Nogomet

Courtois: "Imali smo puno sreće u posljednjim trenucima susreta"

Branimir Korać • srijeda, 12.09.2012.
Courtois: "Imali smo puno sreće u posljednjim trenucima susreta"
Foto: EPA

Hrvatska iz Belgije odnosi bod i može biti zadovoljna. S druge strane Belgijci naglašavaju da su bili bolji i dominirali susretom, međutim isto tako dodaju da su imali i dosta sreće u završnici susreta...

Bod iz Bruxellesa protiv vrlo jakog protivnika puno znači za samopouzdanje hrvatskim reprezentativcima. Belgija je tijekom 90 minuta bila bolji protivnik, ne treba to skrivati, međutim na kraju nije uspjela slaviti i hrvatski reprezentativci mogu biti zadovoljni ulovom u gostima na startu kvalifikacija.

"Dominirali smo utakmicom, od samog početka ih napali, a Hrvatska je svoj pogodak postigla u jeku naših napada. Nakon tog gola dobro su zatvorili prilaze svojim vratima i nije bilo lako pronaći prostor. Mislim da smo pokazali da smo kvalitetniji od Hrvatske, ali nismo bili efikasni. Na dobrom smo putu", rekao je veznjak belgijske reprezentacije Steven Defour.

Jedini pogodak za Belgiju postigao je prekrasnim udarcem Guillaume Gillet koji također žali za sva tri boda. Gillet smatra da je njegova reprezentacija zaslužila pobjedu i može biti razočarana konačnim ishodom.

Thibaut Courtois: "Imali smo jako puno sreće u posljednjim trenucima kada je Domagoj Vida imao sjajnu priliku. Bio je tik do gola, imali smo puno sreće. Kod Perišićevog gola sam ostavio slobodnu stranu gdje su bili Kompany i Gillet, međutim Perišić je sjajno pronašao slobodan prostor i zabio za vodstvo. U drugom poluvremenu smo bili dosta bolji."

"Razočarani smo što nismo došli do pobjede, prava je šteta što smo imali tih nesigurnih desetak minuta na početku susreta. Frustriran sam, napadali smo, stvarali prilike, ali više od jednog gola nismo postigli. S druge strane, uzeli smo bod protiv reprezentacije koja je prvi favorit u skupini i ostali smo itekako u igri za prvo mjesto", dodao je strijelac pogotka za poravnanje.

Jedan od igrača koji je stvorio dosta problema hrvatskoj reprezentaciji je Axel Witsel. Witsel je odigrao jako dobru utakmicu, a Hrvatska ga nije impresionirala.

"Zamišljali smo nekoliko scenarija uoči ovog susreta, ali nismo mislili kako ćemo tako rano primiti pogodak. Unatoč tome uspjeli smo vratiti kontrolu nad utakmicom i imati priliku za pobjedu. Hrvatska me nije ničim impresionirala jer nas niti nije stavila u probleme."

Witsel priznaje kako su mogli i izgubiti, ali sreća je bila na njihovoj strani. "Sreća nas je poljubila u sudačkoj nadoknadi jer smo lako mogli i izgubiti. No trebali smo ranije osigurati pobjedu, nedostajalo je mirnoće u završnici. Razočarani smo jer nismo ugrabili sva tri boda, ali je dug put pred nama."

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.09.2012. u 18:48
    i mi žaliti ćemo za Vidinom šansom.Ta dva boda bi nam itekako puno značilo
    Obrisan korisnik
  • cameosis12.09.2012. u 17:20
    daj klanicu ne laprdaj debilane. a witselu, prijatelju ... pa niste ni vi nicim impresionirali ... hrvatska je igrala koliko je potrebno da odnese bod, iako se trebalo igrati na tri boda i biti jedini u skupini s sest bodova, ali ajde ...
    cameosis
  • Obrisan korisnik12.09.2012. u 16:31
    imali smo mi srece citavu utakmicu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.09.2012. u 16:04
    Zahvalite vi Striniću...majko mila. Pranjića ne zove dok ovaj retard igra lijevo. Neka bar proba Pamića samo da Strinić ne igra. Taj ne bi mogao pretrčat ni stolicu da staviš na teren
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.09.2012. u 16:03
    tijekom cijelog drugog poluvremena niko od naši nije ni pokazao nakanu da krene naprijed da strašno veliki upjeh izvubći bod protiv belgije koja nije uspila dobiti ekipu koja puca 2 put u okvir gola svaka čast štimac i novinari koji belgiju dižete u nebo a na kraju će opet kao i do sada završiti 4 i
    Obrisan korisnik