Nogomet

3. HNL Sjever: Virovitica podsjetila na Lyon i Manchester United, Mario Pavec uništio Ivančicu

Ivan Dominik • nedjelja, 09.09.2012.
3. HNL Sjever: Virovitica podsjetila na Lyon i Manchester United, Mario Pavec uništio Ivančicu
Foto: Dejan Popek

Četvrto kolo 3. HNL Sjever počelo je jednom utakmicom u petak, a završeno je već u subotu. Najefikasnije kolo dosadašnje sezone pružilo je mnogo fantastičnih partija klubova, ali i pojedinaca pa je tako Mario Pavec, ušavši s klupe, hat-trickom u drugom poluvremenu svojoj Mladosti iz Ždralova donio trobod. Virovitica je "rasturila" Podravac kod kuće, a Međimurje je zasjelo na tron lige domaćim slavljem u derbiju kola...

Osim te tri utakmice, koje su bile najinteresantnije i najvažnije u ovom kolu, velik je preokret polučio i Čakovec kod Nedelišća, Podravina je bila uvjerljiva protiv Graničara na domaćem travnjaku, dok su Slatina i Bjelovar očitali nogometne lekcije Croatiji, odnosno Poletu iz Svetog Martina na Muri. Jedno od tri gostujuća slavlja u ovom kolu zabilježila je i ekipa Mladosti iz Preloga koja je nadigrala momčad Križevaca.

Križevci - Mladost Prelog

Prvi susret četvrtog kola 3.HNL regije Sjever odigran je još u petak na Gradskom stadionu u Križevcima gdje je domaća i istoimena momčad dočekala Mladost iz Preloga. Domaćini su bili blagi favoriti u dvoboju protiv Međimuraca, no, ponovno su i u tom susretu pokazali sve svoje slabosti. Nakon prvog poluvremena u kojemu se gotovo ništa značajno nije dogodilo, gosti iz Preloga poveli su na startu u drugi golom nekadašnjeg igrača Nedelišća, Davora Balenta, koji je sjajno izveo slobodan udarac i matirao domaćeg vratara Martina Kovačića.

Kovačić se, kao i cijela obrana Križevčana, nije proslavio ni u ovom dvoboju jer je lošim postavljanjem omogućio Elvisu Sabolu da ga loba u 72. minuti, čime je Mladost stigla do vodstva od 2:0. Mnogo boljom igrom u nastavku, ali i gledano u globalu, Preložani su stigli do prve pobjede u novoj sezoni konačnim rezultatom 2:0, dok je momčad Križevaca još jednom nes(p)retno poražena te će morati poraditi na svojoj igri - prvenstveno u defenzivi. Do tada Križevci su ostali pri dnu ligaškog pretka sa samo tri boda na kontu.

Međimurje - Koprivnica

Od subotnjih je utakmica najzanimljiviji bio derbi kola između Međimurja i Koprivnica, dvaju velikih rivala i ekipa iz gornjeg doma ljestvice lige. Filijala Slaven Belupa došla je u Čakovec sa stopostotnim učinkom, odnosno sa sve tri pobjede iz prva tri kola. Nadali su se Koprivničanci bodovima i na sjeveru Hrvatske, međutim, drugačije je razmišljalo Međimurje. Već u prvom dijelu utakmica gubi na neizvjesnosti jer je Međimurje bilo nadmoćno nad indisponiranim gostima te se samo čekao pogodak u njihovoj mreži.

Do početka drugog dijela golova nije bilo, a onda je uslijedila kanonada istih. Međimurje je opravdano dobilo penal u 49. minuti koji je realizirao Mustafa Menzil za vodstvo domaćih, a potom u 73. minuti na 2:0 postavlja isti igrač, ali ovoga puta iz igre. Dvije minute kasnije zabija i Roberto Skoliber, a u samoj završnici susreta za 4:0 domaćih sjajno glavom pogađa stari iskusni golgeter iz Prve lige, Nedim Halilović, koji je tijekom cijele utakmice pokazivao svoju kvalitetu. Dominantna igra Međimurja dala mu je veliku pobjedu, kojom su Čakovčani izbili na vrh 3.HNL Sjever i koju je na kraju ublažio Bojan Tucaković, zabivši iz jedanaesterca za konačnih 4:1.

Podravina-Ludbreg - Graničar-Kotoriba

Istim rezultatom kojim je Međimurje slavilo nad Koprivnicom, Podravina je u Ludbregu nadjačala Graničar iz Kotoribe. Već na poluvremenu domaći su imali solidnu prednost od 2:0 koju su izgradili pred sam kraj prvog dijela zabivši dva zgoditka u razmaku od samo dvije minute. Prvo je za Podravce pogodio Nikola Pomper, a nakon njega je mrežu Graničara zatresao i Nikola Valjak te je Graničar šokirano otišao u svlačionicu nakon prve polovice dvoboja.

Kako je završilo prvo poluvrijeme, tako je započelo i drugo - golovima. Nakon manje od minute igre u drugom dijelu Podravina je zabila i treći pogodak, a ponovo je strijelac bio Nikola Valjak. Za 4:0 domaćina zabio je Michel Stubić koji je ušao s klupe samo tri minute prije nego što je Dina Jambresa natjerao na kapitulaciju. Ipak, do kraja susreta se furiozna momčad iz "centra svijeta" malo smirila i opustila, a to je iskoristio gostujući sastav koji je preko Gorana Klekara postavio konačan rezultat i svoj gostujući poraz od 4:1.

Nedelišće - Čakovec

U susretu Nedelišća i Čakovca bilo je vrlo uzbudljivo i interesantno. Utakmicu punu preokreta otvorio je pogotkom Pono Pintarić, gostujući napadač koji je Čakovčane doveo u prednost već u četvrtoj minuti susreta. No, do poluvremena gosti nisu uspjeli zadržati svoju prednost jer je domaće u egal vratio "kažnjenik" Nino Vizinger. Nedelišće je svoju bolju igru nakon Vizingerova gola naplatilo i nakon točno sat vremena igre kada je na radost domaćih navijača poentirao Danijel Jagec, veznjak i ponajbolji igrač Nedelišća.

Međimurski lokalni derbi nastavljen je rezultatom 2:1 za domaće sve do samog kraja susreta, kada je u infarktnoj završnici viđen još jedan veliki preokret. Igrači Čakovca jurnuli su po pogodak i barem izjednačenje. Do njega su stigli u 81. minuti kada je mrežu Nikole Posaveca pogodio Karlo Balent, a puni plijen Čakovčani su odnijeli iz Nedelišća golom istog igrača osam minuta kasnije. Uz 3:2 pobjedu Čakovca, Karlo Balent postao je i igrač utakmice.

Ivančica-Ivanec - Mladost-Ždralovi

Još veća golijada viđena je u vrlo efikasnom susretu u Ivancu gdje je domaća Ivančica na poluvremenu protiv Mladosti iz Ždralova vodila 3:1, a u drugom dijelu sve prosula te izgubila bodove. Ivančica je povela u trećoj minuti susreta poslije pogotka Denisa Bochla, ubrzo je iz prvog dosuđenog penala za goste izjednačio Denis Nađ, međutim, to nije smelo domaće koji su u 26. minuti ponovo poveli - za 2:1 zabio je Emanuel Škvarić, najbolji i najefikasniji igrač Ivančice u ovoj sezoni.

Do kraja prvog dijela Ivančica je povisila svoju prednost na 3:1 zgoditkom koji je zabio Dominik Božak. No, sasvim druga priča viđena je u nastavku gdje su gosti zabili tri pogotka u nizu. Prvo je nakon samo dvije minute igre poentirao Mario Pavec koji je na poluvremenu zamijenio Mateja Bošnjaka, a tri minute kasnije je džoker s klupe Nikole Papca pogodio i za 3:3. Od šoka koji im je nanio Pavec u samo pet minuta Ivančica se više nije mogla oporaviti, a Mario Pavec je u 77. minuti iz drugog suđenog penala za ekipu iz Ždralova zabio za konačan trijumf svoje ekipe od 4:3, čime je i upotpunio svoj hat-trick.

Slatina - Croatia-Grabrovnica

Vrlo oscilirajuća ekipa Slatine odigrala je odličnu i inspirativnu utakmicu na svom terenu gdje je ugostila vrlo dobri sastav Croatije iz Grabrovnice. Slatinčani su ozbiljno pristupili utakmici i kao pravi domaćin nametnuli svoju igru, koja im se u stidljivom prvom dijelu isplatila u 20. minuti kada je domaću ekipu u vodstvo doveo Daniel Vukoje. Uz minimalno vodstvo Podravaca otišlo se i na odmor.

Drugi dio utakmice donio je također veliku borbu i nadmetanje, ali pogodaka nije bilo sve da kasne faze susreta. Tada su ponovno bolje reagirali igrači Slatine koji su zahvaljujući Danijelu Cigalru udvostručili svoju prednost. "Točka na i" stavljena je minutu prije posljednjeg sučeva zvižduka kada je za krajnjih 3:0 Slatine protiv borbene, ali nedorečene i nekonkretne Croatije, zabio igrač s klupe Matija Bubaš.

Bjelovar - Polet-Sveti Martin na Muri

Također s uvjerljivih 3:0 i Bjelovar je bio bolji od svog gosta, Poleta iz najsjevernijeg mjesta Hrvatske. Momčad iz Svetog Martina na Muri nije pružila dovoljno kvalitetan otpor domaćim Bjelovarcima, koji su već do poluvremena praktički riješili pitanje pobjednika s dva zgoditka u mreži gostujućeg vratara Ivana Đurkina. Prvi ga je, već u četvrtoj minuti, svladao branič Ilija Jurić, a nedugo zatim je vodstvo domaćih poduplao Matej Kraljević.

Do odmora i nakon njega gosti nisu uspjeli konsolidirati svoje redove i ozbiljnije zaprijetiti Bjelovaru, koji je, opet, to znao iskoristiti na najbolji mogući način. Konačnih 3:0 ekipe iz Bjelovara postavio je u 66. minuti Ranko Kesić, samo šest minuta nakon što je u igri zamijenio Ivana Vinkovića. Bila je to vrijedna pobjeda Bjelovaraca nad poslovično opasnim Međimurcima iz Poleta.

Virovitica - Podravac-Virje

Apsolutno najefikasnija utakmica kola odigrana je u Virovitici gdje je jaka domaća momčad, koja je još uvijek vrlo sklona oscilacijama, svoje frustracije zbog lošeg starta u sezonu odlučila izliječiti na ekipi Podravca iz Virja. Virovitica je Podravce ispratila iz svoga grada sa sedam pogodaka u mreži, dok je u svojoj dozvolila samo jedan, a enormnim rezultatom i velikom pobjedom od 7:1 Virovitičani su podsjetili na povijesne utakmice i poraze primjerice Dinama na Maksimiru od Lyona iz prošle sezone ili na krah Rome na Old Traffordu protiv Manchester Uniteda u istom natjecanju iz travnja 2007. godine.

Virovitica je slavila golovima Damira Jakšića te Kristijana Tadića, Filipa Škare i Ante Mikulića, koji su se među strijelce upisivali dvaput. Šest je golova palo u prvom dijelu pa je rezultat poluvremena bio 5:1 za domaće, koji su u nastavku još više dvama pogocima demolirali goste iz Virja. Branič Hrvoje Hrežnjak bio je strijelac jedinog i počasnog gola za Podravac i za ublažavanje poraza, iako je ekipa Podravca ovim porazom potonula na pretposljednje mjesto tablice. U isto vrijeme Virovitica je skočila među najboljih pet ekipa lige, a ovaj je susret riješila vrlo rano povevši 3:0 u prvih 19 minuta dvoboja.

3. HNL - Sjever

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Virovitica7:1Podravac
Radnik Križevci0:2Mladost Prelog
Međimurje4:1Koprivnica
Bjelovar3:0Polet Sveti Martin
Slatina3:0Croatia Grabrovnica
Ivančica3:4Mladost Ždralovi
Nedelišće2:3Čakovec
Podravina4:1Graničar Kotoriba
1Mladost Ždralovi 3064:22+4268
2Međimurje 3058:21+3767
3Podravina 3079:43+3660
4Croatia Grabrovnica 3073:37+3655
5Nedelišće (-1)3064:45+1953
6Virovitica 3059:42+1750
7Bjelovar 3048:33+1543
8Polet Sveti Martin 3040:42-242
9Graničar Kotoriba 3047:56-941
10Koprivnica 3054:54039
11Ivančica 3055:65-1031
12Mladost Prelog 3045:86-4131
13Podravac 2935:63-2829
14Slatina 3039:82-4328
15Čakovec 2939:69-3026
16Radnik Križevci 3033:72-3923

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometHNLDruga NL
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.09.2012. u 08:58
    Ovako! Mislim da Zdralovi trenutno igraju odlican nogomet i zasluzuju bit u vrhu, to se vidi i po mladim uzrastima, da imaju kvalitetan rad u skoli nogometa i izbacivanju mladih igraca. Nemojte pomislit da sam iz Zdralova dok ovo pisem, cak su mi Virovitica i Slatina blize. Znam da se opet doticem... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Jurke12313.09.2012. u 19:32
    Sjena tebi mora biti jasno da u ligi postoje odredeni suci koji moraju ovako suditi jer su za to placeni.Zdralovi su bolji od nas i mi to priznajemo ali imati ovakvu pomoc sudaca to je sramota za klub.Pogledaj si na www.e-ivanec.com sto je napisao novinar o utakmici i penalima pa mi onda pricaj da... [više na forumu]
    Jurke123
  • Sjena13.09.2012. u 13:52
    I da Jurke.. ova rečenica mi upada u oči.. da virovitica i ždralovi moraju biti u top 3 ekipe..Moraju? nemoj biti smiješan.. Ždralovi kvalitetom konkuriraju da obrane naslov prvaka... Ako si ti za Ivančicu, onda treba biti realan da vam treba još koja 2-3 dobra igrača da konkurirate za vrh.. vi ste... [više na forumu]
    Sjena
  • Sjena13.09.2012. u 13:49
    Malac sve u redu.. zanemarimo onda te suce.. ali koliko sam čuo da su sva 3 penala ispravno dosuđena... Jurke Dali si pratio prošlu sezonu? kako su nas pokrali u Grabrovnici, Ludbregu, Slatini?? pa čekaj ako bi počeo nabrajati tko je koga koliko puta oštetio, cijelo vrijeme bi se vrtjeli u krug. U... [više na forumu]
    Sjena
  • Jurke12313.09.2012. u 11:47
    Moraju tako suditi,tako im je naredeno,Sramota,zahebavte narod,To sto se u Ivancu dogodilo jos nigdje nisam vidio,sramota.Zdralovima sudi govnar Keckis iz Virovitice,njihov susjed,pa gdje toga ima.Ivancici sude samo suci iz Virovitice pa je to normalno.Sramota za ligu,fuj govnari.Virovitica i... [više na forumu]
    Jurke123

3. HNL - Sjever

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Virovitica7:1Podravac
Radnik Križevci0:2Mladost Prelog
Međimurje4:1Koprivnica
Bjelovar3:0Polet Sveti Martin
Slatina3:0Croatia Grabrovnica
Ivančica3:4Mladost Ždralovi
Nedelišće2:3Čakovec
Podravina4:1Graničar Kotoriba
1Mladost Ždralovi 3064:22+4268
2Međimurje 3058:21+3767
3Podravina 3079:43+3660
4Croatia Grabrovnica 3073:37+3655
5Nedelišće (-1)3064:45+1953
6Virovitica 3059:42+1750
7Bjelovar 3048:33+1543
8Polet Sveti Martin 3040:42-242
9Graničar Kotoriba 3047:56-941
10Koprivnica 3054:54039
11Ivančica 3055:65-1031
12Mladost Prelog 3045:86-4131
13Podravac 2935:63-2829
14Slatina 3039:82-4328
15Čakovec 2939:69-3026
16Radnik Križevci 3033:72-3923