Rukomet

Hombrados: "Iz Dohe smo donijeli dobre vijesti, želimo nastaviti u tom ritmu"

Mihaela Bradovski • petak, 07.09.2012.
Hombrados: "Iz Dohe smo donijeli dobre vijesti, želimo nastaviti u tom ritmu"
Foto: Dario Dodić

U subotu je na rasporedu otvaranje španjolske rukometne sezone i to Superkupom u kojem će se sastati Barcelona i madridski Atletico. Madridska momčad spremna dočekuje Superkup, posebno napunjena samopouzdanjem osvajanjem Super Globea u Dohi...

Prvi veliki dvoboj dvije najjače španjolske momčadi dogodit će se u subotu s početkom u 18 sati. Barcelona i madridski Atletico borit će se za trofej Superkupa, prvi veliki trofej ove sezone. Obje momčadi su podignule po jedan u posljednjih tjedan dana, Barcelona Superkup Katalonije, dok je Atletico osvojio Super Globe koji zbog dovođenja europskih igrača u redove domaćih momčadi ipak nije doživljen kao ozbiljno natjecanje. Međutim, ovaj naslov za oba kluba ima puno veći značaj.

Superkup je nešto drugo i u ove dvije momčadi ga dočekuju s velikim nestrpljenjem. Pivot Angel Romero stigao je u Atletico ovog ljeta iz Valladolida i ovo će mu biti prvi nastup na ovom natjecanju.

"Nekada sam ga gledao samo na televiziji, a sada ću u njemu sudjelovati, to je ostvarenje sna. Mislim da će nam puno pomoći i osvajanje Super Globea. Tamo smo u finalu svladali vrhunsku momčad i to nam je pomoglo u podizanju samopouzdanja. Ujedno smo i integrirali igrače u naš sustav i s velikim očekivanjima ulazimo u ovaj dvoboj."

Najstariji sudionik ovog Superkupa bit će kapetan Atletica, vratar Jose Javier Hombrados. Hombrados se u karijeri naosvajao trofeja, međutim u njemu ista želja još uvijek postoji i nestrpljivo očekuje ovaj dvoboj.

"Očekujemo punu dvoranu i veliku podršku jer nismo već nekoliko mjeseci igrali pred svojim navijačima. Sada igramo protiv najvećeg protivnika u Španjolskoj i očekujem da će nas podržati u velikom broju. Iz Dohe smo se vratili s lijepim vijestima, spremni smo za još jednu vrhunsku utakmicu i želimo od samog početka preuzeti kontrolu. Želimo svojim navijačima pružiti zabavu, a i sami se zabaviti na terenu", dodao je vremešni Španjolac.

Ovaj dvoboj obilježit će i debi Arpada Šterbika protiv svojeg dugogodišnjeg kluba. Šterbik je Atletico napustio nedavno i to u ne baš najboljim odnosima i nema sumnje da će biti žestoko dočekan od strane domaćih navijača, bez obzira na sve dobro što je učinio za svoj bivši klub.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!