Nogomet

Wilmots: "Moji igrači su razočarani, ali Hrvatska je još uvijek deveta svjetska reprezentacija"

Damir Žbulj • srijeda, 12.09.2012.
Wilmots: "Moji igrači su razočarani, ali Hrvatska je još uvijek deveta svjetska reprezentacija"
Foto: EPA

Niti izbornik belgijske nogometne reprezentacije nije mogao biti nezadovoljan ishodom dvoboja s Hrvatskom, a još je sretniji zbog činjenice da je iz prve dvije zahtjevne utakmice prikupio četiri boda te što je protiv favorita za osvajanje prvog mjesta u skupini ostao neporažen.

Pogodak braniča Guillaumea Gilleta osigurao je belgijskoj nogometnoj reprezentaciji neodlučeni ishod protiv Hrvatske, a kako je njihov izbornik Marc Wilmots izjavio nakon dvoboja, mogu biti zadovoljni ostvarenim rezultatom u prva dva kola kvalifikacija za odlazak na Svjetskog prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

"Ovo je razočaravajuće! Bili smo bolja momčad, a nakon teške utakmice nezadovoljni smo neodlučenim rezultatom. Nakon primljenog pogotka imali smo dovoljno vremena da okrenemo stvari u svoju korist," kazao je branič Thomas Vermaelen nakon utakmice.

"Bila je ovo teška utakmica, puna naboja, pred punim stadionom i odličnom atmosferom. Rani primljeni pogodak Perišića nas je šokirao, ali ipak smo se na odličan način vratili u tom prvom dijelu. Pritisnuli smo ih u njihovu polovicu, stvarali prilike, ne znam jesu li ljudi svjesni koliko je trke i presinga potrebno da se to ostvari. Hrvatska je još uvijek deveta reprezentacija svijeta," kazao je izbornik Wilmots za belgijsku televiziju.

Belgijski izbornik smatra kako je ovo za njegovu reprezentaciju dobar rezultat, iako su njegovi igrači uvjereni kako su mogli bolje: "Igrači su razočarani, ali ja sam realan. Mislim da je remi na kraju realan rezultat. Osvojili smo četiri od šest bodova i moramo se okrenuti prema novim utakmicama. Moramo biti još ubojitiji. Previše nam je prilika potrebno da postignemo pogodak, a na ovakvoj razini ne možete očekivati 15 prilika po utakmici. Međutim, nemojte sada stvarati pritisak na napadače. Prosjek starosti ove reprezentacije je 24 godine i ima izuzetno potencijala i mjesta za napredak."

"Mirallas je na kraju morao ono zabiti, ali nije bilo sreće, događa se. Nismo zadovoljni, Hrvatska gotovo da nije imala prilike na susretu, ali imamo četiri boda nakon dvije teške utakmice i mislim da je to dobar početak. " izjavio je Kevin De Bruyne, belgijski reprezentativac.

"Dominirali smo 80 minuta protiv vrhunske reprezentacija kao što je Hrvatska. Nisu nam gotovo stvorili nikakve šanse. Zabili su iz prvog pravog dolaska pred naš gol, ali na kraju mogli smo dobiti i mi, da je pogodio Mirallas, a mogli smo i izgubiti da je ušla ona posljednja hrvatska lopta nakon kornera. Unaprijed sam rekao da bi iz prva dva susreta četiri boda bila prihvatljiva, a iako se čini kako smo izgubili dva domaća boda, još uvijek ima jako puno do kraja kvalifikacija," objektivno je analizirao belgijski izbornik.

Belgiju u idućem nastupu, koje je na rasporedu 12. listopada, očekuje gostovanje kod Srbije, koja je na svom terenu razbila Wales 6:1 i s nestrpljenjem očekuje nastavak kvalifikacija.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • gerrard12.09.2012. u 13:59
    @ bex77 pa morali smo bit stipi u krilu, jer je jasno da su i šimunić i šifo prespori za nosit se s belgijskim napadom..kad se vrate lovren i ćorluka bit će druga priča
    gerrard
  • Obrisan korisnik12.09.2012. u 10:39
    nek su razočarani,pa nisu igrali protiv andore
    Obrisan korisnik
  • minja_subota12.09.2012. u 09:54
    po izjavama belgijskih igrača vidi se da su očekivali samo 3 boda i ništa više. moraju oni još puno žganaca pojesti da budu strah i trepet kao su najavili. odlika velikih ekipa je da ostvaruju dobar rezultat i kad ne igraju najbolje. izbornik im je realan, jer da je vida zabio sve bi im palo u... [više na forumu]
    minja_subota
  • Obrisan korisnik12.09.2012. u 09:48
    Znam da ćete me "ubit" od minusa, ali ljudi-nama treba bit puna šaka brade nakon 1-1, pa igrali smo s njima manje-više ravnopravno možda 20tak minuta cijelu tekmu, SVE OSTALO je bila poluviktorija s cijelom obranom u Pletikosinom krilu! Belgijanci imaju pravo što su bijesni, a mi možemo... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.09.2012. u 09:44
    Tvoji igrači su prigovarali na svaki prokleti čisto dosuđeni faul, a sudac je bio vrhunski.
    Obrisan korisnik