Nogomet

1.HNL juniori: Šibenik nanio Zagrebu prvi poraz u sezoni, Dinamo i Hajduk vratili se pobjedama

Ivan Dominik • srijeda, 12.09.2012.
1.HNL juniori: Šibenik nanio Zagrebu prvi poraz u sezoni, Dinamo i Hajduk vratili se pobjedama
Foto: Aldo Šuran

Četvrto kolo 1.HNL za juniore donijelo je mnogo turbulencija, uvjerljivih i teških, domaćih i gostujućih pobjeda, ali i što je najvažnije - mnoštvo promjena na ligaškom poretku. Alen Halilović vratio je Dinamo k pobjedama, prve sezonske bodove upisao je Hajduk uvjerljivim trijumfom protiv Karlovca, a isto je uspjelo Marsoniji protiv Zadra. Rijeka i Osijek jedini su slavili u gostima, a potonji je klub bodovima iz Zaprešića zasjeo i na vodeću poziciju na prvenstvenoj tablici...

Aktualni prvak i prošlogodišnji osvajač 1.HNL za juniore, splitski Hajduk, vratio se pobjedama nakon dva poraza iz uvodna dva kola novog prvenstva. Splićani su u četvrtom kolu gostovali kod slabašnog i vrlo oscilirajućeg Karlovca, koji se u prvom dijelu utakmice još i izvrsno držao. No, nakon odmora na koji se otišlo bez golova, Hajduk je zaigrao mnogo brže i kvalitetnije te je zabio četiri zgoditka za uvjerljivo slavlje u gostima i prvu pobjedu u novoj sezoni.

Kod "bilih tića" zabijali su Mario Pašalić, potom Tonći Mujan i Ivan Prskalo u razmaku od samo dvije minute, a priču je zaključio ponovno Mujan, svojim drugim zgoditkom krajem utakmice, čime je postavljen i konačan ishod od 4:0 za Bile. Kadeti Hajduka također su bili uspješni protiv Karlovčana te su ih nadjačali rezultatom 4:2.

Dinamo je pak igrao na Maksimiru protiv juniorske ekipe RNK Splita, a u pobjedi od 6:2 nad Crvenima iz Parka Mladeži briljirao je mladi Alen Halilović koji je zabio hat-trick. Dinamo je u iskupljenje za poraz od Hrvatskog dragovoljca iz prošlog kola krenuo pogotkom već u drugoj minuti koji je zabio Dino Špehar. No, na drugoj je strani već u osmoj minuti izjednačio Branimir Galić, ali rezultatski egal nije trajao dugo jer su Modri juniori već u 21. poveli 2:1 prvim golom Halilovića.

Do kraja poluvremena Dinamo je zabio još dva zgoditka za koje su egzekutori bili Halilović, samo dvije minute poslije svog prvog gola, te Marko Kolar, na samom kraju prvog dijela. U nastavku je ubrzo na 5:1 Plavih povisio Halilović svojim trećim golom susreta, a nakon samo dvije minute igre, u 63., zabio je za 6:1 i igrač s klupe, Jakov Biljan. Splitovci su se tek tada trgnuli iz apsolutno podređene situacije, Dinamo je malo popustio u igri pa je konačnih 6:2 postavio Ante Bokšić, počasnim pogotkom za goste.

Dinamovi kadeti ostali su stopostotni i nakon četvrtog kola prvenstva u kojem su kadete Splita nadvisili pobjedom od 3:1.

Cibalia je u Vinkovcima šokirala Hrvatski dragovoljac i pobjedom u teškoj i napetoj utakmici napredovala na ligaškoj ljestvici, dok je na istoj Dragovoljac malo spušten s najviših pozicija. Gol vrijedan tri boda za Nebeskoplave zabio je Mate Bajić u 90. minuti kada se već činilo da će susret završiti bez pogodaka, a time je mladi napadač Cibalije postao i junak utakmice. U utakmici kadeta također je slavio domaćin, ali rezultatom 2:1.

Marsonia 1909 je u utakmici protiv Zadra na svom travnjaku u Slavonskom Brodu stigla do prvih bodova u novoj sezoni. Slavonci su Zadrane nadjačali rezultatom 2:1 za koji su najzaslužniji bili Juraj Kirchofer i Matej Biro, strijelci ranih pogodaka za Marsoniju na startu prvog, odnosno drugog dijela ogleda. Pri vodstvu domaćih od 2:0 Marin Tomas zabio je autogol pa je susret završen pobjedom Marsonije od 2:1. Međutim, za poraz juniora Zadra iskupili su se kadeti koji su iz Broda pobjedom od 1:0 odnijeli trobod.

Istim je rezultatom na igralištu SC Ljubice domaći Šibenik savladao do ovog kola vodeći Zagreb. Mario Fakčević doveo je klub sa Šubićevca u vodstvo već u osmoj minuti, ali je u devetoj minuti nastavka za Pjesnike izjednačio Filip Krovinović, ponajbolji igrač ekipe Dražena Madunovića. No, nakon ranih zgoditaka u prvom i drugom dijelu, u ostatku susreta je Šibenik bio bolji te je do trijumfa od 2:1 stigao golom Filipa Galešića pola sata prije kraja dvoboja. U četvrtoj minuti sudačke nadoknade Šibeniku je i isključen igrač, Antonio Plenča, ali pobjeda nije više bila upitna. Kadeti Zagreba "osvetili" su juniore, također pobjedom od 2:1.

Varaždin je iznenađujućom lakoćom na svom terenu pobijedio jaku Lokomotivu. Odličnom igrom u obrani Varaždinci su otupili oštricu inače efikasnog napada kluba s Kajzerice te su golovima Roberta Malnara i Mihaela Ivaneka u sedmim minutama prvog i drugog poluvremena uspjeli doći do slavlja. Lokomotivini juniori nisu pokazali gotovo ništa, ali su zato kadeti s 1:0 odnijeli bodove sa sjevera Hrvatske put metropole.

Golom Floriana Fumića na samom početku utakmice Rijeka je odnijela bodove iz Koprivnice, dok su isti ostali u Podravini u kadetskoj konkurenciji jer je Slaven Belupo slavio protiv Bijelih rezultatom 2:0.

Osijek je preuzeo vodstvo u 1.HNL juniori pobjedom protiv Diva iz predgrađa. Dok su kadeti Osječana slavili najuvjerljiviju pobjedu kola, jer su Inter "razmontirali" uz 7:0 u gostima, juniori su ipak prolili nešto više znoja kako bi uknjižili nova tri boda. Preko Andreja Lukića Bijeli su poveli 1:0 na samom startu u susret, a u 49. minuti dogodio se šok za goste jer je dosuđen jedanaesterac za Inter uz isključenje braniču Osijeka Andreju Šimunecu. Siguran realizator za 1:1 Intera bio je Nikola Mandić s bijele točke.

No, nakon izjednačenja Inter nije jurnuo po pobjedu ili preuzeo inicijativu na svom travnjaku protiv desetorice Osječana. Golova nije bilo sve do 80. minute i činilo se kako će susret završiti remijem. Međutim, drugačije je mislio džoker s Osijekove klupe, Marko Dugandžić, koji je deset minuta prije kraja zabio za 2:1 gostiju, drugi trijumf gostiju u ovom kolu, a bodovima iz tog sraza Osijek je zasjeo na čelo prvenstvene ljestvice.

1.HNL juniori, četvrto kolo, 8. i 9. rujna 2012.:
Karlovac - Hajduk 0:4 (kadeti 2:4)
Slaven Belupo - Rijeka 0:1 (kadeti 2:0)
Inter Zaprešić - Osijek 1:2 (kadeti 0:7)
Varaždin - Lokomotiva 2:0 (kadeti 0:1)
Šibenik - Zagreb 2:1 (kadeti 1:2)
Marsonia 1909 - Zadar 2:1 (kadeti 0:1)
Dinamo - Split 6:2 (kadeti 3:1)
Cibalia - Hrvatski dragovoljac 1:0 (kadeti 2:1)

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Torca-Dubrava15.09.2012. u 10:38
    ajmo BILI TIĆI..............
    Torca-Dubrava