Rukomet

Barcelona uoči Superkupa Španjolske osvojila Superkup Katalonije

Mihaela Bradovski • srijeda, 05.09.2012.
Barcelona uoči Superkupa Španjolske osvojila Superkup Katalonije

Barcelona je uspješno otvorila sezonu, upisala je pobjede u baš svim pripremnim dvobojima, a pobjednički niz je zaključila osvajanjem Superkupa Katalonije. Na Superkupu se predstavio Arpad Šterbik, a nakon katalonskog nadaju se osvajanju i španjolskog...

Španjolskim Superkupom sljedeći vikend započinje rukometna sezona na Pirenejskom poluotoku. Barcelona i madridski Atletico krenut će u lov na prvi domaći trofej, međutim i taj dvoboj je pomalo zasjenjen transferom Arpada Šterbika iz Atletica u Barcelonu.

Priču oko Šterbikovog nezadovoljstva i želje za odlaskom već znamo, a kada su klubovi uspjeli postići zajednički jezik, pao je dogovor i Šterbik je preselio u Barcelonu. Na predstavljanju u Blau Grani, izrazio je zadovoljstvo prelaskom u Barcelonu napomenuvši kako mu je bila želja nositi baš Barcelonin dres. "Prelazim iz velikog kluba u još veći. Uvijek sam želio još više, ambicije su mi bile visoke, pa je tako i sada. Želim nastaviti pobjeđivati i zato je Barcelona bila logičan izbor", rekao je Šterbik.

U prvom službenom susretu nastupit će protiv svoje bivše momčadi - Atletica. Kontakti između Šterbika i Barcelone postojali su još i prije devet godina. "I onda sam imao ponudu iz Barcelone, ali sam se bojao promjene i tog izazova", potvrdio je Šterbik.

Osim Šterbika, Barcelonu su ovog ljeta pojačali i Martin Stranovsky, Angel Montero i Eduardo Gurbindo, dok su klub napustili Laszlo Nagy, Marco Oneto, Cristian Ugalde i Konstantin Igropulo.

U iščekivanju nove sezone, Barcelona je uzela i prvi trofej i to pobjedom u Superkupu Katalonije protiv Granollersa 28:20. Bio je to prvi trofej koji je Victor Tomas podignuo kao kapetan, a Arpad Šterbik osvojio kao vratar Barcelone. Šterbikova rola u ovoj pobjedi je bila važna, njegovih šest obrana na startu drugog poluvremena pomogli su Barceloni da se odvoji na 21:13 i riješi pitanje pobjednika. Juan del Arco iz Granollersa postigao je pet pogodaka, dok su po pogodak više na drugoj strani postigli Siarhei Rutenka i Martin Stranovsky.

U subotu će sve oči španjolske rukometne javnosti biti usmjerene prema Madridu i dvorani Palacio Vistalegre. Obje momčadi već imaju po jedan trofej osvojen u posljednjih tjedan dana, Barcelona je osvojila Superkup Katalonije, a madridski Atletico Super Globe. Susret Atletica i Barcelone na rasporedu je u 19 sati po hrvatskom vremenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.09.2012. u 13:00
    jel se to igra na neutralnom terenu ili u dvorani atletico madrida??
    Obrisan korisnik