Nogomet

Torres: "Ovaj dan neću nikada zaboraviti"

Mišo Gulić • subota, 08.09.2012.
Torres: "Ovaj dan neću nikada zaboraviti"
Foto: Kristijan Komarica

Španjolska pobjeda od 5:1 nad Saudijskom Arabijom za Fernanda Torresa je imala i poseban značaj. Naime, španjolskom napadaču bio je to okruglo 100. nastup za Furiju...

Golovima Santija Cazorle, Xavija Hernándeza, Davida Ville i dva Pedra Rodrígueza Španjolska je lako riješila pitanje pobjednika u srazu s prilično nedoraslim suparnikom, što Saudijska Arabija u svakom slučaju jest. No, unatoč neatraktivnom protivniku, utakmica je ponudila i veliki jubilej Fernanda Torresa.

Naime, El Nino je upisao svoj 100. službeni nastup za reprezentaciju Španjolske, na što je bio posebno ponosan: "Ovo je dan kojeg nikada neću zaboraviti, nešto na što sam jako ponosan."

U klubu 100 također se nalaze i imena kao što su Iker Casillas, Andoni Zubizarreta, Raul Gonzalez, Xavi i Xabi Alonso, što doseg čini još impresivnijim: "To je dokaz velikog rada i odricanja onih koji su došli do trenutka da upišu tu brojku uz svoje ime. Neki će uskoro dosegnuti taj broj i ja im to od srca želim."

Torres je svoj debi upisao 2003. u utakmici protiv velikih rivala Portugalaca koju su i dobili rezultatom 3:0, a od tada je zabio ukupno 31 gol te bio na nekoliko velikih natjecanja koja su postojeću španjolsku generaciju učinila besmrtnima.

"Ova momčad već dosta vremena igra zajedno i to je razlog ovolikog broja velikih rezultata. Velika je čast biti dijelom ove momčadi", dodao je.

Iako nije slavio jubilej, razloga za zadovoljstvo imao je i David Villa koji se vratio nakon dugotrajnog oporavka od loma noge zbog čega je propustio i Europsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini: "Velika je stvar za mene vratiti se nogometu u dresu reprezentacije i to nakon deset mjeseci pauze. Dijelom sam bio i emocionalan nakon tolike odvojenosti od svojih kolega, nedostajali su mi zajednički treninzi i utakmice."

"Svakim danom se moje fizičko i psihičko stanje popravlja, nemam nikakvih problema nakon operacije i vjerujem da će tako i ostati", dodao je na kraju razgovora Villa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.09.2012. u 14:56
    idukar svaki post na ovom portalu komentira i obično to nisu neki pametni komentari :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.09.2012. u 14:19
    hvala ti što si nam objasnio situaciju oko torresa
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.09.2012. u 11:44
    Bravo i čestitke Toresu -Do prije tri mjeseca bio je pod upitnikom i pomalo u depresiji.Strahovao je dali će uopće dalje biti pozivan u reprezentaciju jer igre i golovi jednostavno nije ga išlo.Bio je pod velikim pritiskom medija ,pod sumnjom da je potpun promašaj i bačen novac u vjetar njegov... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Torca-Dubrava09.09.2012. u 08:26
    Sretno Davide.....klasa si samo takva.....
    Torca-Dubrava