okrenuli" gradski okršaj

Borna Rupnik • nedjelja, 02.09.2012.
Video: Šahtaru pripao najveći ukrajinski derbi, Bilićevi "okrenuli" gradski okršaj
Foto: Kristijan Komarica

Nogometaši Šahtara nastavili su svoj niz prvenstvenih pobjeda i protiv najvećeg rivala, dok je Slaven Bilić sa svojim Lokomotivom uspio slaviti u gradskom okršaju sa Spartakom...

Ukrajina

Najveći ukrajinski derbi odigran je u nedjelju u Donecku, a domaći Šahtar pobijedio je Dynamo iz Kijeva rezultatom 3:1. Tako je Šahtar i nakon osam odigranih kola zadržao maksimalan učinak te drži prvo mjesto s 24 boda, ispred Dnipra i Dynama koji imaju 18.

Kučer je doveo Šahtar u vodstvo u 20. minuti, a poravnao je Jarmolenko na samom kraju prvog poluvremena. Novu prednost aktualnom prvaku Ukrajine osigurao je Kučer svojim drugim pogotkom sredinom nastavka, a deset minuta prije kraja konačni je ishod zapečatio Adriano.

Kapetan Darijo Srna odigrao je cijelu utakmicu za Šahtar, a Eduardo da Silva sjedio je na klupi. Niko Kranjčar počeo je udarnoj postavi Dynama, a izašao je u 69. minuti, dok je Ognjen Vukojević poput Eduarda zbivanja promatrao među pričuvama.

Dnipro je odigrao 2:2 kod Vorskle, pri čemu je Nikola Kalinić odigrao prvih 60 minuta, a Ivan Strinić svih 90.

Rusija

Posljednju utakmicu sedmog kola ruskog prvenstva odigrali su gradski rivali Lokomotiv i Spartak iz Moskve, a tri je boda upisala momčad bivšeg hrvatskog izbornika Slavena Bilića.

Spartak je, doduše, poveo, već u šestoj minuti preko Kombarova, no u 61. i 66. minuti utakmice N'Doye i Pavljučenko donose preokret (2:1). Dario Krešić na golu i Vedran Ćorluka u obrani odigrali su cijelu utakmicu za Lokomotiv te u samoj završnici zaradili žute kartone.

Bilićeva je momčad pobjedom izbila na peto mjesto prvenstvenog poretka. Vodi Zenit, ispred Tereka i moskovskog CSKA te Anžija, a Gordon Schildenfeld na terenu je proveo svih 90 minuta u još jednom porazu svog Dinama. U Moskvi je slavio Kuban, 2:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Torca-Dubrava15.09.2012. u 20:35
    gd------------------
    Torca-Dubrava
  • cameosis03.09.2012. u 00:34
    zvuči čudno, ali to se broji kao asistencija, jer je strijelac doveden u priliku da postigne zgoditak (kao kod dodavanja).
    cameosis
  • aristotel02.09.2012. u 23:58
    Vodi Zenit, ispred Zenita i moskovskog CSKA te Anžija... ??????
    aristotel
  • detiko02.09.2012. u 22:48
    Mogli ste napisati da je niko dodao onu hebenu loptu kod 1:1. Za perisica je bila asistencija u naslovu a zapravo je pucao u gol i lopta se odbIla od precke. Uglavnom odlicna lopta kranjcara.
    detiko
  • Obrisan korisnik02.09.2012. u 21:19
    Bravo za Bilića.Za sada dobro gura u Ruskoj ligi
    Obrisan korisnik