Nogomet

Penev: "Potpuno smo nadigrali Italiju"

Ante Zovko • subota, 08.09.2012.
Penev: "Potpuno smo nadigrali Italiju"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Iako je izbornik europskog vicerprvaka Italije Cesare Prandelli smatrao da je njegova momčad mogla u Sofiji riješiti sve dvojbe trećim pogotkom, njegov kolega s domaće strane rekao je da su gosti u potpunosti bili nadigrani.

Na otvaranju kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. Bugarska i Italija odigrali su 2:2. Ishod je to koji je na kraju zadovoljio Prandellija iako vjeruje da je njegova momčad mogla riješiti sve dvojbe i vratiti se kući s punim plijenom.

"Bod u gostujućoj utakmici protiv Bugarske je prilično vrijedan. Uvijek se mučimo na početku kvalifikacija, pa moramo biti zadovoljni remijem."

"Šteta je što nismo odnijeli sva tri jer smo imali dobrih šansi da pobijedimo 3:1. To bi im ispuhalo jedra, a nas bi smirilo. Nismo uspjeli igrati našim tempom, a nedostajalo je i preciznosti u dodavanjima. Dopustili smo Bugarskoj da diktira utakmicu i napada naše braniče."

Tri boda finalist Europskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini trebao bi upisati u ponedjeljak protiv Malte, kao i Bugarska protiv Armenije u utorak.

Luboslav Penev vratio je naciji optimizam nakon neupješnih kvalifikacija za protekli Euro. Za razliku od kolege, on nije bio zadovoljan remijem jer smatra da Bugarska ima dobre izglede za plasman u Brazil.

"Rezultati su nam važni, moramo pobjeđivati. Nije se dogodilo protiv Italije i ja moram prihvatiti da smo osvojili samo bod. Sada gledamo prema naprijed. Moramo nastaviti i igrati protiv Armenije na isti način. Jako je važno ponoviti ovakvu predstavu protiv Armenije", komentirao je.

Prvi put u 20 godina bugarska vezna linija bila je sastavljena od igrača iz domaće lige, Svetoslava Djakova iz Ludogoreca, Georgija Milanova iz Litexa i Vladimira Gadževa iz Levskog.

Penev žali zbog propuštene prilike koja bi sigurno bila veliki psihološki poticaj: "Potpuno smo nadigrali Italiju i stvorili više prilika za realizaciju. A znamo da ćemo i zabijati ako budemo nastavili stvarati prilike. Nedostaje nam ustrajnosti, ali smo na pravom putu i samo tako moramo nastaviti."

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.09.2012. u 19:27
    Italija oduvijek teško igra protiv zemalja Balkana,ali kada je 5 do 12 ITALIJA je ITALIJA..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.09.2012. u 18:54
    ma svaka vam cast...steta sto se nogomet igra na golove i bodove pa oboje uzeli po 1
    Obrisan korisnik
  • cameosis08.09.2012. u 15:59
    armenija i bugarska na sp, to bi bilo fino vidjeti.
    cameosis