Nogomet

Löw: "Mnogo šansi, a postigli smo nedovoljno golova"

Ante Zovko • subota, 08.09.2012.
Löw: "Mnogo šansi, a postigli smo nedovoljno golova"
Foto: EPA

Pobjeda 3:0 protiv Farskih Otoka razlog je za kritiku njegove momčadi, smatra njemački izbornik Joachim Löw, kojeg brine slaba realizacija najisturenijih igrača.

Elf je dominirao u Hannoveru, ali nije uspio uvjerljivije svladati slabašnog suparnika. Na kraju su se za golove morali pobrinuti veznjaci Mesut Özil (dvaput) i Mario Götze.

"Znam da je to bila naša najveća pobjeda protiv Farskih Otoka, ali mislim da moramo biti kritizirani jer smo stvorili mnogo šansi, a postigli nedovoljno golova", bio je neraspoložen njemački izbornik Joachim Löw.

"U nekim situacijama mogli smo reagirati bolje. Ponekad neke male stvari ne radimo ispravno. Farski Otoci nisu ogledalo naše kvalitete u odnosu na druge protivnike u skupini", dodao je.

Odlične prilike za realizaciju promašili su redom Miroslav Klose, Thomas Müller i Marco Reus. Kestenje iz vatre izvukao je Özil s dva sjajna pogotka u drugom dijelu:

"Pritisnuli smo ih od početka i htjeli smo postići brzi pogodak, ali smo imali mnogo šansi za postizanje gola u prvom dijelu. Dali smo sve od sebe, zasluženo smo pobijedili i mislim da možemo biti zadovoljni rezultatom. Napravili smo prvi korak", komentirao je veznjak Real Madrida.

Njegov kolega Götze iz Borussije Dortmund imao je slično viđenje događanja: "Stajali su vrlo duboko i bilo ih je teško probiti. Trebali smo bolje reagirati u jednoj ili dvije situacije, ali zato smo bili pravi kada smo postigli golove."

U utorak Njemačka, koja je prekinula niz od sva poraza, nastavlja kvalifikacije ogledom protiv Austrije.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.09.2012. u 20:50
    Mislio sam da ce Farske otoke nabit van Njemačke, a oni jedva 3 gola dali ..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.09.2012. u 18:59
    krenulo je...sad ce opet dobit 10 utakmica pa razvalit sve u brazilu i izgubit od spanjolske :D
    Obrisan korisnik