Nogomet

Vida: "Ispričavam se suigračima i navijačima za promašaj"

Damir Žbulj • srijeda, 12.09.2012.
Vida: "Ispričavam se suigračima i navijačima za promašaj"
Foto: EPA

Iako je izbornik Igor Štimac zadovoljan konačnim rezultatom i neodlučenim ishodom protiv Belgije, u reprezentativnim redovima ostaje žal za propuštenom prilikom Domagoja Vide, koji je u samoj završnici utakmice, u sučevoj nadoknadi, mogao Hrvatskoj osigurati pobjedu na ovom neugodnom gostovanju protiv iznimno talentirane i kvalitetne Belgije.

Posebno je teško nakon utakmice i velike propuštene prilike bilo Domagoju Vidi, koji je nakon susreta ponudio ispriku navijačima i suigračima: "Naučio sam lekciju za budućnost. Ne smije se slaviti prije nego lopta uđe u gol. Prerano sam počeo slaviti, žao mi je što nisam zabio i ispričavam se svojim suigračima, kao i navijačima."

Iako je bio nezadovoljan na kraju mandata prošlog izbornika, nije odustao od reprezentacije, a Igoru Štimcu na ukazanom povjerenju odužio se odličnom obrambenom izvedbom. Naravno, riječ je o 34-godišnjem Josipu Šimuniću, a Joe se nakon utakmice osvrnuo i na protivnika i na atmosferu u ekipi pod novim stručnim stožerom:

"Uvijek dajem sto posto, to je moj posao, ali velike čestitke idu i ekipi. stvarno svi idu na glavu. Tek za mjesec dana ćemo biti u pravoj formi, ne smijemo se opustiti sada kad smo dobro krenuli," kazao je pouzdani stoper te se nadovezao na priču o debitantu Radoševiću: Pozitivno me iznenadio, dobra je to stvar za hrvatski nogomet. Drago mi je zbog njega."

Bili smo bolja momčad, ali nismo iskoristili svoje prilike, a oni su kaznili našu pogrešku u obrani. Osim toga, mislim da smo posao dobro obavili. Možda je i sudac previše prekidao igru, nije nam odgovarao njegov kriterij, da ne pretjerujem s izjavama. Hrvatska je odigrala pametno, ali pokazali smo da se možemo nositi s njima pa čak i na njihovom terenu. Očekujem puno i od gostovanja u Srbiji, nije da putujemo u Njemačku ili Španjolsku," s optimizmom u nastavak kvalifikacija gleda kapetan Belgije Vincent Kompany.

"Sve ide po planu, oduzeli smo Belgiji dva boda, ostvarili smo ono minimalno po što smo došli. U Zagrebu će biti drugačija atmosfera, a naša bolja forma i angažiranost Hrvatsku će odvesti do pobjede u uzvratu. Belgija je imala inicijativu, ali mi smo tako postavili igru. Nisu nas ničime iznenadili, sve je bilo prema našim očekivanjima. Mi još imamo prostora za napredak, nismo još uvijek u pravom ritmu, dok je Belgija bila na visokoj razini. Čestitao bih svojim igračima, stvorili su sjajno ozračje, jer trebalo je izdržati sve ove napade posljednjih desetak dana," napomenuo je izbornik Štimac nakon utakmice.

"Zadužen sam za atmosferu u svlačionici, svi su izvrsni, među njima vlada prijateljstvo i trebali ste vidjeti kako su bodrili malog Radoševića. Presretan sam njegovim učinkom, pratim ga već šest mjeseci i on je dokaz da poziv u reprezentaciju nije čašćenje, jer svi moraju biti spremni. Imam potpuno povjerenje u njega, jer ako ne možeš igrati s 18, nećeš nikada," naglasio je hrvatski reprezentativni strateg.

Jedna od ključnih karika belgijske reprezentacije, Marouane Fellaini, smatra kako ovo sigurno nije njihovo najbolje izdanje: "Mi možemo bolje od ovog, ali i trebamo bolje ukoliko se želimo kvalificirati za Brazil. Osvojili smo bod, i to je nešto. Oni su se postavili u dobar blok i bilo ih je teško probiti. Grupa je teška, puno je dobrih momčadi i bit će komplicirano do samog kraja."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.09.2012. u 18:35
    Ispričavati se navijačima,ovakvih debilnih izjava pun mi je k..Ovo kao da je seoska klapa a ne reprezentacija.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.09.2012. u 13:50
    Nema veze glavno da si Ludogorećanima smjestio.: DA inače,nemam se zašto ispričavat sinoć si bio jedan od boljih,usprkos očajnom partneru po desnoj strani Srni.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.09.2012. u 13:47
    S obzirom koliko problema imamo,koliko nespremnih i povrijeđenih igrača,ova 4 boda su odlična!Ali za mjesec dana se mora 6 bodova uzeti protiv Makedonije i Velsa!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.09.2012. u 13:46
    Ivanm ti je sve rekao,pametnom dosta,a tebi očito ne!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.09.2012. u 13:36
    kaj nam vrijedi sad ta njegova isprika????
    Obrisan korisnik