Nogomet

Srna: "Nije bilo loše kao protiv Švicarske, ali lošije nego na Europskom prvenstvu"

S Maksimira:Borna Rupnik • petak, 07.09.2012.
Srna: "Nije bilo loše kao protiv Švicarske, ali lošije nego na Europskom prvenstvu"
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatski kapetan Darijo Srna ne libi se priznati da reprezentacija mora pružiti bolje partije želi li otputovati na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, no naglasio je da je barem vidljiv napredak u odnosu na poraz od Švicarske...

Mandat Igora Štimca na klupi Hrvatske počeo je prijateljskim porazom u Splitu od Švicarske (2:4) te pobjedom na početku kvalifikacija za svjetsku smotru protiv Makedonije u Zagrebu (1:0).

"Jedino što se može naglasiti iz ove utakmice jest da je bilo bolje nego u Splitu protiv Švicarske. Bio je bolji pristup, prikazali smo bolju igru i zato smo uzeli tri boda. Mislim da je to najvažnije u ovakvom susretu, protiv neugodnog protivnika, a svi znamo da to Makedonija jest", prokomentirao je kapetan Darijo Srna, član ukrajinskog Šahtara, po završetku maksimirskog okršaja.

U prvom je poluvremenu Darijo Srna morao spašavati svoja vrata izbacivanjem lopte s gol-linije. "Zato sam i bio tamo, da spasim", s osmijehom je konstatirao.

Već u utorak Hrvatska će na noge Belgiji, izrazito perspektivno sastavu koji je također uzeo prva tri boda: "Naravno da protiv Belgije moramo bolje, i ja osobno i cijela momčad. U obrani smo izgledali dosta kompaktno i organizirano, međutim, možemo i moramo više, makar to večeras nije bilo loše kao u Splitu, velika je to razlika".

Međutim, bilo je lošije nego na kraju mandata Slavena Bilića: "Da, lošije je nego na Europskom prvenstvu, ali svi znamo da je u kvalifikacijama uvijek teže nego na završnom turniru".

Pobjedi se ipak ne gleda u zube, podsjeća Srna: "Mnogo nam znače ova tri boda, u Belgiju idemo kao optimisti. Najvažnije je da smo pobijedili, zbog atmosfere i samopouzdanja".

Odaziv publike u Maksimiru nije impresionirao. Što igrači misle o posjeti utakmice s Makedonijom?

"Očekivali smo više ljudi, ipak je to hrvatska reprezentacija, koja je prije dva mjeseca igrala odlično u skupini smrti na Europskom prvenstvu. Svi su bili sretni i dočekali nas, ali možda su ljudima bile skupe ulaznice, možda je kriza, no ne bih previše o tome, ima onih koji su zaduženi za to. Mogu samo reći da mi je žao što nismo igrali pred punim tribinama, nama to mnogo znači i sigurno bismo igrali mnogo bolje".

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.09.2012. u 15:02
    Štimca nevolim ali imali smo s Bilićem nažalost u kvalifikacijama bar 3 duplo gore tekme. Štimac je sastav postavio uglavnom očekivano i logički ali ni igrači nisu bili na nivou. Nama je najvažnija pozicija u momčadi središnji vezni koji igra uz Vukojevića i tu poziciju najbolje igra Modrić... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • whiteboy08.09.2012. u 14:19
    pričaš o nekom sammiru koji ni u hnl-u nije uvjerljiv,trenutak kad on bude u dresu naše reprezentacije će bit zadnji udarac u ono malo poštenja šta je ostalo u hrvatskom nogometu,dres reprezentacije mogu nosit samo najbolji a ne neki poluigrač koji je umislio da je zvijezda.
    whiteboy
  • Obrisan korisnik08.09.2012. u 12:58
    koliko glup moraš bit da tako nešto napišeš !!! istina srna nije odigra bog zna kako dobro, kao i cijela momčad, al uspoređivat jednog shaktar koji redovito igra LP i to nije smo prolaznik, skoro svake god izbore osminufinala pa čak i četvrtfinale, koji ima jedan od najmodernij i najboljih nogomeni... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • babalu5508.09.2012. u 12:58
    Dudek čkomi. Dabogda ti Samir zet bija, pa bute skup delanec ispijali.
    babalu55
  • Obrisan korisnik08.09.2012. u 08:31
    kupis kartu za utakmicu kluba koji volis ili reprezentacije, da ih vjerno podrzis bez obzira koji krimos bio na klupi/u savezu, nisi time sebi osigurao gledanje pobjede uz fenomenalnu igru. pogotovo ako redovno ides na utakmice to bi trebao znati. da su "igranje za gledatelje" floskule, znaju i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik