Nogomet

Eduardo: "Mislim da će biti lakše igrati u Belgiji, oni će se otvoriti"

S Maksimira:Borna Rupnik • subota, 08.09.2012.
Eduardo: "Mislim da će biti lakše igrati u Belgiji, oni će se otvoriti"
Foto: Davor Sajko

Eduardo da Silva nakon dva pogotka Švicarskoj ipak se nije uspio upisati na listu strijelaca i protiv Makedonije. Otpor gostiju nije bio iznenađenje, a za Hrvatsku bi u Bruxellesu trebalo biti više prostora...

"Sve me boli", konstatirao je Eduardo da Silva, napadač ukrajinskog Šahtara i hrvatske nogometne reprezentacije, šepajući napuštajući maksimirski stadion nakon pobjede nad Makedonijom (1:0).

Eduardo je već na isteku prve minute mogao dovesti Hrvatsku u vodstvo, no ispriječila se vratnica.

"Ja sam zapravo ciljao drugi kut, ali lopta je pogodila nekog od Makedonaca, mislim Popova, i promijenila je smjer", prepričao je hrvatski reprezentativac.

"Mi smo i očekivali tešku utakmicu, znali smo da nije lako svladati Makedonce, pogotovo ne velikom razlikom. Imali su i prečku, izbacivali smo loptu s crte, ali važno je da smo uzeli ta tri boda", dodao je.

Eduardo je svoje zadatke odrađivao s desnog krila: "Pokušavao sam ulaziti u prostor, imao sam svoje šanse".

Sljedeći je ispit za Hrvatsku teško gostovanje u Bruxellesu, kod jednog od glavnih konkurenata za prolaz kvalifikacijske skupine.

"Mislim da će biti lakše igrati u Belgiji. Tamo će biti pun stadion, makar se radi o gostujućem terenu i makar oni imaju nogometaše koji igraju u vrhunskim klubovima. Oni će se otvoriti, a mi tada bolje igramo nego protiv momčadi poput Makedonije, koja pak nije ni Andora ni San Marino", zaključio je Eduardo.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.09.2012. u 20:54
    Hajmo Hrvatska !!!!!!! Zelim vidit kako ih kaznjavate jer su smokljani previse uzviseni, ko imaju Hazarda, Kompanya i drustvo. Ma ko su oni prema vama ! POZDRAV IZ MOSTARA, NAPRIJED HRVATSKA !!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.09.2012. u 15:26
    cinjenica je da smo igrli dosta lose, odnosno ispod mogucnosti ove reprezentacije ali to smo se vec mogli naviknuti...izuzev 1.kvalifikacijskog ciklusa slavena bilica u kvalifikacijama smo igrali standardno lose (izuzev nekog bljeska) ali opet pobjeda je ono sto se pise. Svi smo smjenjivali bilica... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.09.2012. u 15:13
    Makedonija se zatvarala svaki put kad nasi imaju loptu, zato sto nasi prtljaju sa loptom toliko dugo da je dovoljno protivniku da se postavi u bunker.A naprijed su prolazili zato sto Rakitic i Vukojevic ne mogu ni stolicu cuvati.Vidjelo se u prvih 10 minuta utakmice kako se igra protiv bunkera, dok... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.09.2012. u 15:09
    Daj Bože da ove kritike na račun Štimca završe kao i one na račun Čačića jer koliko se sjećam obojica su imala puno sreće. Ne kažem da je Šrimac dobar (daleko od toga) ali treba sačekati tekmu protiv Belgije pa onda odaslati salvu kritika ako to ne bude ličilo na nešto. Dok on uredno skuplja bodove... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.09.2012. u 14:13
    sa ovakvim izbornikom svaka utakmica ce nam bit teska.
    Obrisan korisnik