Nogomet

Pletikosa: "Nije bio jak kontakt s Pandevom. Ipak, realno, sudac je mogao suditi jedanaesterac"

S Maksimira: Borna Rupnik • subota, 08.09.2012.
Pletikosa: "Nije bio jak kontakt s Pandevom. Ipak, realno, sudac je mogao suditi jedanaesterac"
Foto: Davor Sajko

Nakon teško izborene pobjede nad Makedonijom Stipe Pletikosa slaže se sa svojim suigračima kako su ključni bodovi, a ponudio je i svoje viđenje sporne situacije iz prvog poluvremena. Sudac je, kaže, mogao i drugačije odlučiti...

Stipe Pletikosa protiv Makedonije nije morao po loptu u mrežu, a džoker s klupe Nikica Jelavić pronašao je put do one gostujuće i osigurao hrvatsko slavlje na početku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

"Svi su sve vidjeli, teško je sada analizirati. Kada se pogleda sveukupna igra, najvažnije je da smo osvojili ta tri boda, da smo pozitivno krenuli u natjecanje. Naravno da ima stvari koje treba ispravljati, ali o tome će odlučiti izbornik", pričao je vratar ruskog Rostova.

Utakmica bi možda bila lakša za Hrvatsku da je šansa s početka pretvorena u pogodak: "Jako smo dobro otvorili utakmicu, prilikom u kojoj je Eduardo pogodio okvir gola, ali igra nam je poslije bila prespora, nije brzo lopta iz sredine dolazila do bokova. Sami smo vratili Makedonce u igru".

"Makedonci su pokazali da imaju jednog izvanserijskog igrača, Pandeva, i stvorili su nam dosta problema. Međutim, ovako su teške pobjede nekako i najslađe - svjesni smo da nije bilo dobro, a opet smo osvojili bodove", nastavio je Pletikosa.

U prvom su dijelu Makedonci tražili i udarac s bijele točke nakon starta Pletikose upravo na Goranu Pandevu. Izraelski sudac ipak se nije oglasio.

"Da, postojao je kontakt s Pandevom, makar nije bio posebno jak. On je krenuo iznuditi jedanaesterac, tako se postavio, a ja sam 'kočio' koliko sam mogao na skliskom terenu. Malo sam ga zahvatio, no ne toliko da bi bio jedanaesterac. Ipak, realno, sudac ga je mogao dosuditi", objasnio je hrvatski čuvar mreže.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.09.2012. u 08:48
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.09.2012. u 08:48
    stipe je dobri duh naše repke... :)))
    Obrisan korisnik
  • Share08.09.2012. u 18:05
    Otidji iduci put u Madrid na Bernabeu pa gledaj Ronalda i Messija za 120 kuna ili jednostavno prosetaj do Cinestera pa pogledaj koji film.Btw.a slazem se da Stipe vec lagano postaje legenda hrvatskog nogometa i ulazi u grupu igraca koji su uvijek vise davali u reprezentaciji nego u klubu u kojem su... [više na forumu]
    Share
  • Obrisan korisnik08.09.2012. u 15:15
    ova situacija spada pod ¨slobodno sudacko uvjerenje¨, sudac je procjenio da nije penal, makar se meni osobno vise cini da je nego da nije-Pandev je isao na penal ali kontakt je postojao. Samo se pitam kakve bi reakcije bile da to nije svirano nama-mislim da bi vecina otvorila paljbu po sucu!
    Obrisan korisnik
  • babalu5508.09.2012. u 13:24
    Ajde objavi broj računa da ti uplatimo za ulaznicu i bus ili vlak do Osijeka. Da prestaneš kukati. Mada mi je malo sumnjivo da te mama samoga pustila u veliki grad.
    babalu55